Номер повідомлення:#77
bukva I
» 02 квітня 2011, 21:38
Щодо моєї відповіді то таке виходить:відповідно ст. 1231 ЦК 1. До спадкоємця переходить обов'язок відшкодувати майнову шкоду (збитки), яка була завдана спадкодавцем. 4. Майнова та моральна шкода, яка була завдана спадкодавцем, відшкодовується спадкоємцями у межах вартості рухомого чи нерухомого майна,[U] яке було одержане ними у спадщину.[/U] Ст.1227 ЦК встановлює:[U]Суми заробітної плати[/U], пенсії, стипендії, аліментів, допомог у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю, [U]відшкодувань[/U] у зв'язку з каліцтвом або іншим ушкодженням здоров'я, інших соціальних виплат, які належали спадкодавцеві, але не були ним одержані за життя, [U] передаються членам його сім'ї, [/U] а у разі їх відсутності - входять до складу спадщини. Тобто я так розумію: що 800 гр. - моральна шкода, 3650 гр. заробітна плата [B]Не входять до складу спадщини....ці гроші передаються членам сімї спадкодавця.[/B]ст. 1282 ЦК встановлює:[U]Спадкоємці зобов'язані задовольнити вимоги кредитора повністю, але в межах вартості майна,[/U] [B]одержаного у спадщину[/B]. Кожен із спадкоємців зобов'язаний задовольнити вимоги кредитора особисто, [U]у розмірі, який відповідає його частці у спадщині. [/U][B]Тбто я так розумію...що вимоги кредитора на 800 гр. - моральна шкода, 3650 гр. заробітна плата не можуть розповсюджуватися ????? Вірно???[/B]