katya написав:чтобы люди не жаловались, что им дорого, ссылаюсь на ст.31 и свидетельствую нотариально.
katya написав:А что может мне помешать выдать ВСЕ копии документов, на основании которых я удостоверила договор? только каждая "бумажка" будет стоить денег
Бедуин написав:Vanda написав:А якщо на одному листочку 2 свідоцтва про шлюб, скопюєте кожне окремо чи так як є? як запишете в реєстр для реєстрації нотаріальних дій?
Vanda написав:Бедуин написав:Так Вас больше технический момент волнует? Если у меня в архиве на одном листе копии 2 документов, то при выдачи из архива я каждый доокумент копирую отдельно, и заверяю как отдельный документ. И за каждый документ отдельная плата.
katya написав:тогда не вижу препятствий - заявление идет вместе с договором
katya написав:заявление что не в браке назвать документом очень сложно, поэтому, если договор 2011 года, тогда человек ничего не получит, а если более древний, когда такие заявления подшивались к договору или печатались на обратной стороне, тогда не вижу препятствий - заявление идет вместе с договором
Видача документів з нотаріального архіву
katya написав:Бедуин, у Вас лично много раз просили выдать заявление из ВАШЕГО ЛИЧНОГО АРХИВА, что человек в браке не состоит?
Бедуин написав:Vanda написав:Бедуин написав:
просто моя однозначна точка зору - документи, які видаються з архіву нотаріусом (завідувачем архіву) завіряються в робочому порядку. Можливо я і не права, але поки що в Ваших відповідях аргументів проти цього не знаходжу.....
katya написав:Бедуин, у Вас лично много раз просили выдать заявление из ВАШЕГО ЛИЧНОГО АРХИВА, что человек в браке не состоит?
P.S.подобное заявление не имеет необходимых признаков, чтобы называться документом, а тема называласьВидача документів з нотаріального архіву
Vanda написав:А як це "завіряється в робочому порядку"? Що то за порядок? А нотаріальне засвідчення вірності копії то святковий порядок? Щось я не зовсім в цьому місці зрозуміла. Якщо Ви вважаєте проставлення відмітки "з оригіналом згідно" робочим порядком, так думаю, що Ви помиляєтесь. Бо це на засвідчення копії, а тальки відмітка нотаріуса, яку Ви можете хоть від руки написати на своїх примірках, хоть за допомогою компьютера надрукувати, хоть штамппо проставити. Але це відмітка тільки для "внутрішнього" користування нотаріуса.
DON написав:у коллеги возникла такая ситуация: пришел одаряемый потребовал заверить ему копию правоустанавлюющего документа на квартиру на основании которого был удостоверен договор, и который соответственно храниться в архиве. Она ему отказала. Человек накатал скаргу в минюст. Ситуация мягко говоря неприятная…. Как вы считаете, права ли она была в этой ситуации? И как отписаться ей ?
Tortilla. написав:В данном случе я бы писала, что обратилось ненадлежащее лицо. Поскольку копию договора можно выдать только Дарителю.
N написав:Копію з архіва стороні договору можна видати. Але питання, як правильно засвідчити цю копію. Як зазвичай - через реєстр, чи як з документа, який зберігаєтьс в архіві нотаріуса?
Я більше схильна до того, що в даному випадку з цієї копії повинно бути зрозуміло, що вона з архіву, тому я б її засвідчувала написом про те, що з оригіналом, який зберігається у справах приватного нотаріуса ____ згідно. Дата, підпис, печатка. На бланку нотаря (не на спеціальному для нотдій), з вих. № і датою видачі.
В кого які думки з цього приводу?
Tortilla. написав:Статья 8 в последней редакции.
Довідки про вчинені нотаріальні дії та копії документів, що зберігаються у нотаріуса, видаються нотаріусом виключно фізичним та юридичним особам, за дорученням яких або щодо яких вчинялися нотаріальні дії.
Получается что копии выдавать можно.
bukva I написав:Мося если Ви говорите о семинаре 20.06, то кто озвучивал такую позицию Долгова или Евтушенко????? что-то я не припоминаю такого, говорили много о дубликатах, а вот о копиях что-то не припоминаю....напомните пож.
Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]