Тобто в договорі, якщо згадуються корпоративні права, повинна розписуватись не тільки частка у стат.капіталі, але й все інше майно,яким володіє тов
kievlianka написав:P.S. Сама назва "корпоративні права" майже ніде не згадується. Я вважаю,що в договорі повинно розписуватись все майно ТОВ, щоб набувач знав напевно власником частки якого майна він становиться!
У кого ще які думки???
kievlianka написав:Вірно, учасник ТОВ володіє корпоративними правами,т.к. у нього є частка в стат.капіталі і коли він відчужує частку, то одночасно з нею відчужує і корпоративні права, пов'язані з нею. У договорі так і зазначено, що відчужується 30% стат.капіталу та пов'язані з нею корпоративні права. Я вважаю, що ці поняття (частка у стат.капіталі та пов'язані з нею корпоративні права) нерозривні між собою. Однак, думка нотаріуса є такою, що коли ми в договорі про відчуження частки зазначаємо корпоративні права, то разом з часткою обов'язково переходить весь обсяг корпоративних прав на майно ТОВ, а цьго майна у ТОВ може бути на 3 млн.гривень. А 30% продають за 3 тис. гривень,тому що такий був вклад в стат.капітал. Усього стат.капітал становить 7 тис.грн. А якщо не вказуємо корпоративні права, то нотаріус перевіряє по свідоцтву тільки вклад учасника в стат.капітал і все.
А мені здається, що "корпоративні права" в договорі як можуть бути вставлені, так і ні, т.к. частка у стат.капіталі - це і є весь обсяг корпоративних прав.
Я вже сама заплуталася від об'єму інформації. Як же ж все це зробити на практиці???!!!
Зараз переглядають цей форум: Google [Bot], Yandex [Bot]