Форум

Інформаційний ресурс

ОБРАЩЕНИЕ К Заместителю Главы Администрации Президента Украины Акимовой И.М.

Re: ОБРАЩЕНИЕ К Заместителю Главы Администрации Президента Украины Акимовой И.М.

Номер повідомлення:#31

Повідомлення MG » 10 вересня 2011, 13:56

Мы о своём, а они - тоже о своём...
MG

Повідомлення: 18357
Дякував (ла): 39710 раз.
Подякували: 28191 раз.

Re: ОБРАЩЕНИЕ К Заместителю Главы Администрации Президента Украины Акимовой И.М.

Номер повідомлення:#32

Повідомлення KikoTER » 10 вересня 2011, 13:59

Оленка Справедлива написав:KikoTER, ну, если Ваша цель вложить кучу денег в Ваше обучение, в обустройство офиса и так далее, а потом ковыряться в носу - то я за Вас уже рада, Вам уже повезло.

Ваша іронія недоречна. Моя мета - успішно здати екзамен і займатись улюбленою справою! А те, чим Ви займаєтесь на робочому місці не варто виставляти на загал.
KikoTER

Повідомлення: 487
Дякував (ла): 224 раз.
Подякували: 252 раз.

Номер повідомлення:#33

Повідомлення Kate Rina » 10 вересня 2011, 14:02

Шановні нотаріуси, ми стажисти теж слідкуємо за всима неприємними змінами нотаріату і повірте, не менше вас обурені, що на початку обраної нами професії нам доводитьмся стикатись з купою перешкод. Але ЗАРАЗ для нас найголовніше довести до кінця те, що було розпочато рік чи півроку тому, те на що ми витратили стільки зусиль та часу, тому в нашій темі й обговорюються тільки питання " по суті", а інші теми ми теж читаємо, теж нервуємо що з нотаріату роблять базар, просто за навчанням нема часу на дискусії. Дякую за розуміння.
р.s. Natko, никаких обид нет, никто на Вас не наезжал,тем более на весь нотариат! Просто хочется чтоб в сложное для нас всех время было единство и взаимоподдержка, а не ощущение вражды. И потом, когда Вы учились Вам тоже говорили: «ЗАЧЕМ? Мы на каждом углу?» И что, Вы резко передумали после этого? Вижу, что нет.
Хотелось бы закрыть эту не очень приятную тему Я НОТАРИУС - ТЫ СТАЖЕР. (я начальник-ты [цензура])
Всегда улыбайся!
Себе жизнь продлишь,
друзей порадуешь,
врагов позлишь!
Kate Rina

Повідомлення: 20
Дякував (ла): 8 раз.
Подякували: 11 раз.

Номер повідомлення:#34

Повідомлення Оленка Справедлива » 10 вересня 2011, 14:10

KikoTER написав:Ваша іронія недоречна. Моя мета - успішно здати екзамен і займатись улюбленою справою! А те, чим Ви займаєтесь на робочому місці не варто виставляти на загал.

Ваши сообщения вызывают у меня только улыбку: я ещё помню себя 4 года назад...
Особенно вторая часть цитируемого сообщения - детский сад, ясельная группа.
А ещё улыбает про "улюбленну справу". :))
В каждом маленьком ребёнке и в мальчишке и в девчонке, есть по 200 грамм какашек или даже полкило.
А вот в дяде, или в тёте, там уже какашек больше, и бывает так, что вовсе, целый дяденька говно! :)
Оленка Справедлива

Повідомлення: 5063
Дякував (ла): 1903 раз.
Подякували: 2115 раз.

Номер повідомлення:#35

Повідомлення KikoTER » 10 вересня 2011, 14:15

Оленка Справедлива написав:
KikoTER написав:Ваша іронія недоречна. Моя мета - успішно здати екзамен і займатись улюбленою справою! А те, чим Ви займаєтесь на робочому місці не варто виставляти на загал.

Ваши сообщения вызывают у меня только улыбку: я ещё помню себя 4 года назад...
Особенно вторая часть цитируемого сообщения - детский сад, ясельная группа.
А ещё улыбает про "улюбленну справу". :))

Взаємно щодо посмішки.
Мабуть варто припинити цю дискусію, адже ця тема створювалась заради ІНШОЇ МЕТИ!
KikoTER

Номер повідомлення:#36

Повідомлення Оленка Справедлива » 10 вересня 2011, 14:21

KikoTER, Вы не поняли: я с Вами не дискутировала, я спровоцировала и проанализировала; так, для себя, на будущее для последующего анализа.
В каждом маленьком ребёнке и в мальчишке и в девчонке, есть по 200 грамм какашек или даже полкило.
А вот в дяде, или в тёте, там уже какашек больше, и бывает так, что вовсе, целый дяденька говно! :)
Оленка Справедлива

Номер повідомлення:#37

Повідомлення KikoTER » 10 вересня 2011, 14:26

Оленка Справедлива написав:KikoTER, Вы не поняли: я с Вами не дискутировала, я спровоцировала и проанализировала; так, для себя, на будущее для последующего анализа.

Подивіться повідомлення № 35. )
KikoTER

Номер повідомлення:#38

Повідомлення ill be notarius » 10 вересня 2011, 22:23

все можновладци в срочном порядке берут сотни(!) га земли ОСГ в аренду на 49 лет - угадайте, что будет при отмене моратория? и кому тут меншает нотариус? ]:->
все ясно. пусть Акимаова, Янык и иже с ними рассказывают как тяжело людям платить нотариусам - это ж любимая тактика, должны они чем-то обосновать, прямо ж не скажут, что "я в 2012 году буду на своих родственников оформлять 1000 га земли под Киевом и не хочу тратить деньги на нотариуса так как в этом не вижу смысла, я не для того пошел на должность и там заработал денег, чтоб их платить. земля ж мне должна быть бесплатно, потому что я у власти"[/quote]

Я про фермерство знаю не по наслышке (7 лет работала юристом в фх) так вот речь идёт не о сотнях га,а о десятках тысяч га. Сейчас холдинги наступают на обычные хозяйства самым варваским способом. 90-е отдыхают. К руководителям приходят предлагают суму в 10 раз меньше реальной стоимости предприятия (для передачи прав), в случае отказа тут же начинаются "проверки" всеми существующими службами. Далее предлагаемая ранее сумма уменьшается в геометрической прогресии. Начинаются поджоги, угрозы... Так что тяжело сейчас не только в нотариате.
Ночь работе не помеха!!!
ill be notarius

Повідомлення: 60
Дякував (ла): 95 раз.
Подякували: 86 раз.

Номер повідомлення:#39

Повідомлення dv » 11 вересня 2011, 11:32

И еще один момент, помнится Тигипка планирует осенью (которая уже началась) бороться с зарплатами в конверах. Для этого он планирует поделить всех работающих на подвиды и установить кажному подвиду его минимальную зарплату на рынке: секретари чтото около 3000 грн., директор - 5-7000 грн. Не будем забывать, что помошники нотариусов меняют статус согласно изменениям в наш закон, и мы должны будем платить им не меньше например 3000 грн. как обяжет г. Тигипка. После введения тарифов и отмены части действий многие смогут себе это позволить?????????? Я думаю, что это можно исспользовать как еще один аргумент. что нотариат не может быть нищим. Иначе всех придутся уволить, в связи с невозможностью платить зарплату. не ниже установленной и самим уйти на биржу труда.
Кроме всего, они в первом чтении приняли в пятницу закон, согласно которому фактически отменяются все льготы детям войны, детям-сирота, ветеранам. чернобильцам, инвалидам. Тоесть они будуть назначаться и выплачиватся указаниями КАбмина. ели будут средства. Как не трудно догадаться, средств не будет. Я не понимаю почему нигде это не афишируется и пересични громадяни не поднимат волну.
dv

Повідомлення: 617
Дякував (ла): 1859 раз.
Подякували: 880 раз.

Номер повідомлення:#40

Повідомлення Сана » 11 вересня 2011, 22:46

dv написав:Кроме всего, они в первом чтении приняли в пятницу закон, согласно которому фактически отменяются все льготы детям войны, детям-сирота, ветеранам. чернобильцам, инвалидам. Тоесть они будуть назначаться и выплачиватся указаниями КАбмина. ели будут средства. Как не трудно догадаться, средств не будет. Я не понимаю почему нигде это не афишируется и пересични громадяни не поднимат волну.

Думаю, до большинства еще просто не дошло.

Я сегодня ехала, так сказать, "с шашлыков" - и видела, как народ сплошь и рядом что-то дособирывает (есть такое слово? :) ) и докапывает.
Ни чернобыльцы, ни ветераны в эти выходные явно не сидели в интернете - и не читали сайт Верховной Рады.

А вот когда до них эту информацию донесут...
Я - человек творческий: хочу - творю, хочу - вытворяю!
Сана

Повідомлення: 10414
Дякував (ла): 3393 раз.
Подякували: 5431 раз.

Номер повідомлення:#41

Повідомлення Dali » 12 вересня 2011, 01:11

7) Слід мати на увазі й ту обставину, що чинна система обліку витрат нотаріуса (а точніше її фактичну відсутність) подібно "кривому дзеркалу" створює уявлення про доходи нотаріуса, оскільки не відображає дійсний стан справ.Наприклад, податкові органи не приймають у витрати витрати нотаріусів, пов'язані з придбанням приміщень під нотаріальні контори, переведенням їх у нежитлові, з реконструкцією приміщень, придбанням обладнання, оскільки такі витрати списуються в міру їх амортизації.Взагалі не приймаються до витрат суми, сплачені нотаріусами на утримання нотаріальної палати, хоча вони об'єктивно обумовлені самим характером членства в палаті і рішенням нею цілої низки суто професійних завдань. Тим самим також створюється спотворене враження про доходи нотаріуса.

Я би сказала точніше, взагалі всі наші озвучені доходи - в статзвітах, деклараціях - це вал. Бо наша податкова ніяких витрат не признавала з 2004 року. І податки, і внески ми платили з ВАЛУ.
"Порядочность и честность – слишком дорогие подарки. И не стоит их ждать от дешёвых людей." Вуди Аллен.
Dali

Повідомлення: 22192
Дякував (ла): 40106 раз.
Подякували: 39138 раз.

Номер повідомлення:#42

Повідомлення Dali » 12 вересня 2011, 01:33

І ще би якось натякнути, що своїм ляпанням язиком про мільонні доходи в місяць, вони мало того що нагло брешуть людям, вони наражають нас на небезпеку, а серед нас більшість жінки. Якесь дуридло наслухається і прийде вимагати грошей. Я тут не витримала, поділила дохід всіх приватних на 5000 (нас десь приблизно стільки) І чогось не виходить ніяких мільйонів.
А взагалі в цій ситуації мовчати не можна. Потрібно якісь статті в газетах, прес-конференції, бо з нас зробили монстрів, нас оббрехали, а ми мовчимо. Я вже не питаю де УНП. Де спілка правників, чого вони мовчать?
"Порядочность и честность – слишком дорогие подарки. И не стоит их ждать от дешёвых людей." Вуди Аллен.
Dali

Номер повідомлення:#43

Повідомлення Dali » 12 вересня 2011, 01:37

Stonehenge
Я думаю, що цей лист повиннен бути відкритий.
Він нічого не змінить в їх діях, бо в них є своя ціль, на все решта їх плювать. Хоча б для того, щоб якось вплинути на суспільну думку.
Dali

Номер повідомлення:#44

Повідомлення Rich » 12 вересня 2011, 08:52

Люди,а почему расходы составляют 45%? 17%-налог + 35% - ПФ у меня получается 52% :-[
Из-за преступной халатности работников музея картина Казимира Малевича «Черный квадрат» два месяца провисела вверх ногами.
Rich

Повідомлення: 2910
Дякував (ла): 409 раз.
Подякували: 323 раз.

Номер повідомлення:#45

Повідомлення A.net. » 12 вересня 2011, 09:14

Нас будет на 1000 больше...А что дальше? Нотариат уже теряет свою значимость в обществе. Аптек уже меньше, чем нотариусов в центре Киева...А что дальше? А дальше начнётся дерегуляция, т.к. много нас уже "развелось".
В тёмные времена хорошо видно светлых людей. Э. М. Ремарк
A.net.

Повідомлення: 3271
Дякував (ла): 5884 раз.
Подякували: 9302 раз.

Номер повідомлення:#46

Повідомлення Stonehenge » 12 вересня 2011, 10:07

Dali написав:Stonehenge
Я думаю, що цей лист повиннен бути відкритий.
Він нічого не змінить в їх діях, бо в них є своя ціль, на все решта їх плювать. Хоча б для того, щоб якось вплинути на суспільну думку.

Dali, если знаете, подскажите как его сделать открытым.
Хоть что же положительное должно звучать в СМИ о нотариате.
Сколь ж можно "утираться"?
Профессию нотариуса на государственном уровне решили объявить ненужной.
Преступникам и нищим нотариус без надобности - с этим не поспоришь. *WALL*
"...Если выпало в Империи родиться,
лучше жить в глухой провинции, у моря..."

Иосиф Бродский
Stonehenge

Повідомлення: 8606
Дякував (ла): 2454 раз.
Подякували: 5659 раз.

Номер повідомлення:#47

Повідомлення Dali » 12 вересня 2011, 10:37

Я думаю, що треба на сайт Української правди звернутися і в газету Факти, як мінімум. Це буде коштувати якісь гроші. Зараз подивлюся, сайт УП.
Dali

Номер повідомлення:#48

Повідомлення Kisana » 12 вересня 2011, 10:41

А, можливо, звернутися до ЗМІ, наприклад Шустер, з проханням зробити передачу про нотаріат, запросити Акімову та інших реформаторів, делегувати декілька кращих представників професії в тому числі не лише столичних, але й з далеких "забутих Богом районів", і на всю країну озвучити всі наведені вище цифри(як ми підтримуємо держбюджет, і про доходи ІЦ не забути), і про чиновників які землю на 49 років в оренду беруть, і чому так сильно їм став заважати нотаріат, і про прибутки нотаріуса в 1,5млн грн в місяць(звідки така цифра?, чи не Бережна часом інформацією про свої доходи за місяць з Яником поділилась?) - і винести це на широкий загал аудиторії, а люди зараз багато чого розуміють, і навіть можуть зробити правильні висновки. Наївно звичайно, але...
Kisana

Повідомлення: 207
Дякував (ла): 38 раз.
Подякували: 38 раз.

Номер повідомлення:#49

Повідомлення Dali » 12 вересня 2011, 10:47

На Шустер ми не потягнем. Там намалюють такі гроші, що ми з своїми мільйонами не оплатим.
Dali

Номер повідомлення:#50

Повідомлення Nonna » 12 вересня 2011, 10:49

Kisana написав:А, можливо, звернутися до ЗМІ, наприклад Шустер, з проханням зробити передачу про нотаріат, запросити Акімову та інших реформаторів, делегувати декілька кращих представників професії в тому числі не лише столичних, але й з далеких "забутих Богом районів", і на всю країну озвучити всі наведені вище цифри(як ми підтримуємо держбюджет, і про доходи ІЦ не забути), і про чиновників які землю на 49 років в оренду беруть, і чому так сильно їм став заважати нотаріат, і про прибутки нотаріуса в 1,5млн грн в місяць(звідки така цифра?, чи не Бережна часом інформацією про свої доходи за місяць з Яником поділилась?) - і винести це на широкий загал аудиторії, а люди зараз багато чого розуміють, і навіть можуть зробити правильні висновки. Наївно звичайно, але...

а профинансирует это всей МЮ совместно с нот. палатой....
Nonna

Повідомлення: 31176
Дякував (ла): 30690 раз.
Подякували: 52204 раз.

Номер повідомлення:#51

Повідомлення Kisana » 12 вересня 2011, 10:54

Dali написав:На Шустер ми не потягнем. Там намалюють такі гроші, що ми з своїми мільйонами не оплатим.

:-D - це на рахунок мільйонів!

А я думала там безкоштовно теми піднімають, а не замовні - ніде правди немає. Невже всі наївно думають що ці реформи стосуватимуться лише нотаріусів, от як повідміняють обовязкове нот засвідчення деяких договорів, як беспрєдєл почнеться в документах, хто тоді страждатиме - часом не прості люди??? От якось потрібно ще й до людей достукатися, а не лише до "управлінських геніїв-реформаторів"
Kisana

Номер повідомлення:#52

Повідомлення Kisana » 12 вересня 2011, 10:58

А ще можна в програму "ГРОШІ" на 1+1 - там ніби не замовні матеріали. Але хто його знають як вони все обкрутять... - сама сказала,- сама відповідула.
Kisana

Номер повідомлення:#53

Повідомлення OLNIK » 12 вересня 2011, 11:02

Kisana написав:
Dali написав:На Шустер ми не потягнем. Там намалюють такі гроші, що ми з своїми мільйонами не оплатим.

:-D - це на рахунок мільйонів!

А я думала там безкоштовно теми піднімають, а не замовні - ніде правди немає. Невже всі наївно думають що ці реформи стосуватимуться лише нотаріусів, от як повідміняють обовязкове нот засвідчення деяких договорів, як беспрєдєл почнеться в документах, хто тоді страждатиме - часом не прості люди??? От якось потрібно ще й до людей достукатися, а не лише до "управлінських геніїв-реформаторів"

Это что прямо с понедельника- и сразу шутка сезона? *HI* *YAHOO*
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Номер повідомлення:#54

Повідомлення Dali » 12 вересня 2011, 11:04

На УП телефонів не має. Написала їм. Може відповідять.
Dali

Номер повідомлення:#55

Повідомлення мулатка » 12 вересня 2011, 11:06

Сорри,
вот мой вариант перевода…не верю я в эту затею ибо прецедендтов не видела, но так, от нечего делать, чтобы уж совсем не быть в стороне, уж чем могу, ... если могу…., может пригодится…
Посмотрите, подкоррекрируйте: на украинском и смысл, и оттенок несколько другие, и знаки препинания чуть-чуть не те…

Шановна Ірина Михайлівна!

Приводом для цього звернення послужив ряд інформаційних повідомлень у пресі про доручення Президента України підготувати законодавчі ыныцыативи щодо усунення непотрібних нотаріальних послуг та врегулювання плати за користування нотаріальними послугами.

Нотаріуси не можуть залишатися осторонь і байдужими до дій органів державної влади, спрямованих на прийняття рішень, настільки відчутних для нотаріату Україні. Прийняти на віру або залишити без уваги думку невідомих фахівців, за оцінками яких вже зараз одну третину нотаріальних послуг можна усунути, означало б погодитися зі спробою приниження значущості нотаріату для Україні.

Сучасний український нотаріат - інститут позасудового захисту цивільних прав фізичних та юридичних осіб. Держава поклала на нотаріат обов'язок посвідчувати права та факти, що мають юридичне значення, з метою надання їм юридичної достовірності. Професійна діяльність як державних так і приватних нотаріусів здійснюється виключно у сфері юстиції, суворо регламентована законом і не має комерційного підприємницького характеру.
Нотаріус сприяє громадянам у здійсненні їх прав та захисту їх законних інтересів, здійснює свої професійні обов'язки відповідно до принесеної ним присяги, керується законом, а не спрагою наживи або примхою особи, яка звернулася до нього, і відмовляє у вчиненні нотаріальної дії у разі невідповідності її законодавству.

Неприпустимими і руйнівними для нотаріату є всілякі спроби спотворити уявлення громадян України про суть нотаріальної діяльності і прирівняти працю нотаріуса до надання послуг у ринкових господарських відносинах. Ідея про необхідність регулювання "ринку нотаріальних послуг" стоїть в одному ряду з ідеєю регулювання "ринку послуг з правосуддя", "ринку послуг прокурорського нагляду", "ринку послуг дільничного міліціонера".

Необхідно прямо і відкрито заявити про те, що з найперших днів свого існування приватний нотаріат Україні ніколи не був "паразитом" для нашого суспільства .Не маючи законної можливості займатися підприємницькою діяльністю або виконувати іншу оплачувану роботу, крім викладацької, наукової та творчої, приватні нотаріуси виконали всі вимоги держави по спеціальному обладнанню приміщень нотаріальних контор та організації нотаріального діловодства, створили робочі місця для найманих працівників. Самостійно забезпечуючи себе гідним заробітком, приватні нотаріуси більше третини своїх доходів передають у розпорядження держави у вигляді податку на дохід та внесків на державне пенсійне страхування. Щиро шкода, що саме ця матеріальна користь, принесена українському народу приватним нотаріатом, залишається непоміченою.

Крім своїх основних професійних обов'язків нотаріуси виконують ряд додаткових функцій, покладених на них державою: виконують роботу реєстраторів електронних реєстрів Міністерства юстиції та обов'язки суб'єктів первинного фінансового моніторингу, подають інформацію до органів податкової служби про доходи громадян, забезпечують зберігання архівів, які є державною власністю. Зрозуміло, за надання цих "додаткових послуг" винагороди від держави і суспільства нотаріат не очікує.

Нотаріус - професія, позбавлена блиску і пафосу, як і личить всякій добрій справі. Щоденна сумлінна споруджуючи праця висококваліфікованих юристів - нотаріусів не може нікому нашкодити. Століттями людська цивілізація використовувала нотаріат як щит від шахрайства, віроломства, розорення. І хіба саме зараз, у настільки складний період реформ, Україна - держава і кожен окремий її громадянин, втратили необхідність у тих благах, яким служить нотаріат: повага до закону, стабільність і захищеність приватних прав?

Звертаючись до Вас, шановна Ірина Михайлівна, нотаріат України закликає до розумності та мудрості державної влади, яка, без сумніву, зацікавлена не допустити підриву потенціалу нотаріату у сфері цивільного обігу, забезпечення охорони та захисту прав та інтересів громадян. Очікувані від дерегуляції блага звернуться на шкоду, якщо з водою вихлюпнуть дитину.

Слід також зазначити, що у 2010 році Міністерством юстиції України розроблено і затверджено Концепцію реформування органів нотаріату України, в реалізації якої системно і послідовно будуть здійснені необхідні заходи щодо врегулювання діяльності українського нотаріату відповідно до міжнародних стандартів, у тому числі і щодо встановлення розміру плати за вчинення нотаріальних дій.

З повагою і надією на подальшу співпрацю
Востаннє редагувалось мулатка в 12 вересня 2011, 11:07, всього редагувалось 1 раз.
мулатка

Номер повідомлення:#56

Повідомлення Оленка Справедлива » 12 вересня 2011, 11:06

Kisana написав:А ще можна в програму "ГРОШІ" на 1+1 - там ніби не замовні матеріали. Але хто його знають як вони все обкрутять... - сама сказала,- сама відповідула.

не бывает не заказных материалов, или нерейтинговых материалов.
Материал про то, что нотариусы на самом деле хорошие - совсем не острый, не рейтинговый, он, в понимании журналюг, просто никакой.
Оленка Справедлива

Номер повідомлення:#57

Повідомлення Ынотио » 12 вересня 2011, 11:08

ой ребята, это слова, реально кто поможет, никто, дядя сказал надо - чиновники команду приняли к исполению

а ведь реально горе будет нотариату
Ынотио

Повідомлення: 5281
Дякував (ла): 415 раз.
Подякували: 244 раз.

Номер повідомлення:#58

Повідомлення Nonna » 12 вересня 2011, 11:09

Dali написав:На УП телефонів не має. Написала їм. Може відповідять.

о чем написали :?:
Nonna

Повідомлення: 31176
Дякував (ла): 30690 раз.
Подякували: 52204 раз.

Номер повідомлення:#59

Повідомлення Dali » 12 вересня 2011, 11:12

Що ми хочемо розмістити відкритого листа Акімовій.
Dali

Номер повідомлення:#60

Повідомлення мулатка » 12 вересня 2011, 11:14

Dali написав:Що ми хочемо розмістити відкритого листа Акімовій.

Когда ми уже от этого плебейства избавимся?
Еще не успели разместить, а наверх уже либо стуканули либо стучат нижайшего соизволения испросить..
Спрашивается, зачем? Лишний раз выслужиться, прогнуться?
Тьфу, блин, аж противно...Что без стука вверх нельзя письмо разместить?
Востаннє редагувалось мулатка в 12 вересня 2011, 11:18, всього редагувалось 2 разів.
мулатка

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Google [Bot]