Форум

Інформаційний ресурс

Іспит 01.04.2011

Номер повідомлення:#61

Повідомлення NET » 02 квітня 2011, 18:44

Четыре наследника по завещанию К,П,Т,ОНесовершенолетняя дочь Ж.Ж получат 1/2 от всего имущества т.е. ее обязательная доля... (по сути задачи ее обязательную долю просчитать невозможно... она не может быть одной дочкой в семье так как есть внуки, которые действуют самостоятельно т.е. совершенолетние, но условно выделим ей 1/2 от всего имущества так как про других детей вообще ничего не говориться...)Далее часть О делиться на всех наследников по завещанию... т.е. на К, П, Т.Часть К после присоединения к ней части непринявшего О переходит к наследнику Т.Теперь выводим части в цифрах:1/2 от всего имущества - Ж (ОЧ от всего имущества)Остается 1/2 которая делиться на 4 наследеников т.е. всем по 1/8Доля П = 1/8 + 1/24 ( 1/24 доля не принявшего О) = 1/6 (от всего имущества)Доля Т = 1/8 + 1/24 (1/24 доля не принявшего О) + 1/8+1/24 (1/8+1/24 доля от которой отказался К) = 1/3 (от всего имущества)...Вообщем у меня такой подсчет получается.... На мой взгляд часть К = его 1/8 плюс 1/3 части О, после чего только его часть переходит по отказу к наследнику Т.
NET

Номер повідомлення:#62

Повідомлення NET » 02 квітня 2011, 19:12

Брат зовсім пролітає,а дочка спадкує осільки нас не цікавить іі дієздатність а цікавить факт неповноліття...
NET

Номер повідомлення:#63

Повідомлення bukva I » 02 квітня 2011, 19:24

Ну у мене то взагалі такий розрахунок циХорок:дочка Ж =1/2=288500 грн. Онуки Т.і П. отримають по 1/4 частці – по 144 250 грн.,
bukva I

Повідомлення: 1719
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 19 раз.

Номер повідомлення:#64

Повідомлення NET » 02 квітня 2011, 19:28

Одразу скажу вони не можуть отримати спадщину порівну...
NET

Номер повідомлення:#65

Повідомлення bukva I » 02 квітня 2011, 19:41

так так бачю, що выдмова була на одного на користь Т....., я вже зараз не можу вийти на цей розрахунок....що у пості 63Взагалі такі задачкі мене лякають, як його на іспиті порахувати ці тисячі????
bukva I

Номер повідомлення:#66

Повідомлення NET » 02 квітня 2011, 19:42

У грошах виходить:Дочка - 288500П - 96166,6Т-192333,3
NET

Номер повідомлення:#67

Повідомлення NET » 02 квітня 2011, 19:51

Головне частки вірно вирахувать, а суми грошей вже по часткам!
NET

Номер повідомлення:#68

Повідомлення bukva I » 02 квітня 2011, 20:02

0
bukva I

Номер повідомлення:#69

Повідомлення NET » 02 квітня 2011, 20:28

Був посвідчений договір іпотеки. Предметом іпотеки була будівля, що належала на праві власноті іпотекодавцю. Земля була у власності Міської ради, тому заборона відчуження при укладенні на неї не накладалася. Через два роки іпотекодавець купив зем. ділянку. Чи зобов'язаний нотаріус накласти заборону відчуження на земельну ділянку та внести зміни і доповнення до іпотечного договору.1) Так зобов'язаний.2) Так зобов'язаний. Окрім цього зобов'язаний повідомити банк про зміну власника земельної ділянки.3) Так зобов'язаний. Окрім цього повинен роз'яснити іпотекодавцю його обов'язок повідомити банк про зміну власника.4) Ні не зобов'язаний.Окрім цього зобов'язаний повідомити банк про зміну власника земельної ділянки.5) Ні не зобов'язаний. Окрім цього повинен роз'яснити іпотекодавцю його обов'язок повідомити банк про зміну власника.
NET

Номер повідомлення:#70

Повідомлення Пчелка Нуся » 02 квітня 2011, 20:43

[B]bukva I, [/B]сдавала в декабре. Если не ошибаюсь, мы с Вами к одному УЮ относимся.
Пчелка Нуся

Номер повідомлення:#71

Повідомлення bukva I » 02 квітня 2011, 20:49

Вас 6 декабря бил Испит?А це не ви на всі питання 50 тестів, відповіли 100% вірно....??? :))))
bukva I

Номер повідомлення:#72

Повідомлення bukva I » 02 квітня 2011, 20:49

[B]NET[/B] відповідь 5
bukva I

Номер повідомлення:#73

Повідомлення NET » 02 квітня 2011, 20:52

bukva I, я теж так вважаю, нотаріус це робить за повідомленням іпотекодержателя, а не з власної ініціативи...!
NET

Номер повідомлення:#74

Повідомлення bukva I » 02 квітня 2011, 20:59

Є цікава задачулька.....В результаті зіткнення автомобілів ВАЗ -2121 та Ауді-100 занав смертельних травм і через 7 днів помер у лікарні гр. О (власник автомобіля ВАЗ). Після його смерті залишилось майно: пошкоджений автомобіль вартістю 15 тис грн., та приватизована його сімєю квартира(він, дружина та двоє неповнолітніх дітей) вартістю 200 тис грн. Напередодн автокатастрофи в корить померлого було присуджено 30 тис грн відшкодування і 800 грн компенсації моральної шкоди. На день смерті підприємство на якому працював О забогувало йому 7300 грн заробітної плати.За фактом ДТП була порушена кримінальна справа. До гр. О було заявлено цивільного позов про відшкодування вартості пошкодженої автомашини Ауді -100 на суму 70 тис.грн. Визначте склад спадщини та вартість майна, яку успадкує кожен спадкоємців.Дайте правову оцінку ситуації.
bukva I

Номер повідомлення:#75

Повідомлення NET » 02 квітня 2011, 21:19

За основу беру, що автомобіль не був ССВ подружжя...3 спадкоємці першої черги, всі рівні в правах...До складу спадщини входять: автомобіль - 15 тисяч, відшкодування не є ССВ подружжя (це не дохід) - 30 тисяч,800 гр. - моральна шкода, 3650 гр. заробітна плата (інша половина ЗП належить дружині я ССВ подружжя)за умови виділення частки квартири - 50 тисяч грн. 70 тисяч гривень боргу.Виходить кожному із спадкоємців припадає 9840 грн.
NET

Номер повідомлення:#76

Повідомлення Пчелка Нуся » 02 квітня 2011, 21:35

[B]bukva I,[/B] ,нет,не я.Я набрала 47 б. А вообще, было много людей, которые набрали 46-49 баллов, а задача или задание не правильно.
Пчелка Нуся

Номер повідомлення:#77

Повідомлення bukva I » 02 квітня 2011, 21:38

Щодо моєї відповіді то таке виходить:відповідно ст. 1231 ЦК 1. До спадкоємця переходить обов'язок відшкодувати майнову шкоду (збитки), яка була завдана спадкодавцем. 4. Майнова та моральна шкода, яка була завдана спадкодавцем, відшкодовується спадкоємцями у межах вартості рухомого чи нерухомого майна,[U] яке було одержане ними у спадщину.[/U] Ст.1227 ЦК встановлює:[U]Суми заробітної плати[/U], пенсії, стипендії, аліментів, допомог у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю, [U]відшкодувань[/U] у зв'язку з каліцтвом або іншим ушкодженням здоров'я, інших соціальних виплат, які належали спадкодавцеві, але не були ним одержані за життя, [U] передаються членам його сім'ї, [/U] а у разі їх відсутності - входять до складу спадщини. Тобто я так розумію: що 800 гр. - моральна шкода, 3650 гр. заробітна плата [B]Не входять до складу спадщини....ці гроші передаються членам сімї спадкодавця.[/B]ст. 1282 ЦК встановлює:[U]Спадкоємці зобов'язані задовольнити вимоги кредитора повністю, але в межах вартості майна,[/U] [B]одержаного у спадщину[/B]. Кожен із спадкоємців зобов'язаний задовольнити вимоги кредитора особисто, [U]у розмірі, який відповідає його частці у спадщині. [/U][B]Тбто я так розумію...що вимоги кредитора на 800 гр. - моральна шкода, 3650 гр. заробітна плата не можуть розповсюджуватися ????? Вірно???[/B]
bukva I

Номер повідомлення:#78

Повідомлення bukva I » 02 квітня 2011, 21:41

[B]Пчелка Нуся[/B] раз ми з Вами землячки по управе :))) скажите может были какие рекомендации управи, комисси по определенным спорним тестам??? че так помниться, как вообще принимали....Задава ль доп вопросы???
bukva I

Номер повідомлення:#79

Повідомлення NET » 02 квітня 2011, 21:44

Про 800 не могу сказать, но на 3650 точно не входят, я недоглядел....!:-))
NET

Номер повідомлення:#80

Повідомлення NET » 02 квітня 2011, 21:53

02 липня 2008 року до нотаріальної контори звернулася гр. Іванова М.Д. з заявою про прийняття спадщини за заповітом до майна померлого 02 січня 2008 року Петрова С.А. Зі змісту заповідального розпорядження вбачається, що спадкодавець все своє майно, в чому б воно не полягало та де б воно не знаходилось, заповів гр. Івановій М.Д. Для отримання Свідоцтв про право на спадщину спадкоємицею за заповітом надано правовстановлювальні документи на майно, що належало померлому: свідоцтво про право власності на квартиру, ощадну книжку та договір особистого страхування заповідача. Державним нотаріусом було зроблено відповідні запити до регіонального відділення Ощадбанку та до Страхової компанії, в результаті чого з’ясувалося, що і при заключенні договору банківського рахунку і при укладанні договору страхування заповідач призначив Іванову М.Д. як особу, до якої має перейти право одержання грошей та страхової виплати відповідно. На яке майно має бути виданим свідоцтво про право на спадщину за заповітом?
NET

Номер повідомлення:#81

Повідомлення NET » 02 квітня 2011, 22:00

На мій погляд відпадає страхова виплата і виплачується на підставі договору страхування а не свідоцтва про право на спадщину, грощі по ощадній книжці в залежності від того коли було зроблено ЗР, якщо раніше заповіта то видається свідоцтво по заповіту, квартира однозначно по заповіту.
NET

Номер повідомлення:#82

Повідомлення bukva I » 02 квітня 2011, 22:04

щодо моральної шкоди то я теж не дуже впевнена......адже норма говорить про каліцтво....так йдемо далі: авто на всіх по 1/3 (але тримаємо в голові частку неповнолітніх дітей) та квартира, частка спадкодавця становила 1/4 частини отдже на всіх вона розподіляється 1/12 часток (з яких 1/12 неповнолітнім дітям) Таким чином: ми маэмо частку спадщини дітей, але ми ж знаемо, що на майно неповнолітніх дітей не може бути звернено стягення.....Отдже всього, що зі спадщини може бути виділено для покриття це 5000 з авто з частки дружини, та 16 666,66 грн...частки дружини з квартири....але як її виділити, якщо там живуть діти???
bukva I

Номер повідомлення:#83

Повідомлення bukva I » 02 квітня 2011, 22:09

[B]NET[/B] щодо посту № 80 то задачка загадкова.....адже зверніть увагу на ці формулювання:02 липня 2008 року до нотаріальної контори звернулася гр. Іванова М.Д. з заявою про прийняття спадщини [B]за заповітом[/B] до майна померлого 02 січня 2008 року Петрова С.А. [I][B]Далі [/B][/I][B]Зі змісту заповідального розпорядження вбачається[/B], що спадкодавець все своє майно, в [B]чому б воно не полягало та де б воно не знаходилось[/B]Що це за заповідальне таке розпорядження, аля на все майно де б воно не було і з чого воно не складалось.....І прийшла з заповітом, і тут бац з заповідального розпорядження вбачаеться...
bukva I

Номер повідомлення:#84

Повідомлення NET » 02 квітня 2011, 22:16

bukva I, над задачей нужно детально подумать, сначала мне стоит повторить порядок взыскания..!!!:-))) и ст. 1227!:-)
NET

Номер повідомлення:#85

Повідомлення bukva I » 02 квітня 2011, 22:20

Якщо допустити, що було і заповідальне розпорядження і заповіт...то.....[QUOTE]грощі по ощадній книжці в залежності від того коли було зроблено ЗР, якщо раніше заповіта то видається свідоцтво по заповіту, квартира однозначно по заповіту.[/QUOTE]тут згодна
bukva I

Номер повідомлення:#86

Повідомлення NET » 02 квітня 2011, 22:21

[B]bukva I[/B], те що строк про прийнятя спадщини не пропущений сумнівів немає.... якщо спадкодавець помер 02.01.2008, то строк на прийняття спадщини закінчується 03.07.2008 року.... В даному випадку зміст заповіту розуміється змістом заповідального розпорядження [qoute]заповіт на все майно[qoute]....
NET

Номер повідомлення:#87

Повідомлення bukva I » 02 квітня 2011, 22:22

[B]NET[/B] ок щодо посту 84.... тоді коли зформуєте свій погляд, ще раз піднімемо обговорення
bukva I

Номер повідомлення:#88

Повідомлення NET » 02 квітня 2011, 22:26

З приводу посту 84 я думаю до завтра в мене часу вистачить сформуватись в єдине ціле по цій задачі !!!:-)
NET

Номер повідомлення:#89

Повідомлення bukva I » 02 квітня 2011, 22:29

ой ой ой щось я не зрозуміла:[QUOTE]В даному випадку зміст заповіту розуміється змістом заповідального розпорядження [qoute]заповіт на все майно[qoute]....[/QUOTE]то я так розумію заповіт то є заповіт...і теза аля не все майно де б воно не було, та з чого б воно не складалося.....може бути його предметом....А от заповідальне розпорядженя з такою тезою щось якось дивно....????Адже нам законодавець установлює...що:Вкладник має право розпорядитися правом на вклад у банку (фінансовій установі) на випадок своєї смерті, склавши заповіт [B]або [/B]зробивши відповідне розпорядження банку (фінансовій установі). Тобто щодо грошей може бути заповіт або заповідальне розпорядження.....І при складанні такого заповідального розпорядження...є я так розумію інструкція, що до порядку та форми...аля у банку...
bukva I

Номер повідомлення:#90

Повідомлення NET » 02 квітня 2011, 22:35

[B]bukva I[/B], Ну не я ж вигадав цю задачу...!:-)) Вона з форуму!:-) Початок її я розумію так: 02 липня 2008 року до нотаріальної контори звернулася гр. Іванова М.Д. з заявою про прийняття спадщини за заповітом до майна померлого 02 січня 2008 року Петрова С.А. Зі [B][U]змісту заповідального розпорядження вбачається[/U][/B] (тобто зі змісту заповіту, а не заповідального розпорядження зробленого у банку), що спадкодавець все своє майно, в чому б воно не полягало та де б воно не знаходилось, заповів гр. Івановій М.Д.....
NET

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів