Форум

Інформаційний ресурс

Согласие супруга на распоряжение имуществом

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Passer » 06 вересня 2006, 19:21

На оба вопроса - ДА
Passer

Повідомлення: 2397
Дякував (ла): 327 раз.
Подякували: 475 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення nota » 06 вересня 2006, 19:31

Не могу согласиться в Вами, Passer. Что то не встречала я ничего о копии согласия, к тому же если не конретизоровано имущество, то это предмет для спора в будущем (особенно когда речь идет об ипотеке). Что касается текста завления на распоряжение всем имуществом, так тут более похоже, что жена выдала мужу доеренность, а не завление. Но это мое мнение. Я бы не принимала.
nota

Повідомлення: 2153
Дякував (ла): 601 раз.
Подякували: 1643 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Passer » 06 вересня 2006, 19:43

А зачем копию принимать? Принимается документ и с него остается копия.
Passer

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Passer » 06 вересня 2006, 19:45

Да и о том что согласие должно быть конкретизировано по имуществу ???????????????? Это откуда?
Passer

Номер повідомлення:#6

Повідомлення nota » 06 вересня 2006, 19:57

Из практики хождения по судам.
nota

Повідомлення: 2153
Дякував (ла): 601 раз.
Подякували: 1643 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення igor » 06 вересня 2006, 19:59

З приводу конкретизації, дійсно не звідкіля,але є але, є судова практика коли не конкретизоване майно. Людина яка підписувала таку заяву каже що не знала що в період браку чоловік набув права власності на це майно, а думала, що продаватись буде інше майно, але не знала як його конкретизувати і коли прийшла до Нотаріуса він сказав що давайте зробим заяву на все майно і я погодилась томушо в законах не обізнана а таакий поганий нотаріус мене ввів в оману, таким чином підставивши за один раз аж двох нотаріусів. Ні коїм чином не хочу навязувати свою думку, але форум для того щоб полегшити працю один одному, і тому вважаю що як і в довіреностях так і в заявах повинна бути вказана чітко юридична дія стосовно якої може вчинятись правочин.
igor

Повідомлення: 6231
Дякував (ла): 983 раз.
Подякували: 3089 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення andy » 06 вересня 2006, 20:01

Следуя логике, nota, доверенность на распоряжение всем имуществом вы тоже забираете в оригинале (лишая представителя таким образом прав на дальнейшее распоряжение имуществом)? Или вопрос доверенности (оригинал или копия) для Вас менее важен чем вопрос согласия супруга по данной доверенности?
andy

Повідомлення: 1261
Дякував (ла): 62 раз.
Подякували: 290 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення andy » 06 вересня 2006, 20:09

"В моей практике был случай, когда супруга уезжала в долговременную командировку, и хотела оставить мужу ""генеральное"" согласие на все действия. Не вижу тут ничего противозаконного. З а я в а Я, ___________, даю згоду своєму чоловіку _________ на виконання ним на умовах йому відомих наступних дій на території України:• відчуження (продаж, дарування, міна, рента) нерухомого та рухомого майна, придбаного нами під час перебування у зареєстрованому шлюбі• придбання (купівля, міна, рента) нерухомого та рухомого майна, інвестиційних активів (цінних паперів, корпоративних прав) при якому витрачаються наші з чоловіком спільні грошові кошти• передача в оренду (найм) та позичку нерухомого та рухомого майна, придбаного нами під час перебування у зареєстрованому шлюбі• відчуження (продаж, дарування, міна) інвестиційних активів: цінних паперів, корпоративних прав на приватне підприємство, корпоративних прав (частки чи частки від частки) в товариствах, в яких є учасником мій чоловік ____________• внесення спільних грошових коштів без обмеження їх розміру моїм чоловіком ______________ в товариства чи приватні підприємства, в яких він є учасником (засновником) під час збільшення статутного фонду цих підприємств• передача спільних грошових коштів без обмеження їх розміру в позику (процентну чи безпроцентну) громадянам та юридичним особам.Дана згода діє протягом трьох років з моменту її проголошення."
andy

Повідомлення: 1261
Дякував (ла): 62 раз.
Подякували: 290 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення V » 06 вересня 2006, 21:32

Исходя из вероятности, можно отказаться от всего и сразу, кто мешает? Супруга право - дать согласие в абсолюте и тут же возражать, тыкая пальцы. Даже при конкретно оговоренном имуществе.
V

Повідомлення: 4119
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 1299 раз.

Номер повідомлення:#12

Повідомлення *Женская Логика* » 07 вересня 2006, 00:23

какой кошмар....я вот...жена...я мужу полностью доверяю и люблю и даю згоду...отримувати кредити, купувати та продавати наше спільне, набуте у шлюбі майно як рухоме (автомобілі, акції та інше) та і нерухоме за ціну та на умовах на його розсуд а також зазначаю що дія цієї заяви необмежена часом......кто мне может запретить дать такое заявление?...да ещё в шапке написать по месту требования в том числе в органы нотариата Украины......да никто! Я смотрю на эту проблему с точки зрения клиента....хотя вот таких истерических женщин предупреждаю....о том что отменить такое заявление в будущем непредставляеца возможным....и покупать и продавать он будет что угодно и даже квартиры и машины любовницам! ...последнее иногда действует...хотя редко.....
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Повідомлення: 6052
Дякував (ла): 286 раз.
Подякували: 633 раз.

Номер повідомлення:#13

Повідомлення igor » 08 вересня 2006, 12:19

Йдеться мова не про про кожання між чоловіком і дружиною, а про те, нотаріус посвідчивши таку заяву, а інший прийнявши її, може залишитись крайнім між раніж дуже закоханою парою, і їхнє кохання буде нашим розачаруванням.
igor

Повідомлення: 6231
Дякував (ла): 983 раз.
Подякували: 3089 раз.

Номер повідомлення:#15

Повідомлення *Женская Логика* » 08 вересня 2006, 18:45

igor да..давайте станем ещё крайними с семейных отношениях....ну вот поставте вы себя на место клиента...вы требуете такое заявление а вам не дают....так как я умная я бы сразу начала кричять дайте писменный отказ.....и что бы Вы там написали? Предположение том что они скоро разойдутся....я бы Вам за такое карканье глаза бы выцарапала.....(надеюсь Вы с юмором и улыбнётесь моему ответу)))
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Повідомлення: 6052
Дякував (ла): 286 раз.
Подякували: 633 раз.

Номер повідомлення:#16

Повідомлення КОС » 08 вересня 2006, 19:44

"Тоді таке ж питання може постати і щодо загальних довіреностей. В них також на все майно (і це спірне питання: чи на те, що було куплено до видачі довіреності, чи як у заповітах - ""де б воно не було, з чого б воно не складалося, і взагалі - все те що БУДЕ належати мені по закону і на що я буду мати право по закону"") Одне для себе в результаті цього спілкування точно вирішила- при посвідченні загальних довіреностей точно буду вказувати так як у заповітах: все майно ... з чого б не склад.... Доречно вискзати велику подяку Адміну і колегам за таке спілкування!!!!!А тому нотаріусу, про якого Ви, igor 06.09.2006, написали, то думаю що дійсно суду треба було повідомити, що ми, нотаріуси не відповідаємо за зміст заяви, але звичайно навіть і в будь-яких випадках завжди розв""яснюємо громадянам наслідки вчинюваних ними нотаріальних дій. Звичайно, судитися просто неохота, але ми були б праві. А щодо вказівки у заяві про ""безстроковість"" цієї заяви - то ні. наша ж інструкція передбачає - 3 міс."
КОС

Номер повідомлення:#20

Повідомлення КОС » 09 вересня 2006, 20:38

"Щодо 3 міс. - це роз""яснення управління юстиції (усне): ""оскільки термін дії таких заяв не встановлено, то ... до даних правовідносин застосовуємо аналогію - керуємося п.55 ч.4 (тут також іде мова про спільну власність і її відчуження)"
КОС

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів