Форум

Інформаційний ресурс

Спадщина - майнові права. Новобудова.

Номер повідомлення:#1

Повідомлення При*НЦ » 21 квітня 2011, 14:36

Громадянка інвестувала у будівництво.иплатила повністю.Будинок введений в експлуатацію.Громадянка померла, не отримавши свідоцтво про право власності.[B]Що робити, варіанти:[/B]1) Видати Свідоцтво про право на спадщину на майнові права (є договір інвестування, довідка забудовника про повне виконання обов`язків інвестором)2) Надати запити для отримання свідоцтва про право власності на ім`я померлої, надити запит для реєстрації в БТІ, та після видати Свідоцтво про право на спадщина на нерухоме майно.3) В суд?Забудовник ніби-то готовий на будь-які варіанти. Ще раз наголошую: будинок введений в експлуатацію. Спадкоємець один.
При*НЦ

Повідомлення: 526
Дякував (ла): 8 раз.
Подякували: 8 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Mirabelka » 21 квітня 2011, 16:19

будинок підлягає державній реєстрації - а на померлу її не проведуть, свідоцтво не видадуть, витягу з оцінкою теж - у суд.до речі, Вам у такому випадку потрібно скласти постанову про відмову у вчиненні нот. дії - видачі свідоцтва на спадщину
Зображення
Погладишь- замурлычу, обидишь - укушу
Mirabelka

Повідомлення: 232
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Ані Ло » 21 квітня 2011, 16:34

Питаннячко ще то. Мене таке теж цікавить. Що я вичитала. Договір інвестування може бути прийнятий тільки, якщо він укладений до 2008 (здається) року. У нас укладають тепер договір про пайову участь у будівництві. Свідоцтво про право власності на померлу жінку не видадуть, якщо видадуть, то не зареєструє БТІ, якщо і зареєструє БТІ - ми не маємо права взяти (отже, такий варіант відпадає). Знаю, що є практика - посилатись на договір + довідка про те, що пайовий внесок виплачений повністю - і на підставі цих документів видавати свідоцтво про право на спадщину на майнові права - от тільки мене [qoute]смущає[qoute] - що є документом, який підтверджує право власності на майнові права ???Одним словом, з того [qoute]соцопросу[qoute], що я проводила - частина нотаріусів сказала видавати свідоцтво про право на спадщину на майнові права, частина на грошові кошти, які були внесені як пай, а ще частина сказала відправити клієнтів до суду. Буду рада і вдячна почути ще якісь думки зцього питання - [qoute]соцопрос[qoute] продовжується :-)
Ані Ло

Повідомлення: 624
Дякував (ла): 58 раз.
Подякували: 20 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення При*НЦ » 21 квітня 2011, 16:43

[B]Blondinka[/B][QUOTE]удинок підлягає державній реєстрації - а на померлу її не проведуть, свідоцтво не видадуть, витягу з оцінкою теж - у суд.до речі, Вам у такому випадку потрібно скласти постанову про відмову у вчиненні нот. дії - видачі свідоцтва на спадщину [/QUOTE]А які підстави для відмови, якщо просять видати Свідоцтво про право на спадщину на майнові права? Ми б відмовили, підставу не можемо знайти. Договір є, довідка про повну виплату є. Хіба що те, що будинок введений в експлуатацію, вже фактично не майнові права, а нерухоме майно.
При*НЦ

Номер повідомлення:#5

Повідомлення При*НЦ » 21 квітня 2011, 16:54

[B]Ані Ло[/B][QUOTE]що є документом, який підтверджує право власності на майнові права ???[/QUOTE]Схиляюся, що договір про пайову участь та довідка забудовника про повне внесення паю/внеску.
При*НЦ

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Mirabelka » 21 квітня 2011, 17:01

саме те, що збудований і введений в експлуатацію будинок)) з нормативки - стаття 182, 331 Цивільного кодексу і пункт 1.6 Тимчасового положення про порядок державної реєстрації права власності на нерухоме майно.підставою для відмови є відсутність правовстановлювального документа, зареєстрованого в БТІ. майнові права - їх звичайно ніхто не позбавляє.. але [qoute]стремно[qoute])) а ну як потім спадкоємці будуть оббивати пороги БТІ довго та нудно, і врешт туда ж до суду і направляться, але з великим зубом на нотаріуса? не знаю на рахунок практики щодо спадшини на майнові права, але у будь-якому випадку смерті особи, яка недооформила правовстановлювальні документи, наш відділ нотаріату погоджується, що ми відправляємо в суд
Зображення
Погладишь- замурлычу, обидишь - укушу
Mirabelka

Повідомлення: 232
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення notarbai » 25 квітня 2011, 01:52

приймаєте договір, якщо він укладений до 14.01.2006р. (див. зміни до ст. 4 ЗУ [qoute]Про інвестиційну діяльність[qoute]), є договір, довідка забудовника про повну оплату, думаю і майнове право у померлого зафіксовано, які проблеми і які підстави у вас його не оформити? ну ще б взяли б довідку БТІ, що право власності на цю квартиру не оформлено та не зареєстровано.компетентний орган та БТІ приймають договір, довідку, Ваше свідоцтво, акт прийому-передачі квартири між забудовником та спадкоємцем-видає свідоцтво, реєструє право власності.
notarbai

Повідомлення: 341
Дякував (ла): 42 раз.
Подякували: 339 раз.

Re: Спадщина - майнові права. Новобудова.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення При*НЦ » 17 травня 2011, 15:58

Більшість колег схиляються до видачі свідоцтва на внесені грошові кошти. Що є правостановлювалиним документом - довідка від Банку? Сертифікат про учать у ФФБ потрібно? Що справах нотаріуса залишається?
При*НЦ

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів