Форум

Інформаційний ресурс

відчуження частки будинку - кадастровий номер потрібен?

Номер повідомлення:#31

Повідомлення Куница » 21 вересня 2010, 14:42

Ex lege,да я Вам верю - просто сама никогда таких договоров не видела, и не делала, а, соответственно, думаю, что и другие люди ничем от меня не отличаются! :) Как-то так веселее жить!
Куница

Номер повідомлення:#32

Повідомлення Dana » 21 вересня 2010, 16:05

я не оформила без кадастрового, а клиенты перезвонили и сказали что нашли такого нотариуса что оформляет без кадастрового, он мотивировал тем, что по Конституции нельзя ограничить право человека отчуждать свою недвижимость.вот.
Dana

Повідомлення: 290
Дякував (ла): 149 раз.
Подякували: 58 раз.

Договір купівлі-продажу частини житловго будинку - кадастровий потрібен?

Номер повідомлення:#33

Повідомлення notarius150 » 28 липня 2011, 10:56

Шановні колеги, допоможіть будь-ласка розібратися: відчужується частина житлового бдинку, земельна ділянка не приватизована чи потрібно брати довідку про причвоєння кадастрового номеру?
Ст. 377 ЦК ч.2. Розмір та кадастровий номер земельної ділянки, право на яку переходить у зв'язку з переходом права власності на житловий будинок, будівлю або споруду, є істотними умовами договору, який передбачає набуття права власності на ці об'єкти (крім
багатоквартирних будинків).
Ст. 120 Земельного код. ч. 6. Істотною умовою договору, який передбачає набуття права власності на жилий будинок, будівлю або споруду, є кадастровий номер земельної ділянки, право на яку переходить у зв'язку з набуттям права власності на ці об'єкти.
Ці статті говорять по ціле, а не про частину. То як бути?
notarius150

Re: Договір купівлі-продажу частини житловго будинку - кадастровий потрібен?

Номер повідомлення:#34

Повідомлення Hornet » 28 липня 2011, 13:52

Для начала, Вы должны четко уяснить, является ли отчуждаемая часть частью жилого дома (выделенной в натуре и соответственно отдельным объектом права собственности), либо отчуждается часть в праве собственности, то есть без возникновения отдельного объекта права собственности.
Если в Вашем случае отчуждается часть в праве собственности на жилой дом, то можно воспользоваться Методрекомендациями МЮУ.
Если следовать методическим рекомендациям Консультативно-методического совета при Департаменте нотариата МЮУ от 26.11.2010 года, то:

2.Застосування вимог статей 120 Земельного кодексу України та 377 Цивільного кодексу України при посвідченні:

2.2.Договорів відчуження частки у праві спільної часткової власності на нерухоме майно та приміщень у житлових будинках, будівлях.

Статтями 377 ЦК України та 120 ЗК України визначено перелік об’єктів нерухомого майна, у випадку відчуження яких істотною умовою договору є розмір та кадастровий номер земельної ділянки. Такими об’єктами є житлові будинку (крім багатоквартирних), будівлі і споруди. До зазначеного переліку не віднесено такий об’єкт, як частка у праві спільної часткової власності.
Згідно з пунктом 5 ст.5 Закону України “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень” від 1 липня 2004р. №1952-IV приміщення, як частини внутрішнього об'єму житлових будинків, будівель, обмежені будівельними елементами, є самостійними об’єктами нерухомого майна, право власності на які підлягає державній реєстрації.
Отже, вимоги ст.ст.377 ЦК України та 120 ЗК України при посвідченні договорів відчуження частки у спільній частковій власності на нерухоме майно, приміщень у житлових будинках, будівлях не застосовуються, крім випадків переходу права власності на частину будинку за договором довічного утримання (частина 3 статті 120 Земельного Кодексу України).

Хотя многию нотариусы плюются от этих методрекомендаций и не применяют их в практике.
Hornet

Повідомлення: 146
Дякував (ла): 22 раз.
Подякували: 4 раз.

Re: Договір купівлі-продажу частини житловго будинку - кадастровий потрібен?

Номер повідомлення:#35

Повідомлення notarius150 » 29 липня 2011, 16:46

Огромное Вам спасибо! Я как-то и забыла за эти рекомендации. Очень благодарна за помощь!
notarius150

Договора отчуждения части жилых домов!

Номер повідомлення:#36

Повідомлення NOTARI » 07 вересня 2011, 14:57

Дорогие коллеги подскажите пожалуйста при удостоверении договоров отчуждения части жилых домов нужен кадастровый номер з.у. или нет? %)
NOTARI

Повідомлення: 4
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Re: Договора отчуждения части жилых домов!

Номер повідомлення:#37

Повідомлення Nonna » 07 вересня 2011, 15:05

NOTARI написав:Дорогие коллеги подскажите пожалуйста при удостоверении договоров отчуждения части жилых домов нужен кадастровый номер з.у. или нет? %)

если соблюдать ГК т ЗК - то нужен...если отдавать предпочтение разъяснительным письмам МЮ и земельщиков - то нет....

на Ваш выбор..... *CRAZY*
Nonna

Повідомлення: 31176
Дякував (ла): 30690 раз.
Подякували: 52204 раз.

Номер повідомлення:#38

Повідомлення Ынотио » 07 вересня 2011, 15:08

а у части земли на которой находится часть дома может быть отдельно кадастровый? *SCRATCH*
Ынотио

Повідомлення: 5281
Дякував (ла): 415 раз.
Подякували: 244 раз.

Номер повідомлення:#39

Повідомлення Nonna » 07 вересня 2011, 15:11

Ынотио написав:а у части земли на которой находится часть дома может быть отдельно кадастровый? *SCRATCH*

кадастровый присвааивается под весь дом , который соотвествует части........при отчуждении части не надо делить землю и получать гос.акт.....
Nonna

Номер повідомлення:#40

Повідомлення NOTARI » 07 вересня 2011, 15:19

В ГК указано при отчуждении целого жилого дома необходим размер и кадастровый номер земельного участка!
Люди будут продавать 1/3 часть. Земля не приватизированная, кадастрового номера соответственно тоже нет! Что делать? %)
Ведь часть дома фактически мы можем продавать, а часть земельного участка нет!
NOTARI

Повідомлення: 4
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#41

Повідомлення VicAmazona » 07 вересня 2011, 15:34

тогда не часть, а долю
Настроение бодрое - идем ко дну!!!
VicAmazona

Повідомлення: 1401
Дякував (ла): 352 раз.
Подякували: 881 раз.

Номер повідомлення:#42

Повідомлення Nonna » 07 вересня 2011, 15:51

NOTARI написав:В ГК указано при отчуждении целого жилого дома необходим размер и кадастровый номер земельного участка!
Люди будут продавать 1/3 часть. Земля не приватизированная, кадастрового номера соответственно тоже нет! Что делать? %) Ведь часть дома фактически мы можем продавать, а часть земельного участка нет!

снимать штаны и бегать... *ROFL*
Nonna

Номер повідомлення:#43

Повідомлення Natko » 07 вересня 2011, 16:08

Клиенты должны получить в ЗР: справку о присвоении кадастрового номера зем. участка на котором расположен весь дом и справку что участок не приватизирован. В договоре указываете кадастровый номер и указываете что земля не приватизирована. Я так делала. Мне эти справки без проблем за приносили. Правда это по Киеву, не знаю что по районам.
Взгляни на мир глазами Бога , он видит мир не так как ты . Ты говоришь - Могу немного ! Он говорит - Все можешь Ты !
Natko

Повідомлення: 145
Дякував (ла): 103 раз.
Подякували: 70 раз.

Номер повідомлення:#44

Повідомлення Vatson » 07 вересня 2011, 16:08

Каждый вечер наступает вдруг
Если кушать нечего тебе, мой друг,
Если ты от жизни от такой устал,
Может, вспомнишь, курва,
За кого голосовал?
Vatson

Повідомлення: 22384
Дякував (ла): 80964 раз.
Подякували: 45719 раз.

Номер повідомлення:#45

Повідомлення VITAminka » 07 вересня 2011, 16:10

Ватсон, первые две ссылки на малый форум. туда у автора доступа нет.

http://www.yurradnik.com.ua/forumbb/viewtopic.php?f=86&t=26609
Я живу, как положено, а положено у меня на всё!!!
VITAminka

Повідомлення: 7034
Дякував (ла): 811 раз.
Подякували: 2560 раз.

Номер повідомлення:#46

Повідомлення Vatson » 07 вересня 2011, 16:26

VITAminka написав:Ватсон, первые две ссылки на малый форум. туда у автора доступа нет.

http://www.yurradnik.com.ua/forumbb/viewtopic.php?f=86&t=26609

Понятно, я понаходила что смогла и дала:)
Каждый вечер наступает вдруг
Если кушать нечего тебе, мой друг,
Если ты от жизни от такой устал,
Может, вспомнишь, курва,
За кого голосовал?
Vatson

Повідомлення: 22384
Дякував (ла): 80964 раз.
Подякували: 45719 раз.

Поперед.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн