У меня завещатель-сам подписывется, но не читает из-за болезни глаз. Будут да свиделея. У меня получилось такое завещание:
ЗАПОВІТ
Місто _____, дев´ятнадцятого травня дві тисячі одинадцятий рік.
Я, Ж,, ВОЛОДИМИР СЕМЕНОВИЧ, ______року народження, ідентифікаційний номер ______, що народився с. Келебердівка, Решетилівського району, Полтавської області, мешкаю та зареєстрований ___________, попередньо ознайомлений нотаріусом з приписами цивільного законодавства, в присутності двох свідків, обраних мною особисто:
_________________________________________________________, __________________________ року народження,___________________
___________________________________________________________________________________________________________________________, що зареєстрована(ий) та мешкає ______________________________________
_______________________________________________________________,
__________________________________________________________,
__________________________року народження, _____________________
на випадок моєї смерті роблю таке розпорядження: все належне мені майно, де б воно не було та з чого б воно не складалося, що буде належати мені на день моєї смерті та все те, на що я за законом матиму право, заповідаю __________року народження.
Зміст ст.ст.1233-1236, 1241, 1248, 1254, 1307 Цивільного кодексу України мені розяснено. На моє прохання текст заповіту нотаріусом записано з моїх слів за допомогою компютерної техніки, складено і підписано в двох примірниках, що мають однакову юридичну силу, зачитано моїми свідками________, відповідає моїм намірам, підписано мною власноручно в присутності моїх свідків.
Цей заповіт складений та посвідчений за місцем розташування робочого місця приватного нотаріуса за адресою _________, в двох примірниках, з яких один примірник залишається на зберіганні в справах приватного нотаріуса, а другий, викладений на спеціальному бланку нотаріальних документів – виданий мені, заповідачу.
Підпис____________________________________________
Нами свідками, _____________________________________
____________________________________________________________________, текст цього заповіту прочитано вголос у присутності заповідача Ж____ та приватного нотаріуса . Після погодження заповідача з тим, що цей заповіт відповідає його дійсним намірам, і власноручним підписанням ним цього заповіту, в присутності вказаних осіб, ми, як свідки підписалися на цьому заповіті, на двох примірниках, один з яких залишається в справах нотаріуса, а інший, викладений на бланку нотаріальних документів, видається заповідачу.
ПІДПИС: _____________________________________________________
ПІДПИС: _____________________________________________________
Місто ___, ___область, Україна, дев´ятнадцятого травня дві тисячі одинадцятого року.
Цей заповіт посвідчено мною, ___., привтаним нотаріусом ___ міського нотаріального округу.
Заповіт записаний мною, нотаріусом, зі слів Ж___ ВОЛОДИМИРА СЕМЕНОВИЧА.
У зв'язку з тим, що Ж___ ВОЛОДИМИР СЕМЕНОВИЧ внаслідок хвороби очей не може особисто прочитати текст заповіту уголос, за його (її) дорученням, в його (її) та моїй, нотаріуса, присутності текст заповіту до його підписання зачитаний уголос запрошеними ним (нею) свідками
______________________________________________________________________________________.
(прізвища, імена, по батькові свідків)
Заповіт власноручно підписаний заповідачем Ж--- ВОЛОДИМИРОМ СЕМЕНОВИЧЕМ та свідками у моїй присутності.
Особи заповідача та свідків встановлено, їх дієздатність перевірено.
Зареєстровано в реєстрі за №2718
Стягнуто плати згідно ст.31 Закону України „Про нотаріат”
Приватний нотаріус: __________________________________
Я не поняла-по новой форме стало
Заповіт власноручно підписаний заповідачем Ж--- ВОЛОДИМИРОМ СЕМЕНОВИЧЕМ та свідками у моїй присутності.
Особи заповідача та свідків встановлено, їх дієздатність перевірено.
а по старой было
Особу заповідача встановлено, дієздатність перевірено.
Особу ______________________________________________
_________________________________________________________________________ встановлено, справжність їх підписів перевірено.
______________________________________________________________________________________________________________
Получается что сейчас мы подлинность подписей свидетелей не проверяем? И вообще-как завещание?