Форум

Інформаційний ресурс

Іспит 18.02.2011

Номер повідомлення:#151

Повідомлення UnweAryinG » 20 лютого 2011, 02:06

Berizka, а ви вже складали іспит? І я хочу цю задачу:))
UnweAryinG

Номер повідомлення:#152

Повідомлення Berizka » 20 лютого 2011, 14:17

UnweAryinG, ні я не складала - чекаю. Кажуть може в травні у нас буде, а Ви?
Berizka

Номер повідомлення:#153

Повідомлення bukva I » 20 лютого 2011, 14:50

Трохи не розумію чому ключ виділив відповідь а), якщо правилами установлено, що до простих веселів застосовується положення, що стосуються переказних веселів......., тож якщо так то ж неакцепт теж???622 Протест простого векселя здійснюється:а) про несплату ст.77 Уніфікованого законуб) в неакцептів) в неакцепті або про несплату.
bukva I

Повідомлення: 1719
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 19 раз.

Номер повідомлення:#154

Повідомлення UnweAryinG » 20 лютого 2011, 15:17

[QUOTE]Трохи не розумію чому ключ виділив відповідь а), якщо правилами установлено, що до простих веселів застосовується положення, що стосуються переказних веселів......., тож якщо так то ж неакцепт теж???622 Протест простого векселя здійснюється:а) про несплату ст.77 Уніфікованого законуб) в неакцептів) в неакцепті або про несплату[/QUOTE][B]bukva I[/B], подивіться в попередній темі (на при кінці теми) я пояснювала що таке простий та переказний вексель, простий вексель не може акцептуватись (в цьому не має необхідності) тому що він сам по суті є акцептом (згодою платити). В вас є метод. рекоменд по векселям?
UnweAryinG

Номер повідомлення:#155

Повідомлення UnweAryinG » 20 лютого 2011, 15:20

на пост 152 Berizka у мене ВКК
UnweAryinG

Номер повідомлення:#156

Повідомлення Dar25 » 20 лютого 2011, 15:20

Усім добрій день, у мене іспит буде на прикінці літа або вже восени 2011 року, ви так гарно питяння обговорюєте (мені теж хочется так знати як ви), а де їх можна усі подивитись?, а то я тут інформацію частково-вибіркову бачу. Подивилась по попередніх темах, теж повністю не знайшла питяння до іспиту. Якщо не важко можете скинути на електроннй ящик szaec@mail.ruБуду дуже вдячна
Dar25

Повідомлення: 63
Дякував (ла): 4 раз.
Подякували: 3 раз.

Номер повідомлення:#157

Повідомлення bukva I » 20 лютого 2011, 15:50

UnweAryinG дякую почитала...., більш менш нарисувала собі таблицю, прийняла все по факту....., але необхідно розуміння та обгрунтування для себе......Якщо це розуміння знайту в Метод рекомендаціях по векселям..... то зараз скачаю.............У ВАс там є силка на книжку, але вже немає часу заказувати.....Бо в мене сталося, не як гадалося....Іспит раніше......Тому якщо буду задовблювати по цім векселям, прошу вибачення.....і сподіваюсь на розумні розяснення......
bukva I

Номер повідомлення:#158

Повідомлення UnweAryinG » 20 лютого 2011, 16:30

bukva I, в мене ще є стаття почитайте її може вона буде Вам корисною. А в рекомендаціях все написано дуже добре (тільки в рекомендаціях написано, що зобов’язуватись за векселями можуть тільки юр. особи, але в З про обіг векселів написано що юр. и физ. особи). Ви почитайте ще ст. 78 Уніфік. закону.
UnweAryinG

Номер повідомлення:#159

Повідомлення Бедуин » 20 лютого 2011, 16:43

Доброго всім дня. Що стосується БобрИної і БобрІної, то можна взяти довідку інститут мовознавства щодо ідентичностей прізвищ.
Зображення
Бедуин

Повідомлення: 589
Дякував (ла): 15 раз.
Подякували: 16 раз.

Номер повідомлення:#160

Повідомлення UnweAryinG » 20 лютого 2011, 16:55

коли я проходила стажування, державний нотаріус, у таких випадках, відсилала спадкоємців до суду, і наголосила мені на тому, що потрібно бути дуже уважно, що таких помилок дуже багато (коли здійснювали переклад з російської на українську мову) і вона сказала що тільки в судовому порядку, встановлення факту. Так вона мені ще розповіла, що в неї прізвище написана через [qoute]І[qoute], а в рідного брата, через [qoute]И[qoute], і в таких випадках обов’язково звернення до суди.
UnweAryinG

Номер повідомлення:#161

Повідомлення Doroty » 20 лютого 2011, 17:21

Доброго дня !!![B]Бедуин[/B] на пост. №159Стосовно Інституту мовознавства (це не встановлення юридичного факту, а лише погляд-позиція лінгвіста на переклад з рос. мови на українську імен, прізвищ та по батькові), так багато нотаріусів на практиці беруть такі довідки, якщо з інших документів можна прослідкувати родинні відносини та допущення помилки при перекладі.Але в задачі написано [B]про заповіт[/B], який зроблено просто на особу, про родинні відносини нічогісенько не сказано. А може там родинних відносин й немає??? Тоді як прослідкувати??? І взагалі з заповітами треба бути дуже обережними. В цьому випадку, моя думка, в суд...
Doroty

Повідомлення: 1267
Дякував (ла): 560 раз.
Подякували: 544 раз.

Номер повідомлення:#162

Повідомлення Бедуин » 20 лютого 2011, 17:30

зараз спробую знайти лист МЮ щодо інституту мовознавства ім. Потебні. В випадку коли йде чергування [qoute]И[qoute] [qoute]І[qoute] то це швидше сталось через неправильну транслітерацію.
Зображення
Бедуин

Номер повідомлення:#163

Повідомлення bukva I » 20 лютого 2011, 22:04

ЗадачаПісля померлого Литвина І.М. залишилось майно у складі:-квартири, в якій проживав та був зареєстрований один-житловий будинок, в якому проживав та був зареєстрований його син Литвин В.І- поточний рахунок у банку.Час відкриття спадщини - 12.02.2008 При видачі свідоцтва про право на спадщину нотаріус звільнив спадкоємця від сплати державного мита по спадковій кварті та спадковому будинку та стягнув дер мито при видачі свідоцтва про правона спадщину на кошти поточного рахунку в банку у розмірі 0,5 % згідно з підпунктом [qoute]ж[qoute] пункуту 3 статті 3 Декрету КМУ Чиправомірні дії нотаріуса?[B]Ключа немає [/B] ясно що дії нотаріуса не відповідають умовам Декрету, але так для себе хочю зясувати порядок дій сплати всых необхыдних платежів:- відповідно до Декрету КМУ п.16 ст 3 Литвин має пільги щодо спалати держ мита на будинок, т.я там проживав....- ставка оподаткування доходу його за отримання спадщини з обєкту нерух майна (квартири та жил буд) 0% т.я є спадкоємець першої черги ст. 174.2.1- за видачю свідоцтва про право на спадщину 2 неоподатковувани мінімуми доходів громадян А що до квартири ????? ставка держ мита яка?та грошей з [U]поточного [/U]рахунку......
bukva I

Номер повідомлення:#164

Повідомлення Lilit » 21 лютого 2011, 00:12

щодо квартири 34 грн (раніше 0,5 %), гроші - звільняються п.16 ст 4 ДКМУ про держмито
Lilit

Номер повідомлення:#165

Повідомлення bukva I » 21 лютого 2011, 00:17

Задача для підримання податкового тонусу....Після померлого Грицая К.Н. спадщину прийняли дружина, мати, дочка дружини, яка була усиновлена спадкодавцем, син, який проживає у Москві та є громадянином Росії.Яка ставка податку застосовується при спадкуванні кожним із спадкоємців? - по Декрету- Податковому кодексу....ПН0% родствен15% нерезидент....по декрету якщо разом проживали 0%якщо окремо 2 мін неоподатк зп
bukva I

Номер повідомлення:#166

Повідомлення bukva I » 21 лютого 2011, 00:21

Lilit щодо квартири це пункт ст.3 п.ж Декрету....?
bukva I

Номер повідомлення:#167

Повідомлення perlunka » 21 лютого 2011, 04:02

При посвідченні яких правочинів нотаріус вимагає Витяг з технічної документації про нормативно-грошову оцінку земельної ділянки?
perlunka

Номер повідомлення:#168

Повідомлення Dar25 » 21 лютого 2011, 10:59

Дякую за питання, роздрукую підключусь до Вас
Dar25

Повідомлення: 63
Дякував (ла): 4 раз.
Подякували: 3 раз.

Номер повідомлення:#169

Повідомлення Mahadjan » 21 лютого 2011, 12:17

На пост. 167 [B]При посвідченні яких правочинів нотаріус вимагає Витяг з технічної документації про нормативно-грошову оцінку земельної ділянки?[/B]Згідно ст. 5 ЗУ [qoute]Про оціну земель[qoute] та ст.201 ЗК Нормативна грошова оцінка земельних ділянок використовується для визначення розміру земельного податку, державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок згідно із законом, орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, а також при розробці показників та механізмів економічного стимулювання раціонального використання та охорони земель. Отже, нотаріус буде вимагати нормативно грошову оцінку при укладенні договорів міни, дарування, та видачі свідоцтва про право на спадщину
Mahadjan

Номер повідомлення:#170

Повідомлення Бедуин » 21 лютого 2011, 14:34

мої вітання!!! щось так тихо... народ давайте цікаві питаннячкА!!!!
Зображення
Бедуин

Номер повідомлення:#171

Повідомлення Doroty » 21 лютого 2011, 14:39

Всім привіт!!![B]ВИШЕНЬКА[/B], МИ ЧЕКАЄМО НА ВАС!!!! НЕ ЗАБУВАЙТЕ, ЩО МИ Є!!!! РОЗКАЖІТЬ ПРО ВАШІ ПИТАННЯ, ЗАДАЧУ ТА ЗАВДАННЯ, БУДЬ ЛАСКА!!!
Doroty

Повідомлення: 1267
Дякував (ла): 560 раз.
Подякували: 544 раз.

Номер повідомлення:#172

Повідомлення bukva I » 21 лютого 2011, 16:32

Доброго дня усім!В мене трохи питаннь в тестах, які є трохи не визаченими, може тільки для мене....660.[B] Не забороняється з[/B]асвідчення вірності копії:а) паспортуб) військового квиткав) депутатського посвідченняг) пенсійного посвідчення д) довідки про народження дитини. То якщо слово Не забороняється відповідаємо д)?????
bukva I

Номер повідомлення:#173

Повідомлення UnweAryinG » 21 лютого 2011, 16:38

865. Дублікат заповіту після смерті заповідача видається:а) лише вказаним у заповіті спадкоємцямб) на вимогу органів прокуратури або судув)[U] спадкоємцям осіб, щодо яких вчинялася нотаріальна дія, вказаним у заповіті спадкоємцем, виконавцю заповіту.[/U]?
UnweAryinG

Номер повідомлення:#174

Повідомлення UnweAryinG » 21 лютого 2011, 16:39

на пост 172 г)
UnweAryinG

Номер повідомлення:#175

Повідомлення bukva I » 21 лютого 2011, 17:01

UnweAryinG щодо посту 172.... Ви давно на форумі, тому мабуть памятаєте, які були дискуси.....Бо в Існтру 255 встановленоЗабороняється......Не допускається ......І в переліку Заброняється пенсійного посвідчення не має.....
bukva I

Номер повідомлення:#176

Повідомлення UnweAryinG » 21 лютого 2011, 17:44

bukva I, я розумію що це теорія, но, я відповім вам так якщо до мене як до нотаріуса (якщо дасть Бог і я їм стану) звернеться особа з засвідченням вірності копії зазначених в цьому тесті документів, я засвідчу вірність копій тільки пенсійного посвідчення, у засвідченні вірності всіх інших перелічених документів я відмовлю. На підтверження свої думки в УЗАГАЛЬНЕННеннях нотаріальної практики приватних нотаріусівКиївського міського нотаріального округу з питань засвідчення вірності копій (фотокопій) документів зазначено [qoute][U]Забороняється засвідчувати [/U]вірність копії деяких документів, що видаються органами охорони здоров'я: [B]довідок лікувальних установ про народження дитини, [/B]лікарняних свідоцтв і фельдшерських довідок про смерть, довідок і висновків про наявність психічних захворювань, медичних висновків на дітей-інвалідів з дитинства у віці до 16 років, свідоцтв про хворобу колишніх військовослужбовців, у тому числі й тих, хто знаходився в полоні.[qoute]Т.т. застосовується термін [qoute]забороняється[qoute]
UnweAryinG

Номер повідомлення:#177

Повідомлення bear » 21 лютого 2011, 17:44

Соглашусь с [B]bukva I[/B], как говориться [qoute] что не запрещено законом то разрешено [qoute]
bear

Повідомлення: 663
Дякував (ла): 257 раз.
Подякували: 388 раз.

Номер повідомлення:#178

Повідомлення UnweAryinG » 21 лютого 2011, 17:50

Може я не розумію, заучилась, таке може бути:)) Але я так розумію, що в нас просто запитують, що дозволяється засвідчити з зазначених документів? Так не забороняється засвідчити копію пенсійного посвідчення, все інше не можна
UnweAryinG

Номер повідомлення:#179

Повідомлення UnweAryinG » 21 лютого 2011, 17:53

bear, на вашу думку, не забриняться засвідчувати копію довідки про народження дитини?
UnweAryinG

Номер повідомлення:#180

Повідомлення bukva I » 21 лютого 2011, 17:59

UnweAryinG дякую Вам за Вашы думки......, бо Ваші думки, допомогли мені трохи цей тест, а саме питання[QUOTE] Не забороняється засвідчення вірності копії:[/QUOTE] розстлумачитиОдна голова хорошо, а две краще....., у нашому випадку голів більше.....:) ТОму: Мене напрягає це слово [B]не зобороняється, [/B], але й слово [B]не допускається [/B]дозволу на вчинення не дає.....Тому такі пенсійне посвідчення.....[B]ХТО ВЖЕ ЩАСЛИВИЙ І ЗДАВ ДО ВАС ПРАКТИЧНЕ ПИТАННЯ:[/B][B]Доки которие нужно подать для участия на іспиті:1.Заява2. копія паспорту3. Ід ко4. Довідка про відсутність судимості......РЕБЕТА Скажите довідка про відсутність судимості дійсна один місяць?И облік строку цієї довідки починаеться з моменту подання заяви до органу про її видачу?Чи з моменту отримання довідки?[/B]
bukva I

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів