Форум

Інформаційний ресурс

наследство по вкладам

Re: наследство по вкладам

Номер повідомлення:#61

Повідомлення Ынотио » 20 вересня 2011, 14:03

MG написав:я не о том. Статус "дружина" и налогообложение.

в этом вопросе я Вас понимаю, но по наследству резидента наследника он сам до 1 апреля уплачивает, хорошо, вопрос по другому: достаточно ли оригинала свидетельства о браке чтоб подтвердить семейные отношения или необходим Вытяг з РАГСа ?
Ынотио

Повідомлення: 5281
Дякував (ла): 415 раз.
Подякували: 244 раз.

Номер повідомлення:#62

Повідомлення OLNIK » 20 вересня 2011, 14:07

Ынотио написав:
MG написав:я не о том. Статус "дружина" и налогообложение.

в этом вопросе я Вас понимаю, но по наследству резидента наследника он сам до 1 апреля уплачивает, хорошо, вопрос по другому: достаточно ли оригинала свидетельства о браке чтоб подтвердить семейные отношения или необходим Вытяг з РАГСа

Ынотио, что-то Вас опять на прокационные вопросы потянуло.
А дальше Вы будете аргументировать, что брак может быть рассторгнут по решению суда, которое вступило в силу до смерти одного из супругов ? Или не угадала?

Вы же сами видите, какая тенденция пошла- люди и так страдают, что нотариусу документов не наносишься, они же не думают, что носят их нотариусу в своих интересах ]:->
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Номер повідомлення:#63

Повідомлення Ынотио » 20 вересня 2011, 14:13

OLNIK обожаю ваше умение предугадывать - думаю на будущее и ищу варианты подвоха, спасибо
Ынотио

Номер повідомлення:#64

Повідомлення Nonna » 20 вересня 2011, 14:14

а я вот , выдала ПЕРВОЕ! Свидетельство о наследстве по закону, только не смейтесь......самой смешно , как я это всё.... *WRITE*
Nonna

Повідомлення: 31176
Дякував (ла): 30690 раз.
Подякували: 52204 раз.

Номер повідомлення:#65

Повідомлення Калина » 20 вересня 2011, 15:55

nonna написав:а я вот , выдала ПЕРВОЕ! Свидетельство о наследстве по закону, только не смейтесь......самой смешно , как я это всё.... *WRITE*

nonna, с почином! Дай Бог не последнее... У меня наследства занимают не последнюю статью доходов.
Калина

Повідомлення: 4313
Дякував (ла): 6949 раз.
Подякували: 6101 раз.

Номер повідомлення:#66

Повідомлення Per se » 20 вересня 2011, 16:27

nonna, поздравляю! *BRAVO*
с Вас 100 грамм и пончик *HI*
Per se

Повідомлення: 14136
Дякував (ла): 12938 раз.
Подякували: 14340 раз.

Номер повідомлення:#67

Повідомлення OLNIK » 20 вересня 2011, 16:35

Per se написав:nonna, поздравляю! *BRAVO*
с Вас 100 грамм и пончик *HI*

Ой, а я, правда, сегодня пошла и купила пончиков-пирожков с капустой, 100 грамм не купила :( , побоялась, что пока донесу расплескается, а это же -деньги на ветер, жаба задавила ...
OLNIK

Номер повідомлення:#68

Повідомлення Per se » 20 вересня 2011, 16:37

*ROFL*
Фсее... OLNIK, день прожит напрасно! С утра не выпил- день пропал *CRAZY*
Per se

Номер повідомлення:#69

Повідомлення Ынотио » 20 вересня 2011, 17:08

так ! что Вы предлагаете ! ЗНАЙТЕ: женский алкоголизм неизлечим! лучше печеньку с шоколадкой, одну розочку и ... :-[
Ынотио

Номер повідомлення:#70

Повідомлення Marysia. » 21 вересня 2011, 16:30

Ынотио написав:
Ларс написав:На № 23 - ДА

то по логике нужно и Вытяг с БТИ регистрировать при выдаче наследства, так как он то же по запросу выдаётся?

т ак точно! если не зарегистрировано- гарантировано замечание при проверке :'(
Никогда не говори "никогда"!
Marysia.

Повідомлення: 15207
Дякував (ла): 55736 раз.
Подякували: 26655 раз.

Номер повідомлення:#71

Повідомлення Вето » 22 вересня 2011, 17:08

А у мене з ОТП банком складна ситуація виникла.
В жовтні 2010 зробила запит до банку, отримавши відповідь побачила, що рахунки є, а грошей не має. Видала свідоцтво на інші вклади в інших банках, включивши і ці нульові рахунки. Клієнтка пішла отримувати гроші, а їй кажуть, що за п... нотаріус, видав свідоцтво на нульові рахунки, а на ті що гроші є не видав. Перевірила всі відповіді всіх банків, того про який казав усно представник банку у мене не було. Зробила ще один запит. Відповідь: ми вам надсилали в 2010 року відповідь(надали копію відповіді) ви винні, що не видали свідоцтво. Прошу дайте мені штріх код надісланого рекомендованого листа, бо пошта каже що тільки за штріх кодом можно відслідити переміщення листа. Данні про штріх код мені ніхто не дав.
Вирісовується така картина:
1.банк не перевірив всі рахунки клієнта і замилив де які з них.
2. якби я не видала свідоцтво на нульові рахунки спадкоємиця ніколи б не узнала, що є ще гроші в цьому банку.
3. Банк хоче зробити мене виноватою.
4. Клієнтка на стороні банку бо не хоче сплачувати ще за одне свідоцтво.
Вчора отримала живу відповідь банку, де є інформація про рахунки і не має інформації про заповідальне розпорядження. Зателефонувавши до банку юрист сказав, що це банківська таємниця і вони таку інформацію видадуть тільки спадкоємцю. На мій запит -якому спадкоємцю? сказали: пришліть того, хто вже отримав свідоцтво.
Що робити не знаю, хочу написати скаргу до НБУ, хай розбирають цю ситуацію.
Вето

Повідомлення: 740
Дякував (ла): 85 раз.
Подякували: 486 раз.

Номер повідомлення:#72

Повідомлення OLNIK » 22 вересня 2011, 17:55

Пишите Нацбанку без лишних подробностей (тайна вклада) и просите их посодействовать получить ответ в письменной форме (пусть нарочным пришлют, курьерской почтой, как хотят), а не только в устной, от конкретного банка. И пусть они наследнице докажут, что ответ на запрос ей отдали, а не нотариусу письма шлют. Не забудьте упомянуть, что согласно ст.46 Закона о нотариате, ответ на запрос нотариуса должен быть дан в течении месяца. Приложите копию письма где -
Відповідь: ми вам надсилали в 2010 року відповідь(надали копію відповіді) ви винні, що не видали свідоцтво
. Копию этого письма в Нацбанк обязательно отправьте в ОТП с указанием, что копия ихнего письма отпрвлена первому адресату, т.е Нацбанку.
И все ждите ответа, наследнице тоже напишите, что вопрос выясняется через Нацбанк.
А на что наследница претендует, если она документов о праве собственности вообще никаких не подала относительно вклада?
Как задолбало советское - "мне положено", раз положено- то возьми, и мОзги никому не пудри, или пудри тем, кому положено. ]:-> ]:-> ]:->
OLNIK

Номер повідомлення:#73

Повідомлення Вето » 22 вересня 2011, 18:59

OLNIK, спасибо за ответ. Буду переписываться. Поражает другое, банк может не дать информацию и можно денюжку, если-что, не найти.
Раньше был один сбербанк, а теперь - куча банков и их филиалов.
Вето

Повідомлення: 740
Дякував (ла): 85 раз.
Подякували: 486 раз.

Номер повідомлення:#74

Повідомлення MG » 22 вересня 2011, 19:12

И в сбербанках "терялось".
Выдали в этом году справку с такими суммами, в след. году, если не оформлено наследником, уже другие суммы в новой справке фигурируют, и это "замороженные" вклады.

Вот только такие наглые обвинения нотариусу, чтоб преъявляли, первый раз слышу !
Пахнет злоупотреблениями в банке.
MG

Повідомлення: 18357
Дякував (ла): 39710 раз.
Подякували: 28191 раз.

Номер повідомлення:#75

Повідомлення Vala » 26 вересня 2011, 09:27

Мені теж таке було, правда з ПриватБанком. Зробила запит на відділення (договір з клієнтом померлим), вони перепрофілювали в центр - Дніпропетровськ. Там чи забули, чи не передали коли йшли у відпустку, коротше, чекали-чекали відповіді, немає. Тоді спадкоємець звоне до керуючого відділенням, через факс передали відповідь із Д. і записали суму, чуть більш, ніж в договорі.Я видаю свідоцтво, приходе забирати спадкоємець, і каже:"А що це тут за сума? Я не візьму це свідоцтво!" Показую відповідь із Д. А він відповідає, що місяців зо три назад був у відділенні і вони йому сказали суму, яка десь в 3,5 разів перевищувала вказану у відповіді. Як Вам?
Vala

Повідомлення: 194
Дякував (ла): 5 раз.
Подякували: 6 раз.

Номер повідомлення:#76

Повідомлення При*НЦ » 26 вересня 2011, 10:39

Шановні коллеги, прошу висловити свої зауваження по Свідоцтву. Свідоцтво видається сину померлого. Інший спадкоємець - дочка померлого. Їх мати - дружина померлого відмовилася від спадщини, дала також заяву, що вкади були набуті за рахунок особистих коштів, на виділ частик/ видачу Свідоцвта пережившему подружжю не претендує... Вклади з 1999 року.

СВІДОЦТВО
про право на спадщину за законом
Місто Київ, Україна, ____________ вересня дві тисячі одинадцятого року.

Я, ______________________, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу, посвідчую, що на підставі статті 1261 Цивільного кодексу України спадкоємцями зазначеного у цьому свідоцтві майна гр. Спадщенка Івана Іванович, 1949 року народження, який помер ___ жовтня 2010 року, є його діти:
син СПАДЩЕНКО Костянтин Іванович, __ листопада 1980 року народження, реєстраційний номер облікової картки платника податків ______________, місце реєстрації: місто Київ, вул. ___________________, будинок №11, квартира №232, на ½ (одну другу) частку, та
донька СПАДЩЕНКО Ярослава Іванівна, ____лютого _______року народження, реєстраційний номер облікової картки платника податків 0000000000, місце реєстрації: місто Київ, вул. ____________________, будинок №11, квартира №232, на ½ (одну другу) частку,
у тому числі з урахуванням 1/3 (однієї третьої) частки, від якої відмовилась дружина спадкодавця – СПАДЩЕНКО Валентина Іванівна.
Спадщина, на яку в указаних частках видано це свідоцтво, складається з:
грошових вкладів, з відповідними відсотками та нарахованою грошовою компенсацією, що зберігаються у філії — __________кому відділенні №2397 — ТВБВ №0483 ВАТ “Державний ощадний банк України” в м. Києві на рахунках: №00000000000 на суму 1 (одна) грн. 81 грн., №0000000 на суму 0,09 коп., №00000000000 на суму 1960 (одна тисяча дев`ятсот шістдесят) грн. 75 коп., які належали спадкодавцю згідно Повідомлення Головного управління по м. Києву та Київській області ВАТ «Державний ощадний банк України» за №___________від 21.11.2010 року;
грошових вкладів, з відповідними відсотками та нарахованою грошовою компенсацією, що зберігаються на рахунку №00000000000 в Київській регіональній дирекції АТ«_______________________» у відділенні поштового зв`язку №01 м.Києва, на суму 2883 (дві тисячі вісімсот вісімдесят три) грн. 82 коп., які належали спадкодавцю згідно Довідки ПАТ «__________________» за №_____________від 01.07.2011 року.
Свідоцтво про право на спадщину на ½ (одну другу) частку грошових вкладів видано СПАДЩЕНКУ Костянтину Івановичу.

Спадкова справа....

Основне питаня - чи обов`язково потріно загальну оцінку давати?
Дякую.
При*НЦ

Повідомлення: 526
Дякував (ла): 8 раз.
Подякували: 8 раз.

Номер повідомлення:#77

Повідомлення OLNIK » 26 вересня 2011, 13:13

При*НЦ написав:Шановні коллеги, прошу висловити свої зауваження по Свідоцтву. Свідоцтво видається сину померлого. Інший спадкоємець - дочка померлого. Їх мати - дружина померлого відмовилася від спадщини, дала також заяву, що вкади були набуті за рахунок особистих коштів, на виділ частик/ видачу Свідоцвта пережившему подружжю не претендує... Вклади з 1999 року.

СВІДОЦТВО
про право на спадщину за законом
Місто Київ, Україна, ____________ вересня дві тисячі одинадцятого року.

Я, ______________________, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу, посвідчую, що на підставі статті 1261 Цивільного кодексу України спадкоємцями зазначеного у цьому свідоцтві майна гр. Спадщенка Івана Іванович, 1949 року народження, який помер ___ жовтня 2010 року, є його діти:
син СПАДЩЕНКО Костянтин Іванович, __ листопада 1980 року народження, реєстраційний номер облікової картки платника податків ______________, місце реєстрації: місто Київ, вул. ___________________, будинок №11, квартира №232, на ½ (одну другу) частку, та
донька СПАДЩЕНКО Ярослава Іванівна, ____лютого _______року народження, реєстраційний номер облікової картки платника податків 0000000000, місце реєстрації: місто Київ, вул. ____________________, будинок №11, квартира №232, на ½ (одну другу) частку,
у тому числі з урахуванням 1/3 (однієї третьої) частки, від якої відмовилась дружина спадкодавця – СПАДЩЕНКО Валентина Іванівна.
Спадщина, на яку в указаних частках видано це свідоцтво, складається з:
грошових вкладів, з відповідними відсотками та нарахованою грошовою компенсацією, що зберігаються у філії — __________кому відділенні №2397 — ТВБВ №0483 ВАТ “Державний ощадний банк України” в м. Києві на рахунках: №00000000000 на суму 1 (одна) грн. 81 грн., №0000000 на суму 0,09 коп., №00000000000 на суму 1960 (одна тисяча дев`ятсот шістдесят) грн. 75 коп., які належали спадкодавцю згідно Повідомлення Головного управління по м. Києву та Київській області ВАТ «Державний ощадний банк України» за №___________від 21.11.2010 року;
грошових вкладів, з відповідними відсотками та нарахованою грошовою компенсацією, що зберігаються на рахунку №00000000000 в Київській регіональній дирекції АТ«_______________________» у відділенні поштового зв`язку №01 м.Києва, на суму 2883 (дві тисячі вісімсот вісімдесят три) грн. 82 коп., які належали спадкодавцю згідно Довідки ПАТ «__________________» за №_____________від 01.07.2011 року.
Свідоцтво про право на спадщину на ½ (одну другу) частку грошових вкладів видано СПАДЩЕНКУ Костянтину Івановичу.

Спадкова справа....

Основне питаня - чи обов`язково потріно загальну оцінку давати?
Дякую.

Выделенное жирным, если отказ не адресный в пользу кого-либо, писать не нужно. Тут общее правило согласно ст.1275 ГК, а у Вас я вижу по 1/2 доле.
Суммы я выделила не потому, что не надо писать- я пишу их в конце после ссылки на довидку банка № и дата " в сумме
.... на день выдачи этой справки".
Общую сумму я бы не писала, если сверху суммы видны.
Да и нет у нас сегодня такого - ОЦЕНКА наследственного имущества, если присмотреться к подстрочке в формах, то там наименование, характеристики имущества...., вартистю,- я понимаю это стоимость имущества в целом, как один из характекризирующих признаков имущества.
OLNIK

Номер повідомлення:#78

Повідомлення Ынотио » 26 вересня 2011, 13:24

в заявлении наследница указывает о сыне умершего, на день выдачи свидетельства приносит заявление сына об отказе, вопрос: нужно ли требовать документы подтверждающие родство?
Ынотио

Номер повідомлення:#79

Повідомлення При*НЦ » 26 вересня 2011, 14:32

OLNIK
ВЕЛИЧЕЗНЕ дякую за коментарі *YES*

Якщо не складно, прокоментуйте будь-ласка, Вашу думку на можливість видачі в одному Свідоцтві на вклади в Декількох банках та на акції. Схиляюся до видачі в одному Свідоцтві, але не хочеться щоб у спадкоємців прблеми були з акціми. Що ви думаєте з цього прводу?

Так треба документи підтверджуючи родинний зв`язок. Якщо заяву взагалі не подає, і не зареєстрований, тоді все просто...
Ынотио написав:в заявлении наследница указывает о сыне умершего, на день выдачи свидетельства приносит заявление сына об отказе, вопрос: нужно ли требовать документы подтверждающие родство?
При*НЦ

Номер повідомлення:#80

Повідомлення notаrk » 26 вересня 2011, 14:42

можна все рухоме в одному свідоцтві і відповідну кількість копій йому дайте
notаrk

Повідомлення: 18040
Дякував (ла): 10926 раз.
Подякували: 27175 раз.

Номер повідомлення:#81

Повідомлення Ынотио » 26 вересня 2011, 14:50

уточню свой вопрос: наследница подала заявление о принятии наследства, в котором указала что есть наследник - сын умершего, на момент подачи заявления о выдаче наследства приносит нотариально заверенное заявление об отказе сына от наследства, вопрос: нужно ли требовать подтверждение родства сына?
Ынотио

Номер повідомлення:#82

Повідомлення Per se » 26 вересня 2011, 14:54

Ынотио написав:вопрос: нужно ли требовать подтверждение родства сына?

я требую
Per se

Номер повідомлення:#83

Повідомлення При*НЦ » 26 вересня 2011, 14:54

В момент выдачи свидетельства? То-есть срок для принятия/отказа наследства уже прошел? Если срок прошел, так заявление этого сына вообще никого интересовать не должно вроде. Или я ошибаюсь?

Но если уж заявление такое все же по каким-то причинам оказывается в наследственном деле, я считаю должны быть и документы подтверждающие родство. Однако, по-моему, такие заявления после завершения срока для принятия наследства, нет оснований принимать. Я б его в переписку и ответ сыну, так мол и так, срок прошел, можете при желании в суд обращаться.

Ынотио написав:уточню свой вопрос: наследница подала заявление о принятии наследства, в котором указала что есть наследник - сын умершего, на момент подачи заявления о выдаче наследства приносит нотариально заверенное заявление об отказе сына от наследства, вопрос: нужно ли требовать подтверждение родства сына?
Востаннє редагувалось При*НЦ в 26 вересня 2011, 14:57, всього редагувалось 1 раз.
При*НЦ

Номер повідомлення:#84

Повідомлення Ынотио » 26 вересня 2011, 14:57

Per se написав:
Ынотио написав:вопрос: нужно ли требовать подтверждение родства сына?

я требую

объясните почему: круг наследников определяется на основании поданых заявлений, мы не разыскиваем

В момент выдачи свидетельства? То-есть срок для принятия/отказа наследства уже прошел? Если срок прошел, так заявление этого сына вообще никого интересовать не должно вроде. Или я ошибаюсь?

заявление об отказе сына сделано вовремя и оно было на руках наследника пришедшего за наследством, нужно ли подстверждение родства?
Ынотио

Номер повідомлення:#85

Повідомлення При*НЦ » 26 вересня 2011, 14:59

Может я и не прав, но мне кажеться, что он может хоть 20 заявлений сделать о принятии либо отказе, пока он не подал нотариусу (либо отправил почтой) в пределах 6-месячного срока, значения у этих заявлений "0".

Заявление зарегестрировано в Книзі обліку спадкових справ в пределах 6-месячного срока?
Если зарегестрировано, то и документы нужны, если нет- то я уже писал выше.

заявление об отказе сына сделано вовремя и оно было на руках наследника пришедшего за наследством, нужно ли подстверждение родства?
При*НЦ

Номер повідомлення:#86

Повідомлення Ынотио » 26 вересня 2011, 15:05

наверно неправильно изьясняюсь:
на день выдачи наследства дочь умершего приносит документы подтверждающие право собственности, своё свидетельство о рождении и нотариально заверенное заявление сына об отказе (сделано до 6-ти месяцев), вопрос: нужно требовать документы подтверждающие родство сына
Ынотио

Номер повідомлення:#87

Повідомлення notаrk » 26 вересня 2011, 15:06

я вимагаю, поки що приносили
notаrk

Повідомлення: 18040
Дякував (ла): 10926 раз.
Подякували: 27175 раз.

Номер повідомлення:#88

Повідомлення Ынотио » 26 вересня 2011, 15:10

notаrk написав:я вимагаю, поки що приносили

скажите где почитать, я к чему веду: если в заявлении наследница скажет об отсутствии других наследников, мы ведь не разыскиваем, а если говорит, что есть сын умершего, то тогда или отказ пусть пишет или принимает, так вот в случае принятия он подаст Свидетельство о рождении, а в случае отказа зачем нам оно?
Ынотио

Номер повідомлення:#89

Повідомлення OLNIK » 26 вересня 2011, 15:21

При*НЦ написав:[ можливість видачі в одному Свідоцтві на вклади в Декількох банках та на акції. Схиляюся до видачі в одному Свідоцтві, але не хочеться щоб у спадкоємців прблеми були з акціми. Що ви думаєте з цього прводу?

На недвижимость отдельное свидетельство, а на движимое можно в одном- но каждому (ст.1296,1297 ГК).

Лично мое мнение- банки везде трубят про тайну банковского вклада, а мы в свидетельстве- про все банковские вклады,и каждый банк видит о вкладе в ином банке (тоже банковская, вроде, тайна) , да и акции сегодня на счетах в ценных бумагах (считай тайна)- но, если бы это каждое отдельное свидетельство не "обросло" регистрациями и пр. затратами. Человеку выгоднее- все в одном, но если просит отдельно, то почему нет (в заяве на выдачу просто написать, что просит отдельно выдать на каждый вид имущества,чтобы нас потом не обвиняли в лишних затратах наследников, а они вот сами так захотели... и красиво жить- не запретишь)
Засвидетельствуйте им копий свидетельства по формуле: количество видов имущества +одна, и свидетельство синенькое может отдать в последнее из учреждений.
OLNIK

Номер повідомлення:#90

Повідомлення OLNIK » 26 вересня 2011, 15:29

Ынотио написав:уточню свой вопрос: наследница подала заявление о принятии наследства, в котором указала что есть наследник - сын умершего, на момент подачи заявления о выдаче наследства приносит нотариально заверенное заявление об отказе сына от наследства, вопрос: нужно ли требовать подтверждение родства сына?

Вы ему написали письмо, что так и так есть наследство, если хотите, то прошу подать заявление до 00.00.0000 года?
Если Вы ему написали такое письмо, ответа от него не поступило, а теперь наследница на выдачу принесла заявление его же об отказе,но срок прошел- то зарегистрируйте его во входящий журнал и положите в дело (это при условии, что он не проживал вместе с наследодателем).
Хотя принимать заявление с рук другого наследника, да еще и об отказе - сегодня очень опасно.
OLNIK

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів