Форум

Інформаційний ресурс

Передавальний Акт

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Mashenka » 17 березня 2011, 18:49

Добрий день! Будь-ласка, допоможіть розібратись! Є ВАТ яке припиняє свою діяльність шляхом реорганізації в Товариство з додатковою відповідальністю, хочуть засвідчити підписи Голови та членів комісії з припинення ВАТ на передавальному Акті та Голови зборів Товариства з додатковою відповідальністю. Ват передає активи Товариству з додатк. відп. Я заплуталась, якщо з ВАТ та комісією з припинення питань нема то як бути с цим новостворюваним ТдВ? Чи можна як Голови зборів засвідчувати підпис від нього... не можу розібратись! Будь-ласка допоможіть в цій ситуації.
Mashenka

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Mashenka » 17 березня 2011, 19:17

Получається, що ТдВ ще не зареєстроване, а хто тоді має прийняти активи? Може є якісь думки.......:( Чи я не догоняю чогось?
Mashenka

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Mashenka » 17 березня 2011, 20:00

Ынотикус, добрый ты человек :) Опять на тя вся надежда, выскажись пожалуйста!
Mashenka

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Ынотио » 17 березня 2011, 20:05

0
Ынотио

Повідомлення: 5281
Дякував (ла): 415 раз.
Подякували: 244 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Mashenka » 17 березня 2011, 20:20

Сложность в том, что надо удостоверить подписи на передавальном Акте. От ВАТ -членов и председателя Ликвид комиссии, а от ТдВ, которое только возникнет вследствие реорганизации вышеупомянутого ВАТ чьи подписи заверять?????
Mashenka

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Hornet » 17 березня 2011, 21:54

Передавальний акт [U]затверджуэться [/U]засновниками (учасниками) юридичної особи або органом, який прийняв рішення про припинення юридичної особи, [U]а підписується[/U] членами комісії з припинення ю.о., підписи яких і завіряються нотаріально.
Hornet

Повідомлення: 146
Дякував (ла): 22 раз.
Подякували: 4 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Бедуин » 17 березня 2011, 23:12

На передавальному акті завіряються лише підписи голови та членів комісії. Перевіряємо їх повноваження за протоколом, яким було прийнято рішення про реогранізацію та створено комісію з реорганізації + повідомлення РДА про те, що внесено відомості про реогранізацію в базу.
Зображення
Бедуин

Повідомлення: 589
Дякував (ла): 15 раз.
Подякували: 16 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Mashenka » 18 березня 2011, 13:31

Тобто засвідчуються тільки підписи членів комісії юр.особи, яка припиняється? А хто приймає активи, з другої сторони не завіряємо? Я правильно розумію? Хіба передавальний Акт не двосторонній документ, з однієї сторони хто передав, з другої хто прийняв підписує?
Mashenka

Номер повідомлення:#9

Повідомлення ВІК » 18 березня 2011, 14:28

проверьте чтобы после публикации прошло 2 месяца
ВІК

Повідомлення: 891
Дякував (ла): 1543 раз.
Подякували: 452 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення ВІК » 18 березня 2011, 14:32

Стаття 105. Обов'язки особи, що прийняла рішення про припинення юридичної особи 4. Комісія з припинення юридичної особи поміщає в друкованих засобах масової інформації, в яких публікуються відомості про державну реєстрацію юридичної особи, що припиняється, повідомлення про припинення юридичної особи та про порядок і строк заявлення кредиторами вимог до неї. Цей строк не може становити менше двох місяців з дня публікації повідомлення про припинення юридичної особи. Комісія вживає усіх можливих заходів щодо виявлення кредиторів, а також письмово повідомляє їх про припинення юридичної особи. Стаття 107. Порядок припинення юридичної особи шляхом злиття, приєднання, поділу та перетворення 2. Після закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторами та задоволення чи відхилення цих вимог комісія з припинення юридичної особи складає передавальний акт (у разі злиття, приєднання або перетворення) або розподільчий баланс (у разі поділу), які мають містити положення про правонаступництво щодо всіх зобов'язань юридичної особи, що припиняється, стосовно всіх її кредиторів та боржників, включаючи зобов'язання, які оспорюються сторонами.
ВІК

Повідомлення: 891
Дякував (ла): 1543 раз.
Подякували: 452 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Бедуин » 18 березня 2011, 15:51

[QUOTE]Тобто засвідчуються тільки підписи членів комісії юр.особи, яка припиняється? А хто приймає активи, з другої сторони не завіряємо? Я правильно розумію? Хіба передавальний Акт не двосторонній документ, з однієї сторони хто передав, з другої хто прийняв підписує?[/QUOTE]Предавальний акт не двосторонній документ. на ньому засвідчуються підписи лише голови та членів комісії з ліквідації.
Зображення
Бедуин

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Mashenka » 18 березня 2011, 16:11

Всім дуже дякую за відповіді! Бедуин, окреме дякую..... В мене як раз чомусь було розуміння, що передавальний акт це саме двосторонній документ, типа [qoute]пост сдал-пост принял[qoute] :)
Mashenka

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Бедуин » 18 березня 2011, 18:28

[QUOTE]Всім дуже дякую за відповіді! Бедуин, окреме дякую..... В мене як раз чомусь було розуміння, що передавальний акт це саме двосторонній документ, типа [qoute]пост сдал-пост принял[qoute] :) [/QUOTE]рада, що змогла допомогти. Просто доки не буде зареєстрована нова юр особа нема кому [qoute]передавати пост[qoute]. цей передавальний акт юр особа яка буде правонаступником просто візьме [qoute]до уваги[qoute] і таким чином сформує свій бухгалтерський баланс.
Зображення
Бедуин

Номер повідомлення:#14

Повідомлення Margosha » 21 березня 2011, 17:28

Як Ви вважаєте, передавальний акт потрібно робити на нотаріальному бланку чи можемо на білому аркуші, як і протоколи?
Margosha

Повідомлення: 196
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#15

Повідомлення Куница » 21 березня 2011, 20:33

Нет, я без бланка делала.
Куница

Номер повідомлення:#16

Повідомлення Бедуин » 21 березня 2011, 23:04

[QUOTE]Як Ви вважаєте, передавальний акт потрібно робити на нотаріальному бланку чи можемо на білому аркуші, як і протоколи?[/QUOTE]ст.34Тексти договорів, заповітів, довіреностей, свідоцтв, актів про морські протести та протести векселів, перекладів у разі засвідчення нотаріусом вірності перекладу документа з однієї мови на іншу, заяв, на яких нотаріусом засвідчується справжність підпису, за винятком тих примірників, що залишаються у справах нотаріуса, а також дублікатів нотаріальних документів, викладаються на спеціальних бланках нотаріальних документів. Зразок, опис, порядок витрачання, зберігання, обігу та звітності спеціальних бланків нотаріальних документів установлюються Кабінетом Міністрів України ( 812-2009-п ).
Зображення
Бедуин

Номер повідомлення:#17

Повідомлення Зебра » 18 квітня 2011, 19:09

Подскажите пожалуйста впервые обратились с подобным вопросом, принесли образец [qoute]Передавального акта[qoute], но тут нотариус делал на бланках (1 и последняя стр.) В чем собственно загвоздка, аудитор который будет подписывать этот акт в другом городе, а голова и члени комисии в моем, стоит вопрос ехать комисии туда либо можно, что бы аудитор на простой бумаге распечатал этот акт поставил печать и подпись, а я уже здесь заверю подписи комисии по реорганизации. Просто сложно представляю как это делать:)
Зебра

Повідомлення: 756
Дякував (ла): 46 раз.
Подякували: 82 раз.

Номер повідомлення:#18

Повідомлення Mashenka » 18 квітня 2011, 19:56

А як ви засвідчите на документі підписи двох скажімо осіб, а третій підпис ніким незасвідчений. І як з такого документу потім зробити завірену копію? І взагалі треба розібратись добре чи аудитор підпис на акті ставить чи може окремо якийсь висновок робить, бо по закону на акті засвідчуються підписи голови та членів комісії з припинення.
Mashenka

Номер повідомлення:#19

Повідомлення Бедуин » 18 квітня 2011, 21:45

[QUOTE]голова и члени комисии в моем[/QUOTE]ось їх підписи і завіряйте. Підпис аудитора навіть якщо він член комісії завіряти не потрібно. [QUOTE]но тут нотариус делал на бланках (1 и последняя стр.) [/QUOTE]до змін в 34 статю так і робили, коли була ремарка та інші документи на прохання сторін. Тепер бланки для акту не використовують. [QUOTE]на простой бумаге распечатал этот акт поставил печать и подпись[/QUOTE]на передавальному акті печатка та підпис аудитора не потрібні. Швидше за все в Вашому випадку, аудитор робит аудиторську первірку, на підставі якої буде слкдено передавальний акт. аудиторский висновок, як результат аудиторської перевірки і передавальний акт - це різні документи.
Зображення
Бедуин

Номер повідомлення:#20

Повідомлення Зебра » 19 квітня 2011, 12:17

Я конечно не совсем все понимаю, прошу помощи на какие норм.акты обратить внимание. [QUOTE]А як ви засвідчите на документі підписи двох скажімо осіб, а третій підпис ніким незасвідчений[/QUOTE] Нет подписи всех троих из комиссии я засвидчу, просто подпись и печать аудитора который составляет этот акт, нет, как я поняла его нам и не надо засвидчувать, но на образце который мне принесли стоит его подпись печать (не засвідчена нотаріусом), а подписи комиссии засвидчені .Выглядит последняя стр этого акта (он на 10 стр) так: Физ.о - підприємєць незалежний аудітор ПІБ (код ідн, місцезнаходження, зареєстрована -дата, за номером №№№ , таким-то держ реєстраторомномер та дата видачі свідоцтва про внесення в реєстр аудиторських фірм та аудиторів....чинне до...) потом ее подпись и печать, далее - здали від імені ЗАТ [qoute]Солнишко[qoute] -------------прийняв від правонаступникаГолова комісії з реорганізаціі 1)ПІБ , паспорт, мешкає код.член комісії з реорганіз 2)ПІБ , паспорт, мешкає код.3)ПІБ , паспорт, мешкає код.а далее посвідчувальний напис нотаріуса де засвідчуєсься справжність підпису цих трьох членів. Так проблемма вот в чем могут они принести мне этот акт отпечатаный с подписью аудитора (т.к. он в другом городе) и печатью, а я потом засвідчу справжність підпису трьох членів комісії??? Очень прошу помощи:)
Зебра

Повідомлення: 756
Дякував (ла): 46 раз.
Подякували: 82 раз.

Номер повідомлення:#21

Повідомлення Mashenka » 20 квітня 2011, 12:50

Зебра, а им так упирается, чтоб подпись аудитора на акте стояла? вы подписи заверите, а потом пусть себе ставят ещё хоть сто печатей без вас. я думаю, что так будет неправильно, но в любом слуае принимать решение вам.
Mashenka

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів