Форум

Інформаційний ресурс

Іспит 08.03.2011

Номер повідомлення:#661

Повідомлення Doroty » 17 березня 2011, 02:17

...я з ними не згодна...стосовно з/п...
Doroty

Повідомлення: 1267
Дякував (ла): 560 раз.
Подякували: 544 раз.

Номер повідомлення:#662

Повідомлення Mahadjan » 17 березня 2011, 02:17

Хто здійснює консульську легалізацію:А) міністерство освітиб)МВСв)Міністерство охорони здоров[qoute]я
Mahadjan

Номер повідомлення:#663

Повідомлення bukva I » 17 березня 2011, 02:18

[B]Mahadjan[/B] ось щодо установи подивилась що це регулюється п.3. ст. 87 ЦК....чогось мене повело на командитне товариство.....
bukva I

Повідомлення: 1719
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 19 раз.

Номер повідомлення:#664

Повідомлення Doroty » 17 березня 2011, 02:19

Хто здійснює консульську легалізацію:[B]А) міністерство освіти[/B]б)МВСв)Міністерство охорони здоров[qoute]я
Doroty

Номер повідомлення:#665

Повідомлення Mahadjan » 17 березня 2011, 02:20

[B]Doroty[/B] - ст.1227 ЦК - суми заробітної плати....які належали спадкодавцеві і не були ним одержані за життя, передаються членам його сім[qoute]ї, а у разі їх відсутності - входять до складу спадщини.100% - видається свідоцтво
Mahadjan

Номер повідомлення:#666

Повідомлення Mahadjan » 17 березня 2011, 02:21

Дякую, в мене з цими товариствами і юридичними особами - трохи не лади...
Mahadjan

Номер повідомлення:#667

Повідомлення bukva I » 17 березня 2011, 02:22

[B]Doroty[/B] щодо зп...то відповідно до п.1 ст 1227..ЦКУ зп розподіляеться між членами сімї, а разі їх відсутності входять до складу спадщини.....Щодо черги спадкування..., а чому б двоюрідному брати не спадкувати про праву представлення свого батька.... сказано в задачі інших родичів не було..., одже батько (дядько спадкодавця) помер...???
bukva I

Номер повідомлення:#668

Повідомлення Doroty » 17 березня 2011, 02:22

[B]Mahadjan[/B], ...о-о-о-о-о...і я про те, що свідоцтво треба на з/п ВИДАТИ...
Doroty

Номер повідомлення:#669

Повідомлення Mahadjan » 17 березня 2011, 02:23

так-так, я погоджуюсь, однозначно
Mahadjan

Номер повідомлення:#670

Повідомлення Doroty » 17 березня 2011, 02:24

...напевно, дядько спадкодавця помер...
Doroty

Номер повідомлення:#671

Повідомлення Mahadjan » 17 березня 2011, 02:29

[B]Doroty, bukva I[/B] Спасибо вам большое!!!Я на сегодня уже все, а то в глазах рябит... Но завтра утром - буду как штык!!! Спокойной ночи!!!
Mahadjan

Номер повідомлення:#672

Повідомлення bukva I » 17 березня 2011, 02:30

гр. А заповів все своє майно підприємству, після його смерті за оформленням спадкових прав звернулись син, який вийшов на пенсію у 53 роки, а на момент відкриття спадщини вже пять років як був на пенсіонером, та другий син, інвалід 3 групи, який працює.Хто має право на обовязкову частку? Які дії нотаріуса щодо видачі свідоцтва підприємству?
bukva I

Номер повідомлення:#673

Повідомлення bukva I » 17 березня 2011, 02:32

[B]Doroty[/B] так якщо дядько помер... одже двоюрідний брат буде спадкувати таки по праву представлення свого батька....., а не як спадкоємець пятої черги спадкування, шостого ступеня споріднення????
bukva I

Номер повідомлення:#674

Повідомлення bukva I » 17 березня 2011, 02:33

[B]Mahadjan[/B] спокойствия во сне.....Вам...
bukva I

Номер повідомлення:#675

Повідомлення Doroty » 17 березня 2011, 02:33

...в мене , як кажуть, був [qoute]живий[qoute] приклад...Помер мій батько, завод йому був винний з/п за рік. Мені, як доньці, нічого не хотів давати, посилаючись, що грошей немає...В бухгалтерії я взяла довідку про нарахування з/п та про те, що її не виплатили...Потім суд, а далі виконавча служба - ВСЕ ОТРИМАЛА !!!Позовну заяву в мене не приймали поки не надала Свідоцтво про право на спадщину. Тільки що подивилася, в Свідоцтві держ.нотарь написала:- спадкове майно складається з грошової суми в розмірі..., що знаходиться в ПІДПРИЄМСТВІ- [qoute]...[qoute], яка належала померлому на підставі довідки, виданої....
Doroty

Номер повідомлення:#676

Повідомлення bukva I » 17 березня 2011, 02:36

Що ж якщо всі пішли відпочивати...то й я піду.....
bukva I

Номер повідомлення:#677

Повідомлення Doroty » 17 березня 2011, 02:37

[B]bukva I[/B], якщо помер дядько, по праву представлення, якщо живий дядько, але не з'явився з заявою про прийняття, то у п'яту чергу...
Doroty

Номер повідомлення:#678

Повідомлення Doroty » 17 березня 2011, 02:38

НА ДОБРАНІЧ !!!
Doroty

Номер повідомлення:#679

Повідомлення Бедуин » 17 березня 2011, 11:20

Доброго ранку!!!!! щодо питання[QUOTE]Хто здійснює консульську легалізацію:А) [U]міністерство освіти[/U]б)МВСв)Міністерство охорони здоров[qoute]я[/QUOTE]теж в такому формулюванні на іспиті відповідати не буду!!!! не здійснює цей жоден орган КОНСУЛЬСЬКУ легалізацію!!!!! міністерство освіти лише проставляє АПОСТИЛЬ на документах, які підтверджують освіту....
Зображення
Бедуин

Повідомлення: 589
Дякував (ла): 15 раз.
Подякували: 16 раз.

Номер повідомлення:#680

Повідомлення Бедуин » 17 березня 2011, 11:32

[QUOTE]2 січня 2004 року помер Клоп Л.О. не отримавши на заводі заробітну плату за останні три місяці. Він був одиноким, проживав сам у приватизованій квартирі.До нотаріальної контори звернувся двоюрідний брат померлого з заявою про видачу свідоцтва про право на спадщину на квартиру та вищевказану заробітну плату.[/QUOTE]двоюрідний брат буде спадкувати, якщо доведе, що його батько (дядько спадкодавця помер). і буде спадкувати в ІІІ чергу за правом представлення (свого батька - рідного дядька спадкодавця)з/п буде входити до складу спадщини.
Зображення
Бедуин

Повідомлення: 589
Дякував (ла): 15 раз.
Подякували: 16 раз.

Номер повідомлення:#681

Повідомлення bear » 17 березня 2011, 14:17

[B]Ls7[/B] билет 12 не все ответы в билете и сам ответ неправильный, исправьтеПередача в іпотеку об’єкту незавершеного будівництва здійснюється:а) шляхом передачі в іпотеку об’єкту незавершеного будівництва (майнових прав)[U]б) шляхом передачі в іпотеку прав на земельну ділянку, на якій розташован ОНБ[/U]в) шляхом передачі в іпотеку самого об’єкту незавершеного будівництва разом з передачею майнових прав на земельну ділянку, на якій цей об’єкт знаходиться.
bear

Повідомлення: 663
Дякував (ла): 257 раз.
Подякували: 388 раз.

Номер повідомлення:#682

Повідомлення tori » 17 березня 2011, 15:21

Доброго дня, форумчани!!!!!!!!
tori

Повідомлення: 419
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#683

Повідомлення bukva I » 17 березня 2011, 16:14

Доброго дня усім! Натхнення!Розглядаю помилки завдань, ось пропоную розглянути трохи таке завдання, та помилки:[B]Договір купівлі-продажу нежитлової будівлі між юридичними особами.[/B] 1. Представник покупця діє на підставі розпорядження директора,2. Представник продавця – на підставі трудового контракту, (там ще зноски на пункти контракту, контракт затверджено міською радою). 3.Витяг з реєстру обтяжень виданий іншою нотконторою (дія відбувається у м. Сміла, витяг – Уманська нотконтора). Податкова застава перевірена по реєстру обтяжень рухомого майна податкових застав. 4.Вартість будівлі 1117 грн. (тільки цифрами), купівля здійснюється за 7000 у.о., держмито 117 грн. [B]Помилака 1 [/B]це мабуть мова йде про Продавця який мабуть є комунальним підприємством...[U]наприклад [/U]відділ приватизації комунального майна подільського районого місста Києва, так от тоді представник ПОКУПЦЯ) такої юридичної особи...я так розумію, буде діяти на підставі розпорядження не Директора, а [B]розпорядження Подільської районної у м. Києві державної адміністрації та відповідного Положення про Відділ приватизації комунального майна Подільського району у м. Києві, [/B]затвердженго.......[B]Помилка 2[/B] це мабуть мова йде про ПРОДАВЦЯ якусь юр. особу, наприклад ТОВ, то представник такої юр особи повинен діяти на підставі довіреності, посвідченної нотаріально, так як договір на відчуження нерухомого майна, отже довіреність у тій же формі, що і договір....тому силкі на якийсь трудовий контракт є бредом....[B]Помилака 3[/B], щодо цієї помилки, то витяг робиться нотаріусом який посвідчує правочин, у день і час укладання, щодо наявності/ відсутності Податковї застави то перевірку вчиняємо [B]по держ реєстру обитяжень рухомого майна[/B] (а не реєстру обтяжень рухомого майна податкових застав) і беремо витяг з держ реєстру обтяжень рухомого майна про податкові застави....[U]Державний реєстр застав рухомого майна (діяльність реєстру припинено)[/U][B]Помилка 4[/B] вартість пишемо словами і у національній валюті, можемо лише зазначити, що еквівалент суми складає....7000 доларі США, да і то 7000 дол США це не 1117 грн....По декрету мито 1% від суми угоди...
bukva I

Номер повідомлення:#684

Повідомлення bukva I » 17 березня 2011, 17:18

[B]ЗАВДАННЯ: Договір купівлі-продажу земельної ділянки[/B]Помилки:1. Представник продавця діє на підставі довіреності, посвідченої головним лікарем ????сомyіваюсь, адже форма довіреності, повинна відповідати формі правочину2.Земля для ведення товарного сільськогосподарського виробництв - [U]мараторій на відчуження[/U] (тому таку тезу можна підкреслити як помилку)3.Продаж здійснюється на підставі нормативно-грошової оцінки - [U]поперше не нормативна -грошова оцінака, а експерно грошова, по друге не на підставі оцінки, а земельна ділянка, що продається належить Продавцю на підстві державного акта на право власноті на земельну ділянку серії№....виданого ----- на підставі договору к-п земельної ділянки......(чи то св-ва про право на спадщину)[/U] (Тому можна таку тезу підкреслити як помилку)4.Договір є підставою для видачі державного акту - [U]договір не є підставою для видачі державного акту.....нотаріус який посвідчив договір, робить відмітку про відчуження зем. діл. із зазначенням документа, на підставі якого відбулося відчуження.....[/U] (Тому можна таку тезу підкреслити як помилку)5.Право власності на землю виникає з моменту нотаріального посвідчення договору - [U]право власності виникає у Покупця з моменту державної реєстрації цих прав ст. 125 ЗК (тому таку тезу можна пікреслити як помилку)[/U]6.Заява від дружини покупця не відбиралася, бо покупець стверджує, що земля буде ним використовуватися для власних потреб (Якщо особа у шлюбі повинна бути згода дружини на купівлі)7.В посвідчувальному написі неправильна дата (дата число місяц рік словами)8.Неправильно зазначений реєстровий номер (договір посвідчувався державним нотаріусом, а тому реєстровий номер вказується через дефіс). наприкла Зареєстровано в реєстрі за № 4-2655, 4 це номер гос нот контори.....
bukva I

Номер повідомлення:#685

Повідомлення tori » 17 березня 2011, 17:42

[QUOTE]Помилка 4 вартість пишемо словами і у національній валюті, можемо лише зазначити, що еквівалент суми складає....7000 доларі США, да і то 7000 дол США це не 1117 грн....[/QUOTE]Мабуть, мається на увазі 1117 грн вартість БТІ, а здійснюється за 7000 у.е.Згодна з вами)))
tori

Номер повідомлення:#686

Повідомлення tori » 17 березня 2011, 17:47

на пост 684, а якже треба підкреслити тільки 7 помилок, що робить з іншими?)))
tori

Номер повідомлення:#687

Повідомлення tori » 17 березня 2011, 17:52

[QUOTE]1. Представник продавця діє на підставі довіреності, посвідченої головним лікарем ????сомyіваюсь, адже форма довіреності, повинна відповідати формі правочину[/QUOTE]головні лікарі посвідчують тільки заповіти.ст. 40 ЗУ про НДо нотаріально посвідчених заповітів (крім секретних) прирівнюються: 1) заповіти осіб, які перебувають на лікуванні у лікарні, госпіталі, іншому стаціонарному закладі охорони здоров'я, а також осіб, які проживають у будинках для осіб похилого віку та інвалідів, посвідчені головними лікарями, їх заступниками з медичної частини або черговими лікарями цих лікарень, госпіталів, інших стаціонарних закладів охорони здоров'я, а також начальниками госпіталів, директорами або головними лікарями будинків для осіб похилого віку та інвалідів До нотаріально посвідчених довіреностей прирівнюються: 1) довіреності військовослужбовців або інших осіб, які перебувають на лікуванні в госпіталях, санаторіях та інших військово-лікувальних закладах, посвідчені начальниками цих закладів, їх заступниками з медичної частини, старшими або черговими лікарями
tori

Номер повідомлення:#688

Повідомлення liga2010 » 17 березня 2011, 17:57

всім привіт, хочу підняти на обговорення питання, яке розглядалось неодноразово, але конкретної відповіді так і не знайдено, форум мається між відповідями а) і в). ось воно511. Неповнолітньою особою подається заява про виїзд на постійне місце проживання до іншої держави, яка підписується ним: а)самостійно б) за згодою одного з батьків, з яким дитина виїжджає в) за згодою обох батьків. на форумі побутує думка, що питання і відповідь а) логічно один одного доповнюють, крім того, без згоди неповнолітнього виїзд на ПМЖ не відбудетьсяте що кругом потрібна згода обох батьків теж правильно, і де ж вірна відповідь???????????????? тепер моя думка, можливо вірна як вважаєте.якщо розглянути питання з такого ракурсу: заява неповнолітнього про виїзд на ПМЖ подається нотаріусу для нотаріального засвідчення, підписана ним особисто, ну не батьками ж. Чи потрібна для цього згода батьків (для нотаріального засвідчення), а як же органи опіки і піклування???? Згоду батьків потребують компетентні органи, це зрозуміло, а нотаріус????? По ідеї ні. Адже згідно нашої ІНСТРУКЦІЇ згода батьків потрібна при вчинення неповнолітньою особою правочину. Заява – це не є правочин. Ст..202 ЦКУ пише, що Правочи#769ном є дія особи, спрямована на набуття, зміну або припинення цивільних прав та обов'язків В такому варіанті 100% відповідь а). мабуть я її і притримаюсь. якщо я помиляюсь, виправте будь-ласка.
liga2010

Повідомлення: 104

Номер повідомлення:#689

Повідомлення tori » 17 березня 2011, 18:11

511. Неповнолітньою особою подається заява на виїзд на постійне місце проживання до іншої держави, яка підписується ним:а) самостійно (ч. 2 ст. 4 ЗУ «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України» : Виїзд з України на постійне проживання дітей віком від 14 до 18 років може бути здійснено лише за їх згодою, оформленою письмово і нотаріально засвідченою)б) за згодою одного з батьків, з яким дитина виїжджаєв) за згодою обох батьків
tori

Номер повідомлення:#690

Повідомлення bukva I » 17 березня 2011, 18:56

[B]tori[/B] так то воно так, щодо посту 687.... але ж тут розпорядження майном......щось я не впевнена...
bukva I

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів