Форум

Інформаційний ресурс

"генеральна" довіреність

Номер повідомлення:#1

Повідомлення valerie » 27 червня 2006, 16:03

У 2000р. нотаріус посвідчив “генеральну довіреність” на автомобіль. Власник – громадянин України, техпаспорт постійний, в ньому помітка – “відчуження заборонено без дозв митниці”. Чи порушив нотаріус будь-які чинні нормативні акти? Щиро дякую!
valerie

Повідомлення: 43
Дякував (ла): 31 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення andy » 27 червня 2006, 16:07

Колись таку відмітку ставили у випадку завезення а/м пільговими категоріями громадян (з пільговим розмитненням), без права відчуження 2 роки з моменту ввезення (треба дивитись на дату ввезення а/м по техпаспорту). Після спливу 2-х років можна відчужувати, а також видавати довіреність на розпорядження.
andy

Повідомлення: 1261
Дякував (ла): 62 раз.
Подякували: 290 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Таня » 27 червня 2006, 18:19

Я вважаю, що з такою відміткою можна видавати довіреності, оскільки заборона відчуження це не заборона видавати довіреності, і ніякими нормативними актами не було передбачено заборони видавати довіреність у такому випадку (в разі такої відмітки) Оскільки таких нормативних актів не було, то вважаю що нотаріус не порушиві
Таня

Повідомлення: 7219
Дякував (ла): 21399 раз.
Подякували: 6258 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення *Женская Логика* » 29 червня 2006, 14:38

"я ввважю це також не порушення, але якщо є такі відмітки то я так їх і вписую як є......а наприклад коли ми видаємо довіренності купити авто....иноді навіть незнаємо №двигуна, и тд....взалалі лише назву пишемо......або довіренність такого змісту ""поставити на облік в органах ДАІ ввезений мною на територію України 23 червня 2006 року автомобіль Мерседес Бенс 2003 року, відповідно до акту № ... від...виданого Митницею (такою-то) належить мені.....(останне якщо пишу якщо є такий акт)"
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Повідомлення: 6052
Дякував (ла): 286 раз.
Подякували: 633 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення *Женская Логика* » 29 червня 2006, 19:29

"igor вам подсказать как написать? помоему я уже выше написала.....как выйти из данной ситуации) ведь не всегда вы можите видеть техпаспорт....""поставити на облік в органах ДАІ ввезений мною на митну територію України 23 червня 2006 року автомобіль Мерседес Бенс 2003 року, відповідно до акту № ... від...виданого Митницею (такою-то) належить мені.....(останне пишу якщо є такий акт) для чого надаю йому право пред""являти вказанний автомобіль для огляду в органах ДАІ, робити експертні досліждення в разі необхідності, а також виконувати всі необхідні дії для постановлення ввезенного мною вище вказанного автомобіля для реєстрації (тимчасової та/або постійної) в органах ДАІ України, отримати видані на моє ім""я докумнти про реєстрацію, сплачувати необхідні платежі......подавати отримувати окументи...и тд...у зв""язку з чи керувати як транспортним засобом).....вообщем включайте фантазию) главное код незабывайте...хотя не всегда граждане других стран имеют коды ввозя авто...поэтому я ещё и довенность рекомендую на получение кода..."
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Повідомлення: 6052
Дякував (ла): 286 раз.
Подякували: 633 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]