Сана написав:Молодець!
Можливо, варто перекласти державною мовою?
Чи нинішня влада російську краще розуміє?
более трети своих доходов
dv написав:вчера в Шустер - лайф была акимова. Я позновато включила, поняла что говорили про БТИ и сокращение административных услуг. У нее было такое выражение лица, что никакие аргументы на нее не действуют. Сказала, что все это делается для простых людей и в связи с принятием РЫНКА ЗЕМЛИ. Я думаю. что землю ону будут скупать оптом, по селом, бригадным методом, без каких-либо документом, поэтому на данном этапе нотариат очень мешает.
1) Нотаріус працює в режимі повного самофінансування, коли всі витрати, пов'язані з веденням справ і функціонуванням нотаріальної контори він несе самостійно, без будь-яких дотацій з боку бюджету.
2) Нотаріус несе не тільки тягар відповідальності за роботу нотаріальної контори, так і повну майнову відповідальність за свої дії перед особами, стосовно яких було скоєно нотаріальні дії, прав та інтереси яких були порушені їх здійсненням.Відповідно це передбачає у нотаріуса наявність матеріальних можливостей по відшкодуванню завданих його діями збитків.
3) Нотаріальна діяльність підлягає обов'язковому страхуванню також за рахунок коштів самих нотаріусів.
4) Нотаріуси є важливим джерелом надходження коштів до бюджетів та позабюджетні фонди, оскільки сплачують прибутковий податок, платежі до Пенсійного фонду.
5) В силу необхідності мати нотаріальну контору, містити нотаріальний архів нотаріус є роботодавцем, оскільки повноцінне виконання нотаріальних функцій передбачає наявність персоналу нотаріальної контори: помічника нотаріуса, секретарів.
6) Таким чином, валова виручка та чистий дохід нотаріуса істотно розрізняються. Також нелогічно порівнювати виручку підприємства та суму чистого доходу, що залишається після покриття виробничих витрат, сплати всіх податків та обов'язкових платежів.
Отже, у нотаріуса повинно бути достатньо коштів для покриття витрат з утримання власного (а перед цим - його придбання), або оренді приміщення контори, змісту та обробці нотаріального архіву, придбання оргтехніки, іншого обладнання,виплаті заробітної плати персоналу контори, відшкодуванню витрат з придбання необхідної літератури, інформаційних правових програм, підвищенню кваліфікації, сплаті внесків на утримання Нотаріальної палати, страхування своєї діяльності,сплату податків за себе і своїх співробітників і т.д.
7) Слід мати на увазі й ту обставину, що чинна система обліку витрат нотаріуса (а точніше її фактичну відсутність) подібно "кривому дзеркалу" створює уявлення про доходи нотаріуса, оскільки не відображає дійсний стан справ.Наприклад, податкові органи не приймають у витрати витрати нотаріусів, пов'язані з придбанням приміщень під нотаріальні контори, переведенням їх у нежитлові, з реконструкцією приміщень, придбанням обладнання, оскільки такі витрати списуються в міру їх амортизації.Взагалі не приймаються до витрат суми, сплачені нотаріусами на утримання нотаріальної палати, хоча вони об'єктивно обумовлені самим характером членства в палаті і рішенням нею цілої низки суто професійних завдань. Тим самим також створюється спотворене враження про доходи нотаріуса.
8) Нотаріальна діяльність в силу її публічно-правового характеру, необхідність послідовної і погодинної реєстрації всіх вчинених дій з самого початку відображає абсолютно всі надходження нотаріуса, сприяючи їх виявлення та оподаткуванню.Тому для держави вкрай вигідна наявність прецедентів таких реально функціонуючих систем, як нотаріат, дозволяють уникнути в силу самої технології роботи будь-якого приховування доходів, що забезпечують їх повний облік, і, як наслідок, сплату всіх податків та обов'язкових платежів.
Natko написав:За свои 600 грн. месячных затрат частные предприниматели правительству всю плешь проели а мы за свои Десятки тысяч промолчим ?
Stonehenge написав: Идея о необходимости регулирования “рынка нотариальных услуг” стоит в одном ряду с идеей регулирования “рынка услуг по правосудию”, “рынка услуг прокурорского надзора”, “рынка услуг участкового милиционера”.
dv написав:вчера в Шустер - лайф была акимова. Я позновато включила, поняла что говорили про БТИ и сокращение административных услуг. У нее было такое выражение лица, что никакие аргументы на нее не действуют. Сказала, что все это делается для простых людей и в связи с принятием РЫНКА ЗЕМЛИ. Я думаю. что землю ону будут скупать оптом, по селом, бригадным методом, без каких-либо документом, поэтому на данном этапе нотариат очень мешает.
Оленка Справедлива написав:В связи с последними веяниями с особым удивлением читаю тему "Іспит".
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів