Форум

Інформаційний ресурс

Іспит 24.03.2011

Номер повідомлення:#91

Повідомлення Doroty » 27 березня 2011, 00:08

...договір управління нерухомим майном дитини потребує нотар.посвідчення та держ.реєстрацію, тому з дозволу ОПП (ст.1031 ЦКУ)...
Doroty

Повідомлення: 1267
Дякував (ла): 560 раз.
Подякували: 544 раз.

Номер повідомлення:#92

Повідомлення Mahadjan » 27 березня 2011, 00:10

Давайте вирішимо задачуЗадача 26. Подружжя Стукан Т.Н. та Стукан О.П. уклали договір довічного утримання з П'янківським Г.Г, За договором був відчужений житловий будинок.Після смерті Стукана Т.Н. до нотаріуса звернулися Стукан О.П. та П'янківський Г.Г. з проханням посвідчити договір про розірвання договору довічного утримання, оскільки П'янківський Г.Г. став інвалідом І групи і не в змозі виконувати умови договору довічного утримання.Які дії нотаріуса?
Mahadjan

Номер повідомлення:#93

Повідомлення Mahadjan » 27 березня 2011, 00:13

[B]Doroty[/B], так, все, що стосується нерухомого майна потребує згоди ООП. Я мала на увазі управління акціями чи якимись цінними паперами, розрахунковими рахунками і т.д.А взагалі, якщо мені попадеться це питання -я буду відповідати згідно кодексу тобто чітко варіант а.
Mahadjan

Номер повідомлення:#94

Повідомлення Mahadjan » 27 березня 2011, 00:15

І ще раз хочу повернутися до цієї задачі, я її вже викладала на форумі, але мені все ще не зрозумілоЗадача 27. Громадянин України Дідух П.Т. як член колективного сільськогосподарського підприємства у 1998 році набув у власність земельну ділянку сільськогосподарського призначення.У 2005 році Дідух П.Т. став громадянином Франції і звернувся до нотаріуса з проханням посвідчити договір купівлі-продажу цієї земельної ділянки.Які дії нотаріуса?Земельна ділянка сільськогосподарського призначення належна іноземному громадянину, протягом року підлягає відчуженню. Адже згідно прикінцевим положення - мараторій на їх відчуження. [U]Нотаріус радить звернутися до суду.[/U]????І з яким позовом до суду і яке рішення має винести суд???
Mahadjan

Номер повідомлення:#95

Повідомлення Doroty » 27 березня 2011, 00:19

Задача 26. Подружжя Стукан Т.Н. та Стукан О.П. уклали договір довічного утримання з П'янківським Г.Г, За договором був відчужений житловий будинок.[B]Після смерті Стукана Т.Н.[/B] до нотаріуса звернулися Стукан О.П. та П'янківський Г.Г. з проханням посвідчити договір про розірвання договору довічного утримання, оскільки П'янківський Г.Г. став інвалідом І групи і не в змозі виконувати умови договору довічного утримання.Які дії нотаріуса?..після смерті Стукана Т.Н. договір довічного утримання ПРИПИНИВСЯ (ст.755 ЦКУ)...немає що [B]розірвувати[/B]...
Doroty

Номер повідомлення:#96

Повідомлення Бедуин » 27 березня 2011, 00:19

[QUOTE]в яких випадках проводиться заміщення нотаріальної діяльності:1. зупиненні його нотаріальної діяльності2. призупиненні або зупиненні його нотаріальної діяльності3. зупиненні його нотаріальної діяльності в порядку, передбаченому законом я сначала без промедления ответил, а потом … было поздно…[/QUOTE]
Зображення
Бедуин

Повідомлення: 589
Дякував (ла): 15 раз.
Подякували: 16 раз.

Номер повідомлення:#97

Повідомлення bukva I » 27 березня 2011, 00:20

[B]Mahadjan[/B] щодо задачки....посту 92.... в цьому випадку моя думка, що справа буде вирішуватися у суді.... тому що іструкція дозволяє розірвання договору за взаємною згодою сторін..., а тут же одна сторана померла.....
bukva I

Повідомлення: 1719
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 19 раз.

Номер повідомлення:#98

Повідомлення bukva I » 27 березня 2011, 00:27

[B]Doroty[/B] щодо задачі про довічне утримання, чому договір після Стукан ТН припинився....Адже у нас у в договору було два відчужувачі це [U]Подружжя [/U]Стукан Т.Н. та Стукан О.П.Один з відчужувачі помер.... інший живий, то умова, щодо його утримання осталася.... але Недашкійвській виразив бажання цей договір розірвати, так як у нього не стало можливості його виконувати..... отже чому то іншого подружжя договір припинився ????
bukva I

Номер повідомлення:#99

Повідомлення Бедуин » 27 березня 2011, 00:27

[QUOTE]І ще раз хочу повернутися до цієї задачі, я її вже викладала на форумі, але мені все ще не зрозумілоЗадача 27. Громадянин України Дідух П.Т. як член колективного сільськогосподарського підприємства у 1998 році набув у власність земельну ділянку сільськогосподарського призначення.У 2005 році Дідух П.Т. став громадянином Франції і звернувся до нотаріуса з проханням посвідчити договір купівлі-продажу цієї земельної ділянки.Які дії нотаріуса?Земельна ділянка сільськогосподарського призначення належна іноземному громадянину, протягом року підлягає відчуженню. Адже згідно прикінцевим положення - мараторій на їх відчуження. Нотаріус радить звернутися до суду.????І з яким позовом до суду і яке рішення має винести суд???[/QUOTE]нотаріус виносить постанову про відмову у вчиненні нот дії через мараторій. А особа звертається до суду з її оскарженням, суд зобов[qoute]язує нотаріуса посвідчити договір і нотаріус виконує рішення суду, яке набрало законної сили і є обов[qoute]язкови до виконання на всій території України[QUOTE]після смерті Стукана Т.Н. договір довічного утримання ПРИПИНИВСЯ (ст.755 ЦКУ)...немає що розірвувати[/QUOTE]ну я так впевенено не буду стверджувати через те що не бачу що є його предметом. якщо предметом договору є майно, яке належало подружжю на праві спільної сумісної власності???? мені здається, що треба рекомендувати звернутися до суду за розірванням договору, все ж таки один з відчужувачів живий....
Зображення
Бедуин

Номер повідомлення:#100

Повідомлення Mahadjan » 27 березня 2011, 00:27

[B]Doroty,[/B] відчуджувач лише один помер, а інший - живий, тому договір не припиняється - ст. 747 ЦК
Mahadjan

Номер повідомлення:#101

Повідомлення Doroty » 27 березня 2011, 00:28

[B]Бедуин[/B], бачила цей тест (пост №96), я думаю, що автор [qoute]припинення[qoute] сплутав з [qoute]призупинення[qoute]...
Doroty

Номер повідомлення:#102

Повідомлення Mahadjan » 27 березня 2011, 00:28

[QUOTE]суд зобов[qoute]язує нотаріуса посвідчити договір і нотаріус виконує рішення суду, яке набрало законної сили і є обов[qoute]язкови до виконання на всій території України[/QUOTE][B]Бедуин,[/B] Ви з цим стикалися???
Mahadjan

Номер повідомлення:#103

Повідомлення Mahadjan » 27 березня 2011, 00:31

в яких випадках проводиться заміщення нотаріальної діяльності:1. зупиненні його нотаріальної діяльності2. призупиненні або зупиненні його нотаріальної діяльності[U]3. зупиненні його нотаріальної діяльності в порядку, передбаченому законом [/U] ст. 29 ЗУ ПН
Mahadjan

Номер повідомлення:#104

Повідомлення Бедуин » 27 березня 2011, 00:31

У мене до Вас таке питання. ящо особа не може прочитита заповіт не через фізичні вади, а через те, що не вміє читати (неписемна) чи потрібна обов[qoute]язкова наявність 2-х свідків???
Зображення
Бедуин

Номер повідомлення:#105

Повідомлення Mahadjan » 27 березня 2011, 00:34

Так, авжеж. Як інакше особа взагалі буде знати, що саме підписала???
Mahadjan

Номер повідомлення:#106

Повідомлення Бедуин » 27 березня 2011, 00:35

[QUOTE]Так, авжеж. Як інакше особа взагалі буде знати, що саме підписала???[/QUOTE]чим це передбачено????
Зображення
Бедуин

Номер повідомлення:#107

Повідомлення Doroty » 27 березня 2011, 00:40

[B]Mahadjan[/B]...дивлячись, хто був титульним власником, а хто давав згоду (якщо спільна сумісна) - наприклад, Стукан О.П. - був(ла) титульним власником, а другий з подружжя Стукан Т.Н. - давав згоду. То що він зможе зробити стосовно розірвання? Нічого. У ст. 747 ЦКУ говориться, що обсяг зобов'язання набувача зменшується у разі смерті одного із співвласників...а тут мова про розірвання...стосовно померлого договір ПРИПИНИВСЯ, а стосовно живого, то в СУД, з'ясовувати обсяг зобов'язань щодо живого та набувача та в якому розмірі (частки) майно вже перейшло набувачу після смерті одного з подружжя...
Doroty

Номер повідомлення:#108

Повідомлення Mahadjan » 27 березня 2011, 00:43

Прямої вказівки в законі не має тому нотаріус виходить з загальних вимог ст. 1253 ЦК - за бажанням заповідача
Mahadjan

Номер повідомлення:#109

Повідомлення bukva I » 27 березня 2011, 00:44

[B]Ребята щодо цього тесту:[/B] подождите подождите.....Опікун з дозволу органу опіки та піклування має право:а/. відмовитися від майнових прав підопічногоб/.[U] укладати договори від імені підопічного [/U]в/. укладати договори дарування від імені підопічногост. 71 ЦК Опікун [B]не має[/B] права без дозволу ООП (а отдже з дозволу ООП має право)-відмовитися від майнових прав підопічного-видавати пис. зобов-уклада договори нот посвід-уклада договору щодо іншого майна....Так чому б) так однозначно????
bukva I

Номер повідомлення:#110

Повідомлення Mahadjan » 27 березня 2011, 00:46

[B]bukva I[/B], не б, а варіант А - однозначно
Mahadjan

Номер повідомлення:#111

Повідомлення bukva I » 27 березня 2011, 00:51

І щодо задачі про Стуканів.....вони оба були стороною в договорі як відчужувачі....., тобто не один з них.... а обоє....а якби була тільки згода, то в договорі умова про згоду, в сторона відчужувач одна.... Задача чітко втановлює це було подружжя тому домислювати задачку думаю не потрібно... І після смерті одного подружжя зобовязання набувача, щодо мат. допомоги зменьшується.... але обовязок не припиняється.....
bukva I

Номер повідомлення:#112

Повідомлення Doroty » 27 березня 2011, 00:52

[B]Бедуин[/B], колись, я пригадую, в старій Інструкції було таке [qoute]неписемна особа[qoute]...зараз його (цей термін) виключили, бо, мабуть, в нашій високо розвинутій УКРАЇНІ немає й не може бути [qoute]неписемних[qoute] априорі...
Doroty

Номер повідомлення:#113

Повідомлення bukva I » 27 березня 2011, 00:52

[B]Mahadjan[/B] а ну тоді добре..... :))))то я мабуть щось на верніх постах побачи б)..... а коментарі мабуть недочитала......То я ж бачу, що а)....
bukva I

Номер повідомлення:#114

Повідомлення bukva I » 27 березня 2011, 00:54

[B][I]Бедуин[/I][/B] а скажіть номер тесту про зупинення???..
bukva I

Номер повідомлення:#115

Повідомлення Mahadjan » 27 березня 2011, 00:55

[B]bukva I[/B], це добре :-)))А як щодо питання стосовно розміру резервного фонду господарського товариства...Як відповідати?
Mahadjan

Номер повідомлення:#116

Повідомлення Бедуин » 27 березня 2011, 00:57

[QUOTE]Прямої вказівки в законі не має тому нотаріус виходить з загальних вимог ст. 1253 ЦК - за бажанням заповідача[/QUOTE]а якщо у заповідача немає такого бажання???[QUOTE]Бедуин, колись, я пригадую, в старій Інструкції було таке [qoute]неписемна особа[qoute]...зараз його (цей термін) виключили, бо, мабуть, в нашій високо розвинутій УКРАЇНІ немає й не може бути [qoute]неписемних[qoute] априорі...[/QUOTE]ага! особливо в Закарпатті........ я от тоже думаю, що і як робити з цими неписемними у нашій розвиненій Україні???
Зображення
Бедуин

Номер повідомлення:#117

Повідомлення bukva I » 27 березня 2011, 00:59

щодо задачі.... про квартиру та онуків (за батька).....то так так вони увійдуть до кола спадкоємців за законом.... і з їх урахуванням вираховуємо ОЧ.....Я щось відповідь трохі інакше додумкала, начебто онукі мають право спадкування за правом представлення... навіть якщо є заповіт.....тому я казала що відповідь невірно відтворена...Бо у мене ось була недавно така задачка... і там все як Будеун виклала.... але окрім квартири...в кінці тексту задачі було ще й рухоме майно.... ну то таке...
bukva I

Номер повідомлення:#118

Повідомлення bukva I » 27 березня 2011, 01:00

[B]Mahadjan[/B] це Ви про 25 % та 15 %??? про ці розбіжності???Якщо говорити по теорії держави та права, то вроде как ЗУ Про господарські товариства[qoute] є спеціальною нормою, а вона встановлює 25%А Господарській кодекс загальна по відношенню до закону і він встановлює 15%....
bukva I

Номер повідомлення:#119

Повідомлення Mahadjan » 27 березня 2011, 01:01

А якщо не має бажання на присутність свідків, відмовити в зв[qoute]язку з тим, що особа не може прочитати або написати власноруч заповіт і не бажає мати свідків
Mahadjan

Номер повідомлення:#120

Повідомлення Doroty » 27 березня 2011, 01:01

[B]bukva I[/B], а Ви десь бачили такий зразок договору довічного утримання, якщо спільна сумісна та двоє підписантів ??? У коментованих зразках документів не бачили ??? (бо хочеться подивитися, як це на практиці відбувається...)
Doroty

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів