Форум

Інформаційний ресурс

Іспит 23.02.2011

Номер повідомлення:#481

Повідомлення Мalina » 08 березня 2011, 18:42

[B]ВСЮ ЖЕНСКУЮ ПОЛОВИНУ ФОРУМА С ПРАЗДНИКОМ!!![[I]Пусть в жизни будет все прекрасно! Изящно!Сладко!Нежно!Страстно!Блестяще!Ярко! Фантастично!Красиво!Модно и практично!Беспечно!Вкусно!Аппетитно!Необычайно! Колоритно!Удачно! Просто!Безупречно!И с удовольствием, конечно! С 8 МАРТА!!![/I]
Мalina

Номер повідомлення:#482

Повідомлення bukva I » 08 березня 2011, 18:42

щодо посту 475 а разве Діти Д не будуть спадкувати по праву представленя, частку свого батька, яка б належала йому (Д) за законом якби він був живий ????
bukva I

Повідомлення: 1719
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 19 раз.

Номер повідомлення:#483

Повідомлення bukva I » 08 березня 2011, 18:51

Гр. К заповів майно своїм повнолітнім Д и В, Д помер у квітні 2006 року, спадкодавець у червні. До нотаріуса звернулись В, дружина спадкодавця, якій 58 років, дружина Д і його двоє малолітніх дітей. Дружина спадкодавця відмовилась від обовязкової частки на користь малолітніх дітей.Кому та в який частині має бути отримана спадщина?Мені здається так:Д помер - 04.06Гр.К - 06.06Тобто Д помер [U] до см[/U]ерті спадкодавцяДружина відмовилася від своє обовязкової частки на користь дітей Д, одже відмова її розцінюється як відмова взагалі..... Тому:[B]В[/B] отримає свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 1/2[U]А частка Д це 1/2 розподілиться наступним чином між[/U]:- [U]В[/U] -1/4 с відоцтво про право на спадщину за законом- (двома дітьми Д по ст.1266) 1/8- свідоцтво про право на спадщину за законом по праву предствлення
bukva I

Номер повідомлення:#484

Повідомлення Riviera » 08 березня 2011, 18:54

У листопаді 2006 року гр. Іванов уклав з банком [qoute]А[qoute] договір іпотеки нежитлової будівлі. У березні 2007 року Міська рада продала гр. Іванову земельну ділянку на які перебуває нежила будівля. Зміни в договір іпотеки не вносилися, заборона відчуження на земельну ділянку не накладалася. Термін дії договору іпотеки до листопада 2009 року. У листопаді 2008 рок гр. Іванов звернувся до нотаріауса для посвідчення договору дарування земельної ділянки гр. Івновій. Чи мав право нотаріус засвідчити договір дарування? Писала очень длинный ответ, из-за инета не сохранился. Передам коротко. Так как мы отвечает на вопросы, а не совершает нот. действия, а думаю, что нельзя отрасывать 2 ответ. Перечитала 3 и 7 разделы инструкции, ЦК выборочно, нет запрета дарить участок, тем более какой-то нотариус в этот период уже заключили купли-продажу [qoute]Иванов купил у Рады[qoute]. Больше подходит 3 ответ. 5 я думаю, что мы не можем знать об обязанности сообщать банку, это можно выяснить из положений договора, задача такого условия не дает. Я понимаю, что нотариусы не совершают таких сделок . Может читали на предыдущих темах, из сдавших кто-то знает правильный ответ. Я НЕ НАШЛА ПРЯМОГО УКАЗАНИЯ НА ОБЯЗАННОСТЬ ПРОДАВАТЬ ДОМ С УЧАСТКОМ ИЛИ УЧАСТОК С ДОМОМ, ХОТЯ ВСЕ ДЕЛАЮТ ТАК, ЕСЛИ КТО ЗНАЕТ МОЖНО ТКНУТЬ, НО НЕ СИЛЬНО.Чи зобовязаний нотаріус накласти заборону відчуження на земельну ділянку та внести зміни і доповнення до іпотечного договоору:5. Ні не зобовязаний. Окрім цього повинен розяснити іпотекодавця його обовязок повідомити банк про зміну власника.
Riviera

Повідомлення: 208
Дякував (ла): 25 раз.
Подякували: 32 раз.

Номер повідомлення:#485

Повідомлення bukva I » 08 березня 2011, 18:55

Mahadjanушка ааау :((((
bukva I

Номер повідомлення:#486

Повідомлення Mahadjan » 08 березня 2011, 19:01

Так - так, я тут, зараз відповім!!!Бо моя зірочка прокинулась :-)))
Mahadjan

Номер повідомлення:#487

Повідомлення Mahadjan » 08 березня 2011, 19:06

Щодо задачі в пост. 483Я вважаю, що по праву представлення діти Д. не будуть спадкувати, адже в заповіті вказано, що все майно заповів своїм дітям. (Не вказавши частки або частини, або конкретне майно. Тобто в даному випадку не має майна, що не охоплене заповітом)
Mahadjan

Номер повідомлення:#488

Повідомлення bukva I » 08 березня 2011, 19:11

Що до посту 484...Дивіться Іванов уклав договір іпотеки з Банком, отже відповідно до ст. 6 в Іпотеку передається і земельна ділянка з тими правами, що були у іванова на момент уладання договору Іпотеки, а е мабуть було право користування.....Заборона не накладається........Далі Іванов викупив цю земельну ділянку у Міської ради, мав на це право........І так земельна ділянка в даному випадку не окремий обєкт (предмет), а як частина скажемо так майнового комплексу...., по цільовому призначенню (а воно мабуть буде) для обслуговування.... чи шось там таке...нотіріус стане перевіряти на заборони, арешти, іпотеку і будівлю в тому числі.....Тому думаю нотаріус зясує, що земля не може бути предметом договору дарування, дарування це є відчуження.....[QUOTE]Перечитала 3 и 7 разделы инструкции, ЦК выборочно, нет запрета дарить участок, тем более какой-то нотариус в этот период уже заключили купли-продажу [qoute]Иванов купил у Рады[qoute].[/QUOTE]Т.як відповідно до ст. 9 ЗУ Про Іпотеку іпотекодавець має право [B]виключно [/B]за погодженням з іпотекодержателем:-.....-....-відчужувати предмет іпотеки.....[QUOTE]Больше подходит [/QUOTE]3 теж думаю що 3, тому що в 5, халепа зі словом Покупець....
bukva I

Номер повідомлення:#489

Повідомлення Riviera » 08 березня 2011, 19:12

Гр. К заповів майно своїм повнолітнім Д и В, Д помер у квітні 2006 року, спадкодавець у червні. До нотаріуса звернулись В, дружина спадкодавця, якій 58 років, дружина Д і його двоє малолітніх дітей. Дружина спадкодавця відмовилась від обовязкової частки на користь малолітніх дітей. [B] Если не указаны доли в завещании, то наследует все наследник по завещанию, который жив???????? [/B] + обязательная доля супруги.
Riviera

Номер повідомлення:#490

Повідомлення bukva I » 08 березня 2011, 19:13

[B]Mahadjan[/B] ой как трогательно [qoute]зирочка прокинулася[qoute]......васееее :-))))Що до посту 487 а разве якщо спадкоємець, за заповітом помирає до відкриття спадщини, його майно, яке бул охомлено заповітом, не розподіляється між спадкоємцями за законом......
bukva I

Номер повідомлення:#491

Повідомлення Mahadjan » 08 березня 2011, 19:15

[B]Riviera[/B], так, це вже обговорювалось на попередніх гілках Форуму. Навіть, хтось виставляв висновок УНП
Mahadjan

Номер повідомлення:#492

Повідомлення bukva I » 08 березня 2011, 19:17

Ось дівиться найшла на попередніх гілках за часі Graal та Avatarius , схожа але не дуже....., так чи інакше, до мого предмету питання на пост 490Задача №64.Спадкодавець Іванова все своє майно заповів дітям: дочці С., синам Д. і А. у рівних частках. Сина Б. у заповіті не вказано. Син Д. помер до відкриття спадщини.Хто і яку частку від спадщини отримає?C-1/3 за заповітом + 1/9 за закономА-1/3 за повітом+1/9 за закономБ -1/9 за законом[B]задачи №64 - согласен с AVATARIUS, судя по всему такой подход у комиссии...(доля выпавшего из завещания - по закону)[/B]
bukva I

Номер повідомлення:#493

Повідомлення Mahadjan » 08 березня 2011, 19:19

bukva I, виходить, що якщо в заповіті вказано в рівних частках, або по 1/2, або зазначена, наприклад квартира, то частина померлого спадкоємця вважається не охопленою заповітом і спадкуватиметься дійсно за законом. А якщо цього не має, то буде спадкуватись за заповітом.
Mahadjan

Номер повідомлення:#494

Повідомлення Mahadjan » 08 березня 2011, 19:20

bukva I в цій задачі є - в рівних частках. А в нашій задачі цього не має.
Mahadjan

Номер повідомлення:#495

Повідомлення Riviera » 08 березня 2011, 19:31

В этой задаче сказано [qoute]в равных долях[qoute] и тогда - по закону. Если указано [qoute]все имущество[qoute] без долей - то наследникам по завещанию. В жизни доли всегда указаны, н-р, [qoute]в равных долях[qoute]. Но в условях задачи нет.[I]Ще одна задача була по іпотеці :Був посвідчений договір іпотеки. Предметом іпотеки була будівля, що належала на праві власноті іпотекодавцю. Земля була у власності Міської ради, тому заборона відчуження при укладенні на неї не накладалася. Через два роки іпотекодавець купив зем. ділянку. Чи зобов'язаний нотаріус накласти заборону відчуження на земельну ділянку та внести зміни і доповнення до іпотечного договору.Був вибраний варіант відповіді: Так, зобов'язаний. Відповідь не вірна, іспит не зданий !!!!!!! Зі слів колеги, по 5 варіантах: 3 варіанти передбачали, що зобов’язаний , 2 – ні (точно всіх варіантів дослівно я навести не можу). Один варіант передбачав (дослівно) :Ні, не зобов'язаний. Окрім цього повинен роз'яснити іпотекодавцю його обов'язок повідомити банк про зміну власника.[/I] Может новую тему создать?
Riviera

Номер повідомлення:#496

Повідомлення bukva I » 08 березня 2011, 19:32

аааа все зрозумыла..... от халепа в мене з ціми частками....
bukva I

Номер повідомлення:#497

Повідомлення bukva I » 08 березня 2011, 19:33

[B]Mahadjan , Riviera [/B] і знову, і знову, і знову дякуюююююю
bukva I

Номер повідомлення:#498

Повідомлення bukva I » 08 березня 2011, 19:37

[B]Riviera[/B] на пост 495 дуже корисна інформація....., будемо памятати, я відтворила цю задачку як у книжці написано.....
bukva I

Номер повідомлення:#499

Повідомлення Mahadjan » 08 березня 2011, 19:44

[B]bukva I[/B], нема за що!!! Звертайтесь, якщо що!!! Разом і вовка дегше бити!!! :-)))
Mahadjan

Номер повідомлення:#500

Повідомлення bukva I » 08 березня 2011, 19:46

[QUOTE]Разом і вовка дегше бити!!![/QUOTE] :))))), ой не могу.....забавно....
bukva I

Номер повідомлення:#501

Повідомлення bukva I » 08 березня 2011, 19:48

Є ще задачка коли особа за ст.1241 спадщину прийняла.... але не встигла оформити у звяку зі смертю.....Так треба нову тему створювати, бо ця тормозить....
bukva I

Номер повідомлення:#502

Повідомлення bukva I » 08 березня 2011, 19:52

28 жовтня 2005 року померла гр. М, яка залишила заповіт на все належне майно на користь гр.К. 18 грудня 2005 року до нотаріуса звернулись спадкоємець за заповітом та чоловік померлої-інвалід 3 групи, з заявами про прийняття спадщини. 20 счня 2006 року чоловік спадкодавця помер.Чи може нотаріус заяву про прийнття спадщини, вважати заявою про згоду на одержання спадщини за вимогами ст.1241, якщо ці обставини не зазначені в заяві?Чи виникає у спадкоємців у даному випадку, право на спадщину, якщо свідоцтво про право на спадщину не отримано?
bukva I

Номер повідомлення:#503

Повідомлення Mahadjan » 08 березня 2011, 19:53

Тоді її спадкоємці будуть отримувати свідоцтва - прийняла, але не встигла оформити
Mahadjan

Номер повідомлення:#504

Повідомлення Mahadjan » 08 березня 2011, 19:59

На пост. 502 - я вважаю, що прийняття спадщини взагалі більш ширше ніж прийняття обов[qoute]язкової частки, тому можна вважати, що спадкоємці особи, що мала право на обов[qoute]язкову частку отримають належну їй частину спадкового майна.
Mahadjan

Номер повідомлення:#505

Повідомлення bukva I » 08 березня 2011, 20:08

Дивлюсь нормативку....щось не можу звязати статті... з цим прийняв, але не встиг оформити.....
bukva I

Номер повідомлення:#506

Повідомлення bukva I » 08 березня 2011, 20:14

Ой ребята вот нашла у себя в заметках, форумчане писали (у меня просто их стооооолько, нужно все упорядочить) ответ на пост 502 [QUOTE]коли була на курсах [qoute]Молодий нотаріус[qoute] то ми вирішували пробні тести і задачі, то у нас була ця задача з Київського обласного управління юстиції дівчата, які перевіряли наші роботи, сказали, що відповідь є:Заява про прийняття спадщини, подана чоловіком померлої, вважається заявою про згоду на одержання спадщини на підставі ст.1241 ЦК України. У спадкоємців чоловіка померлої право на спадщину на належну йому частку спадкового майна [B]не виникає, [/B]оскільки він по¬мер і [B]не встиг одержати свідоцтво про право на спадщину за зако¬ном на підставі вимог статті 1241 ЦК України.[/B][/QUOTE]
bukva I

Номер повідомлення:#507

Повідомлення Mahadjan » 08 березня 2011, 20:22

Але ж є Форма № 6 Свідоцтво про право на спадщину за законом на нерухоме майно померлого спадкоємця, який прийняв спадщину, але не оформив своїх спадкових прав1
Mahadjan

Номер повідомлення:#508

Повідомлення Riviera » 08 березня 2011, 20:22

Что-то я не могу понять цитату в пост 506. Разве первое предложение не противоречит второму?
Riviera

Номер повідомлення:#509

Повідомлення Ls7 » 08 березня 2011, 20:28

Ls7 Вы просто супер!!! Прям, гений какой-то, очень рада знакомству с вами!!! Взаємно, але те що я роблю, може кожен із Вас, просто я скоріше до цього додумався. Приєднуюсь до привітань наших дівчат з 8 березня! Дарую Вам 5 білет!
Ls7

Повідомлення: 135
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 14 раз.

Номер повідомлення:#510

Повідомлення bukva I » 08 березня 2011, 20:29

Мабуть мова йде саме про цю ст. 1241:У спадкоємців чоловіка померлої право на спадщину на належну йому частку спадкового майна не виникає, о[B]скільки він по¬мер і не встиг одержати свідоцтво про право на спадщину за зако¬ном [U]на підставі вимог статті 1241 ЦК України[/U].[/B]
bukva I

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів