Форум

Інформаційний ресурс

Завещание-сам подписывает, но не читает.

Завещание-сам подписывает, но не читает.

Номер повідомлення:#1

Повідомлення ГляМУРный котёнок! » 19 травня 2011, 10:46

У меня завещатель-сам подписывется, но не читает из-за болезни глаз. Будут да свиделея. У меня получилось такое завещание:

ЗАПОВІТ

Місто _____, дев´ятнадцятого травня дві тисячі одинадцятий рік.

Я, Ж,, ВОЛОДИМИР СЕМЕНОВИЧ, ______року народження, ідентифікаційний номер ______, що народився с. Келебердівка, Решетилівського району, Полтавської області, мешкаю та зареєстрований ___________, попередньо ознайомлений нотаріусом з приписами цивільного законодавства, в присутності двох свідків, обраних мною особисто:
_________________________________________________________, __________________________ року народження,___________________
___________________________________________________________________________________________________________________________, що зареєстрована(ий) та мешкає ______________________________________
_______________________________________________________________,

__________________________________________________________,
__________________________року народження, _____________________
на випадок моєї смерті роблю таке розпорядження: все належне мені майно, де б воно не було та з чого б воно не складалося, що буде належати мені на день моєї смерті та все те, на що я за законом матиму право, заповідаю __________року народження.
Зміст ст.ст.1233-1236, 1241, 1248, 1254, 1307 Цивільного кодексу України мені розяснено. На моє прохання текст заповіту нотаріусом записано з моїх слів за допомогою компютерної техніки, складено і підписано в двох примірниках, що мають однакову юридичну силу, зачитано моїми свідками________, відповідає моїм намірам, підписано мною власноручно в присутності моїх свідків.
Цей заповіт складений та посвідчений за місцем розташування робочого місця приватного нотаріуса за адресою _________, в двох примірниках, з яких один примірник залишається на зберіганні в справах приватного нотаріуса, а другий, викладений на спеціальному бланку нотаріальних документів – виданий мені, заповідачу.

Підпис____________________________________________
Нами свідками, _____________________________________
____________________________________________________________________, текст цього заповіту прочитано вголос у присутності заповідача Ж____ та приватного нотаріуса . Після погодження заповідача з тим, що цей заповіт відповідає його дійсним намірам, і власноручним підписанням ним цього заповіту, в присутності вказаних осіб, ми, як свідки підписалися на цьому заповіті, на двох примірниках, один з яких залишається в справах нотаріуса, а інший, викладений на бланку нотаріальних документів, видається заповідачу.
ПІДПИС: _____________________________________________________
ПІДПИС: _____________________________________________________

Місто ___, ___область, Україна, дев´ятнадцятого травня дві тисячі одинадцятого року.
Цей заповіт посвідчено мною, ___., привтаним нотаріусом ___ міського нотаріального округу.
Заповіт записаний мною, нотаріусом, зі слів Ж___ ВОЛОДИМИРА СЕМЕНОВИЧА.
У зв'язку з тим, що Ж___ ВОЛОДИМИР СЕМЕНОВИЧ внаслідок хвороби очей не може особисто прочитати текст заповіту уголос, за його (її) дорученням, в його (її) та моїй, нотаріуса, присутності текст заповіту до його підписання зачитаний уголос запрошеними ним (нею) свідками
______________________________________________________________________________________.
(прізвища, імена, по батькові свідків)
Заповіт власноручно підписаний заповідачем Ж--- ВОЛОДИМИРОМ СЕМЕНОВИЧЕМ та свідками у моїй присутності.
Особи заповідача та свідків встановлено, їх дієздатність перевірено.
Зареєстровано в реєстрі за №2718
Стягнуто плати згідно ст.31 Закону України „Про нотаріат”

Приватний нотаріус: __________________________________

Я не поняла-по новой форме стало
Заповіт власноручно підписаний заповідачем Ж--- ВОЛОДИМИРОМ СЕМЕНОВИЧЕМ та свідками у моїй присутності.
Особи заповідача та свідків встановлено, їх дієздатність перевірено.

а по старой было
Особу заповідача встановлено, дієздатність перевірено.
Особу ______________________________________________
_________________________________________________________________________ встановлено, справжність їх підписів перевірено.
______________________________________________________________________________________________________________

Получается что сейчас мы подлинность подписей свидетелей не проверяем? И вообще-как завещание?
ГляМУРный котёнок!

Re: Завещание-сам подписывает, но не читает.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення OLNIK » 19 травня 2011, 11:02

Это ужас - такая ситуация. Сам не читает (не видит), но пишет (хотя не видит)
В тексте там где он утверждает, что не видит и ему прочитано допишите, что подписывает сам потому, что сам так решил.

Допишите, что прочитан свидетелями вслух до подписания мной, та подписан мной собственноручно.
От имени свидетелей не пишите, что отвечает воле завещателя (волю нельзя увидеть она очень глубоко внутри), но прочитано каждым из нас вслух до его подписания завещателем.
Как нибудь красиво сформулируйте.
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Semiramida » 19 травня 2011, 11:18

власноручно підписаний ним у моїй присутності о ______ годині _____ хвилин.
Каждому человеку кажется, что он не каждый.
Semiramida

Повідомлення: 666
Дякував (ла): 160 раз.
Подякували: 206 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення katya » 19 травня 2011, 14:38

я бы еще добавила "після оголошення йому тексту заповіту нотаріусом вголос та запрошеними свідками"
katya

Повідомлення: 3909
Дякував (ла): 4726 раз.
Подякували: 3660 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Doroty » 19 травня 2011, 18:36

Я б ще роз'яснила зміст ст. 1253 та 1255 ЦКУ.
Doroty

Повідомлення: 1267
Дякував (ла): 560 раз.
Подякували: 544 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Ынотио » 19 травня 2011, 21:27

Нами свідками, _____________________________________
____________________________________________________________________, текст цього заповіту прочитано вголос у присутності заповідача Ж____ та приватного нотаріуса . Після погодження заповідача з тим, що цей заповіт відповідає його дійсним намірам, і власноручним підписанням ним цього заповіту, в присутності вказаних осіб, ми, як свідки підписалися на цьому заповіті, на двох примірниках, один з яких залишається в справах нотаріуса, а інший, викладений на бланку нотаріальних документів, видається заповідачу.

Попередньо ознайомлені із змістом статті 1255 Цивільного кодексу України щодо нерозголошення до відкриття спадщини відомостей про факт складення заповіту та його зміст...
Ынотио

Повідомлення: 5281
Дякував (ла): 415 раз.
Подякували: 244 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення katya » 25 травня 2011, 15:24

у меня подобная ситуация, женщина после инсульта может и хочет расписаться левой рукой, но нашу знаменитую фразу написать не сможет, достаточно двух свидетелей?
katya

Повідомлення: 3909
Дякував (ла): 4726 раз.
Подякували: 3660 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів