Была проверка месяц назад, сказали что можно дарить не выделяя. Обычное дарение, если титульный владелец муж и дарит на имя жены.
Ынотио написав:S.Wetochka Вы ведь сами знаете как правильно, можно за правоустанавливающий взять семейный кодекс в части совместной собственности
zagoruiko написав:була в мене схожа ситуація у мене майно належить чоловіку дружина хоче грошей і не хоче половини будинку. я пропонував все можливе але їм то те не підходить те те не так, і тоді я їм подаріть цю хату своїй матері а дружина (колишня) дасть згоду. Оце їм і підійшло.
Олена написав: Витяг БТІ у цьому випадку не робить, і договір до реєстрації не приймає. Взяла потім цей самий договір, грубо кажучи, замість згоди подружжя.
andy написав:не подобаються мені всі ці змішані договори чи 2 договори, оскільки в СК йде мова про те, що один з подружжя має право відчужити іншому майно "без виділу", а не "без визначення часток" (а це різні речі)
автори СК в цьому випадку застосували неправильну термінологію
є такий договір, як договір поділу спільного майна подружжя (по СК), по якому як раз спільне майно можна в натурі поділити: чоловіку - одне майно (в цілому), дружині - інше майно (в цілому)
але для цього повинно існувати принаймні 2 види майна (грошова компенсація не підходить)
можна запропонувати перелік рухомого майна (домашні речі), які перейдуть у власність одного, а квартира в цілому - до іншого
Per se написав:нужно всего навсего МЮ вернуть нам свидетельство на долю в совместной собственности супругов ..и не будет ни у кого ни каких проблем
Олена написав:Робила договір дарування частки у спільному майні подружжя без виділення цієї частки на підставі ст. 64СКУ. Дарував нетитульний власник титульному. Документи, що брала: правовстановлювальний на квартиру, паспорти, коди, свідоцтво про шлюб, довідка ЖЕКу (про всяк випадок, щоб діточок не було). Витяг БТІ у цьому випадку не робить, і договір до реєстрації не приймає. Взяла потім цей самий договір, грубо кажучи, замість згоди подружжя.
master 2011 написав:Муж ничего не покупает. Только жена
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів