osvetik написав:поділіться досвідом відвідування архіву (Київ), буду дуже вдячна!
Була сьогодні, завезла номерклатуру за 2011 р. із закритим підсумковим записом та на 2012 р., на якій там де ПОГОДЖЕНО написали прізвище зав. архівом, яка погоджувала номенклатуру в минулому році та ту дату.
1. Журнали вх./вих. кореспонденції та книгу реєстрації наказів з адм. питань можна продовжувати вести далі (хоча в типовій номерклатурі "перехідна" відсутнє).
2. Прехідні книги та журнали, які переходять з року в рік в номенклатурі відображаємо кожного разу (бо я при заведенні їх в номенклатуру внесла, а наступного року в гр. 3 - де кількість справ, ставила прочерк, а в примітках писАла "перейшла з 2010 року", так не правильно, треба кожного року писати кількість).
3.Спадкові справи, заведені але не закриті в описи не вносимо та в номенклатурі не відображаємо, закриті вносимо в описи спадкових справ тривалого зберігання, а в загальні описи тривалого зберігання не вносимо, в підсумковому записі в нас тоді буде 2 описи тривалого зберігання (загальні та спадкові).
4.Особові справи найманих працівників, які не закриті також не описуємо не враховуємо в номенклатурі ніде не відображаємо взагалі, коли вони вже будуть закриті, робимо описи справ з особового складу, а в описи постійного зберігання не вносимо, а в підсумковому записі в номенклатурі в нас буде 2 описи справ постійного зберігання.
5. Внутрішній опис сс (нарядів) (дод. 34 Правил) підклеюємо до обкладинки (картонажу) в внутрішньої сторони (зворотній бік обкладинки, де тиутлка), на титулці де номери аркушів пишемо не загальну кількість аркушів усіх сс, що лежать в папці, а кількість сс. А в описі сс тривалого зберігання (дод. 35 Правил) в гр. 4 (крайні дати сс, які вміщені у картонаж) пишемо дати закриття сс, якщо там знаходиться лише 1 сс, пишемо одну дату закриття.
5. Паспорт архіву сказали не везти, історичну довідку робити не потрібно.
6. На справи з індексом 03-Архів описи не робимо, а в підсумковий запис зараховуємо.
7. Просять робити описи справ тимчасового зберігання, бо кількість нотаріусів у Києві дуже велика, справи знищують не всі, а здається це все потім в архів (місця там взагалі немає, все на підлозі в "тюках"), а описи доводиться робити їм самім потім. Так що в моєму підсумковому записі є 1 опис тимчасового...
8. До речі в мене номенклатура на 2011 рік також не схвалена ЕК...