Номер повідомлення:#99
Бедуин
» 27 березня 2011, 00:27
[QUOTE]І ще раз хочу повернутися до цієї задачі, я її вже викладала на форумі, але мені все ще не зрозумілоЗадача 27. Громадянин України Дідух П.Т. як член колективного сільськогосподарського підприємства у 1998 році набув у власність земельну ділянку сільськогосподарського призначення.У 2005 році Дідух П.Т. став громадянином Франції і звернувся до нотаріуса з проханням посвідчити договір купівлі-продажу цієї земельної ділянки.Які дії нотаріуса?Земельна ділянка сільськогосподарського призначення належна іноземному громадянину, протягом року підлягає відчуженню. Адже згідно прикінцевим положення - мараторій на їх відчуження. Нотаріус радить звернутися до суду.????І з яким позовом до суду і яке рішення має винести суд???[/QUOTE]нотаріус виносить постанову про відмову у вчиненні нот дії через мараторій. А особа звертається до суду з її оскарженням, суд зобов[qoute]язує нотаріуса посвідчити договір і нотаріус виконує рішення суду, яке набрало законної сили і є обов[qoute]язкови до виконання на всій території України[QUOTE]після смерті Стукана Т.Н. договір довічного утримання ПРИПИНИВСЯ (ст.755 ЦКУ)...немає що розірвувати[/QUOTE]ну я так впевенено не буду стверджувати через те що не бачу що є його предметом. якщо предметом договору є майно, яке належало подружжю на праві спільної сумісної власності???? мені здається, що треба рекомендувати звернутися до суду за розірванням договору, все ж таки один з відчужувачів живий....