Форум

Інформаційний ресурс

Іспит 23.02.2011

Номер повідомлення:#301

Повідомлення Утреняя зоря » 03 березня 2011, 03:39

Riviera п. 271 Інструкції виключено згідно з наказом МЮУ від 15.06.2009р. №1062/5.в переліку [U]ст. 34 Нотаріальні дії, що вчиняють нотаріуси[/U], не має такої нотаріальної дії, як посвідчення тотожності громадянина з особою, зображеною на фотокартці. І форми такого свідоцтва немає.
Утреняя зоря

Номер повідомлення:#302

Повідомлення Утреняя зоря » 03 березня 2011, 03:43

На Ваш пост 296, [B]стосовно дочки та сина нотаріуса[/B], мною була викладена ця задача в пості №280.
Утреняя зоря

Номер повідомлення:#303

Повідомлення flame777 » 03 березня 2011, 12:31

ANOS ЗДАТИ САМОМУ РЕАЛЬНО!!! ПРИКЛАДОМ ТОМУ Є НЕСКІНЧЕННИЙ РЯД ФОРУМЧАН, які зі статусу стажистів перейшли в статус НОТАРІУСІВ ))))) ВСІ МИ ТАМ БУДЕМО!!! Ви краще вчіть все !!!!
flame777

Повідомлення: 826
Дякував (ла): 8 раз.
Подякували: 2 раз.

Номер повідомлення:#304

Повідомлення Kate Rina » 03 березня 2011, 12:43

[B]flame,[/B] [QUOTE] ВСІ МИ ТАМ БУДЕМО!!! [/QUOTE] :))))))
Kate Rina

Номер повідомлення:#305

Повідомлення Riviera » 03 березня 2011, 13:37

Доброе утро, всем! Посоветуйте по задаче.Задача 58. В катастрофі загинуло подружжя В., яке мешкало в м. Києві. Чоловік пережив дружину на дві доби. Згідно нотаріального опису їх майно включало в себе: дім, який знаходився в Чернігові, в якому жила пенсіонерка Т - мати чоловіка В., автомобіль [qoute]АУДІ[qoute], що куплено подружжям за час шлюбу та було зареєстровано на ім'я дружини, який дружина заповіла чоловікові В. різні предмети домашньої обстановки та вжитку в м. Києві меблі, телевізор, килим у домі, який знаходиться в м. Чернігові.Батьки подружжя, син дружини звернулися до нотаріуса з проханням пояснити, на яке майно вони мають право як спадкоємці?[I]Враховуючи те, що чоловік пережив дружину на дві доби, то в цьому випадку застосовуються норми статті 1276 Цивільного кодексу України (спадкова трансмісія), а саме: спадкоємець за заповітом помер після відкриття спадщини і не встиг її прийняти, право на прийняття належної йому частки спадщини переходить до його спадкоємців.Таким чином у дружини спадкове майно складає з 3 будинку, 3 майна. Після її смерті спадщину отримають: мати по 1/8 частині будинку та майна, батько по 1/8 будинку та майна, син 1/8 частину будинку та майна. Після смерті чоловіка залишилося спадкове майно, що складається з 5/8 будинку, 5/8 майна та автомобіля. Спадщину отримають батьки по 5/16 будинку, 5/16 майна та по 8 автомобіля.[/I] Возможно ответ неправильный, т.к. трансмиссия быть не должна. Ч. 3, 4 ст. 1220 ЦК України - спадщина відкривається окремо до кожної особи. ????
Riviera

Повідомлення: 208
Дякував (ла): 25 раз.
Подякували: 32 раз.

Номер повідомлення:#306

Повідомлення Riviera » 03 березня 2011, 13:54

Как мне кажется, наследство открывается отедльно по каждому из супругов. В умовах сказано, що батьки - тобто допускаємо, що двоє батьків чоловіка і дружини звертаються до нотаря, а також син дружини. Майно з умов задачі: будинок, а/м, рухоме майно - спільна сумісна власність, тобто по 1/2 належить кожному з подружжя. Спадкоємці за чоловіком його батьки, за дружиною - батьки і син. 1/2 чоловіка ділиться між його батьками - тобто по 1/4. 1/2 дружини ділиться між її батьками і сином, тобто по 1/6. (3х1/6) + (2х1/4) = 1 ?????
Riviera

Номер повідомлення:#307

Повідомлення flame777 » 03 березня 2011, 13:56

чому тут не пов. бути спадкової трансмісії ??? на мою думку Ч. 3, 4 ст. 1220 ЦК України тут застосовуватися не може, оскільки ч. 3 містить вимогу щодо [qoute]смерті протягом однієї доби[qoute], ч. 4 містить обумовлення [qoute]ПОМЕРЛИ під час спільної для них небезпеки[qoute]в даному випадку чоловік пережив дружину на 2 доби!!! саме тому застосовується 1276 !!!!
flame777

Номер повідомлення:#308

Повідомлення flame777 » 03 березня 2011, 14:04

разом з тим мені не зрозуміло, що таке [qoute]Таким чином у дружини спадкове майно складає з 3 будинку, 3 майна. Після її смерті спадщину отримають: мати по 1/8 частині будинку та майна, батько по 1/8 будинку та майна, син 1/8 частину будинку та майна.[qoute]Після смерті дружини дійсно спадкують її батьки і син, але по 1/3 від 1/2 частини будинку в м. Чернигові та рухомого майнаПісля смерті чоловіка по спадковій трансмісії спадкують його батьки по 1/2 від 1/2 частини будинку м. Чернигів та рухомого майна, та по 1/2 автомобіля
flame777

Номер повідомлення:#309

Повідомлення Riviera » 03 березня 2011, 14:20

Я такая невнимательная в задачах, может устала, уже третий день с утра до вечера учу. 2 Доби я прочитала как 2 часа. Sorry, sorry. Тогда решением будет: 1/2 ЖБ, рухмайна - між 3 спадкоємцями, автомобіль - за заповітом чоловік, він - по 1/8. Автомобіль спадкують батьки чоловіка по 1/2. 1/8 частки чоловіка ділиться між його батьками по 1/16. А його спадщина - 1/2 ЖБ, рухмайна - по 1/4 між його батьками. Свідоцтва про право на спадщину за законом: батьки дружини, її син - по 1/8. Свідоцтво про право на спадщину за законом за спадковою трансмісією на автомобіль - по 1/2 батькам чоловіка. Свідоцтво про право на спадщину за законом на 1/16 ЖБ на спадковою трансмісією. Свідоцтво про право на спадщину за законом після чоловіка на батьків на ЖБ по 1/4. ?????
Riviera

Номер повідомлення:#310

Повідомлення Riviera » 03 березня 2011, 14:39

[qoute]з будинку, з майна[qoute] - это наверное, задачи были сканированы и дроби во всем тексте не всегда правильно просматриваются і іногда путаница как в єтой задаче с возрастом. Приходится додумывать. [I]подскажите по задаче.Задача 69. У 2003 році гр. К склав заповіт на все майно на свого сина Дмитра, але у нього була ще неповнолітні донька Варвара, яка в цей час досягла пенсійного віку. У 2005 році батько і син посварилися і син вчинив замах на життя батька,завдавши йому тяжких тілесних ушкоджень, при цьому батько залишився живий. Сина засудили згідно вироку суду в кримінальній справі до відбуття покарання у вигляді позбавлення волі на три роки, але по амністії він бувзвільнений через півтора роки. Батько вирішив простити сину скоєне і дозволив йому проживати разом з ним і Варварою у спільонабутому будинку. У 2007 році батько помер своєю смертю. До ДНК звернулися дочка з заявою про прийняття спадщини по закону, повідомивши нотаріуса , що син вчинив замах н життя батька та був засуджений, і що не має права на спадкування на підставі 1224 ЦКУ та син,із заявою про видачу спадщини за заповітом.Які дії нотаря, які частки у кожного?Правильний- заповіт дійсний, дочці / по закону на об. Частку, сину - 3/4 по заповіту.там ще писало чому дійсний заповіт і що не впливає ні злочин, ні амністія,бо батько волі не змінив чи щось таке,не можу згадати, хоч і прочитала їх по сорок вісім разів кожний[/I] - Это цитата из задачи. По моему мнению, сын усунений від права на спадкування за ч. 1 ст. 1224 ЦК. Абз. 2 цієї частини [qoute]положення абзацу першого цієї частини не застосовується до особи, яка вчинила такий замах, якщо спадкодавець, знаючи про це, всеж призначив її своїм спадкоємцем за заповітом[qoute] - до нього не застосовується. Заповіт складений до замаху, потім батько простив, дозволив жити разом, але нового заповіту не склав. І можливо тоді донька є єдиною спадкоємицею.
Riviera

Номер повідомлення:#311

Повідомлення flame777 » 03 березня 2011, 14:50

але у нього була ще неповнолітні донька Варвара, яка в цей час досягла пенсійного віку.:))))))))))) ??????????????????
flame777

Номер повідомлення:#312

Повідомлення flame777 » 03 березня 2011, 14:55

Согласна с Вашим решением по 69 задаче
flame777

Номер повідомлення:#313

Повідомлення Riviera » 03 березня 2011, 15:26

"[I]Задача 80. До нотаріуса звернувся громадянин з проханням надіслати поштою позовну заяву до Європейського суду з прав людини, і засвідчити його підпис на заяві. У процесі роботи нотаріус виявив, що воно містить інформацію про факти порушення прав людини в Україні, що порочить честь і гідність України, і завдає шкоди зовнішньополітичному іміджу Украни. Дії нотаріуса?:1) засвідчити підпис, та надіслати лист за призначенням 2} засвідчити підпис, і відмовити у надісланні листа3) засвідчити підпис, прийняти лист, і надіслати його копію до правоохоронних органів України, на підставі ст. 51 З.У.[qoute]Про нотаріат[qoute], з проханням провести розслідування для перевірки фактів, що ганьблять честь і гідність України4) засвідчити підпис, прийняти лист, і надіслати його копію в зовнішньополітичний орган влади України (МЗС), напідставі ст. 51 З.У.[qoute]Про нотаріат[qoute], з проханням провести розслідування за для перевірки фактів, що ганьблять честь іпднгсть України^Відмовити у вчиненні нотаріальних дій.[/I][/I] Сначала склонялась к ответу отказать, т.к. эта жалоба подается по установленному формуляра и заверения подписи не требуется. но по Инстр. оснований для отказа нет. Правильный ответ 2? Заверяет подпись и отказывает в отправке почтой. ????"
Riviera

Номер повідомлення:#314

Повідомлення Riviera » 03 березня 2011, 15:41

[I]Задача 78 Громадянин Варламов І.К. заповів 1/2 частину квартири онукові Варламову С.П. Громадянин Варламов І.К помер в серпні 2004 року, в жовтні 2004 року, до нотаріальної контори заяву про прийняття спадщини подали онук та дружина померлого, Варламова Г.С. (72 роки). В січні 2005 року дружина померла. Спадкоємцями Варламової Г.С. є їх спільні двоє дітей, які в березні 2005 року подали заяви про прийняття спадщини до нотаріальної контори. Онук звернувся за одержанням свідоцтва про право на спадщину в червні 2008 року.Який порядок видачі свідоцтва про право на спадщину?Визначте розмір часток у спадщині Варламова І.К. та Варламової Г.С.[/I] Спадкоємці - онук за заповітом, дружина - має право на обовязкову частку. Обовязкова частка - 1/6 у спадщині. Спадкується 1/2 частка квартири, тобто після смерті Варламової - її діти спадкують по 1/24. Онук отримує свідоцтво про право на спадщину за заповітом - на 11/12 частки квартири у 2008 році після його звернення.
Riviera

Номер повідомлення:#315

Повідомлення flame777 » 03 березня 2011, 15:49

если честно меня эта задача ставит в тупик :))) и положа руку на сердце, я бы ответила 1)
flame777

Номер повідомлення:#316

Повідомлення Riviera » 03 березня 2011, 16:18

Может по этой задаче, пунктик на терминологии. [qoute]Он просит отправить почтой[qoute], а не просит передать заяву, что является отдельным действием. А вообще странно, для жалобы в Европейский суд есть формуляр, если заверяем подпись, то надо использовать бланки. Что в конце посвідчувальний напис - єто ничего. Возникает тогда вопрос: А если гражданин хочет заверить подпись, например, на апелляц. или касжалобе, и передать заявление, совершается такое действие или нет? С одной стороны не запрещено, а с другой - кто и как будет прикладывать необходимое приложение при отправке заявления?
Riviera

Номер повідомлення:#317

Повідомлення bukva I » 03 березня 2011, 23:45

Усім привіт! Це щось неймовірне було...у мого провайдера був збій, мій ай пи адресс якось викінувся з простору і я могла заходити куди завгодно ОКРІМ юррадника...., ось тільки зясували усі причини і наслідки....Тому я знову в темі:)Riviera на Ваш пост 313 в мене така дія була практична... коли я була у статусі юриста...так таку заяву подавали саме як ЗАЯВУ, а не як ПОЗОВНУ ЗАЯВУ, це була заява по формі....яку встановлено, аля бланк..... ми писали її анлійською мовою...У таких Заяв є чіткий Регламент і порушення регламенту Евросуду, може призвести, до визнання такої заяви, як заповеної неналежним чином...ТОму нотаріус на мій погляд точно повинен відмовити....Наприклад коли навіт до місцевого суду, ми подаємо позовну заяву заповнену неналежним чином, суд її нам повертає....
bukva I

Повідомлення: 1719
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 19 раз.

Номер повідомлення:#318

Повідомлення Kate Rina » 04 березня 2011, 00:02

Ой, [B]bukva I[/B], нарешті Ви знову з нами. Я пробігаю оком форум майже щодня, вже почала хвилюватись за Вас... [U]Тернопіль[/U], вам на завтра удачі! Сподіваюсь, що результат буде кращий, ніж минулого разу на Луганщині. Ні пуху, ні пера!
Kate Rina

Номер повідомлення:#319

Повідомлення bukva I » 04 березня 2011, 00:12

[B]Kate Rina[/B] Ой дякую..... ой як я хвилювалась коли на юррадник зайти не могла...я свого провайдера вжежжжжж тааааак напрягла......., що він мабуть тепер.....безоплатно мені послуги стане надавати..... Але то таке....бо у всіх навіть неприємних ситуаціях є якась мудрість і благій намір....))
bukva I

Номер повідомлення:#320

Повідомлення Mahadjan » 04 березня 2011, 00:27

Добрий вечір всім!!! bukva I, рада Вас бачити!!!!Сподіваюсь, Ви вже одужали?[B]ТЕРНОПІЛЬ!!!![/B] тримаємо за вас кулаки та чекаємо з гарними звістками!!!
Mahadjan

Номер повідомлення:#321

Повідомлення bukva I » 04 березня 2011, 00:48

Mahadjan трохи почала одужувати і тут така халепа з цім провайдером....але цей час авжежж не байдикувала....переглянула тести, особливо останні питання...задачі так що є над чим прцювати...
bukva I

Номер повідомлення:#322

Повідомлення bukva I » 04 березня 2011, 00:53

ось тест над яким трохи мозгувала... Одразу виділила відповідь б) а потім передивилась тести Всем повезет і виявила відповідь в)....довелося аналізувати...824. Сервітут це:а) право користування чужим майном б) право користування чужою земельною ділянкоюв) право користування чужим нерухомим Майном
bukva I

Номер повідомлення:#323

Повідомлення bukva I » 04 березня 2011, 00:59

Ось ще тест.875. Хто відповідальний за платіж по переказному векселю:а) аваліст, трасант, трасатб) аваліст, трасатв) трасатАвжеж логічно допусти що аваліст - як гарант теж відповідає за платіж, трасат- як платник теж......Але так як черним по білому в Уніфік правилах побачила тільки трасанта ось і довелось трохи розібратися..930. За який період підлягає плановій комплексній перевірці організація нотаріальної діяльності контори, архіву, нотаріуса: [U]а) за певний період, але не частіше одного разу в два роки [/U]б) за весь період, що минув з часу проведення попередньої планової комплексної перевірки. Я вважаю відповідь вірну цю а), але ключ виділив б) п. [B]2 Порядку встановлює ......за певний період, яка здійснюється не частіше одного разу в два роки..?????[/B]869. Землі якого цільового цільового призначення, у випадку, якщо вони були успадковані іноземцями, підлягають відчуженню на протязі року:а) для садівництва (п. а) ч. 3 ст. 22, ч.4 ст. 81 ЗКУ)б) для будівництва та обслуговування житл. будв) лісогосподарського призначення.[B]Ключ виділив тільки а).... але ось в Лісовому кодксі ст 13 знайшла і в)[/B]
bukva I

Номер повідомлення:#324

Повідомлення Riviera » 04 березня 2011, 02:08

Буква 1, на 824 В. Сервитут - право користування чужим нерухомим майном. ст. 401 ЦК 930 Б, все так думаю. Так как спрашивается [qoute]за какой период пдлежит проверке...[qoute], а ответ А отвечает на вопрос как часто может проводится проверка. Раньше это уже обсуждали. у меня вопрос [I]208. Нотаріус може встановити особу громадянина для посвідчення від його імені довіреності на ведення судової справи (це цивільно-правова угода)а) за посвідченням водіяб) за будь-яким документом, що унеможливлює сумніви щодо цієї особив) тільки за паспортом. (п. 13 ІнстрПВНД)[/I] По этому же п. 13 можно ответить и б. Так как загранпаспорт, дипломатический паспорт, посвидка на проживання (а некоторых случаях только она может быть) могут быть использованы. Может ответили В из-за слов [qoute]будь-яким[qoute], потому что в п. 13 слова [qoute]іншими[qoute]. но В тоже не подходит из-за слова [qoute]только[qoute].
Riviera

Номер повідомлення:#325

Повідомлення LikA_not » 04 березня 2011, 11:46

Всім привіт! Я тут новенька. Буду рада спілкуванню!на пост 301 [QUOTE]І форми такого свідоцтва немає.[/QUOTE]Форма є №23
LikA_not

Номер повідомлення:#326

Повідомлення LikA_not » 04 березня 2011, 11:49

В минулих правилах не було, а в 2011 з'явилася)
LikA_not

Номер повідомлення:#327

Повідомлення Ls7 » 04 березня 2011, 14:02

Привіт народ! Я від небажання читати, та трошки знання ЕОМ, зробив електорнні тести з питань нотаріату, кожен білет складається із 25 питань, та 3 варіантів відповідей на кожне. Після пройдення тесту, Ви зможете побачити результат, та помилки.Можу скинути пробний перший білет, кого цікавить пишіть мені в скайп Ls7ukr.net
Ls7

Повідомлення: 135
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 14 раз.

Номер повідомлення:#328

Повідомлення Ls7 » 04 березня 2011, 15:29

Всього планується приблизно 20 білетів по 25 питань кожен. Вже зробив 3 штуки, як на мене, досить зручно провірити свої знання. Хто замітить якісь помилки прошу повідомляти. На форумі сиджу мало, як на мене тут дуже незручно, тому пишіть у скайп, за новими білетами.
Ls7

Повідомлення: 135
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 14 раз.

Номер повідомлення:#329

Повідомлення Riviera » 04 березня 2011, 15:34

Ls7, дуже цікавить. В скайп не могу выходить со своего ноута. Если можно скиньте на oubu19@mail.ru
Riviera

Номер повідомлення:#330

Повідомлення Riviera » 04 березня 2011, 15:45

[I]692. Право власності на земельну ділянку підтверджується:а) рішенням органу виконавчої владиб) договором відчуження, свідоцтвом про право на спадщину, державним актом про право власності на землю( ст. 126 ЗКУ) Іспитв) державним актом про право власності на землю. ???????[/I] Может кто сдавал, знает как правильно отвечать. правильный ответ В по ст. 126 ЗК, ч. 2 описывает определенные случаи. Но ответ Б более обширный и тоже правильный.
Riviera

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів