Номер повідомлення:#154
Riviera
» 27 березня 2011, 17:06
Доброго дня! Я вважаю, що легалізація діє безстроково.Задача 58. В катастрофі загинуло подружжя В., яке мешкало в м. Києві. Чоловік пережив дружину на дві доби. Згідно нотаріального опису їх майно включало в себе: дім, який знаходився в Чернігові, в якому жила пенсіонерка Т - мати чоловіка В., автомобіль [qoute]АУДІ[qoute], що куплено подружжям за час шлюбу та було зареєстровано на ім'я дружини, який дружина заповіла чоловікові В. різні предмети домашньої обстановки та вжитку в м. Києві меблі, телевізор, килим у домі, який знаходиться в м. Чернігові.Батьки подружжя, син дружини звернулися до нотаріуса з проханням пояснити, на яке майно вони мають право як спадкоємці?Враховуючи те, що чоловік пережив дружину на дві доби, то в цьому випадку застосовуються норми статті 1276 Цивільного кодексу України (спадкова трансмісія), а саме: спадкоємець за заповітом помер після відкриття спадщини і не встиг її прийняти, право на прийняття належної йому частки спадщини переходить до його спадкоємців.Таким чином у дружини спадкове майно складає з 3 будинку, 3 майна. Після її смерті спадщину отримають: мати по 1/8 частині будинку та майна, батько по 1/8 будинку та майна, син 1/8 частину будинку та майна. Після смерті чоловіка залишилося спадкове майно, що складається з 5/8 будинку, 5/8 майна та автомобіля. Спадщину отримають батьки по 5/16 будинку, 5/16 майна та по 8 автомобіля. У цілому задача як би вірно вирішена. Але я рахувала по іншому і приходжу по іншого висновку. Допоможить, будь ласка. Я вирішую у частки [B]від спадщин[B]и[B][B][/B][/B][/B][/B] Якщо правильно вирішено, порахувати долі у майні не складно. Моє рішення. Будинок, авто і предмети вжитку (ПВ) - спільна сумісна власність. Отже за померлою дружиною її частку 1/2 у будинку, ПВ спадкують батьки, її син, чоловік - їх частка складає по 1/4, 1/4 чоловіка по спадковій трансмісії спадкують його батьки - по 1/8. І ще його (померлого чоловіка) частку - 1/2 у будинку, ПВ - спадкують його батьки по 1/4, автомобіль спадкують його батьки по 1/2.