Номер повідомлення:#15
NO
» 22 березня 2008, 16:18
1.п.42 Інструкції.• При укладенні правочину представником нотаріус перевіряє його повноваження за довіреністю. Довіреність від засновників – це довіреність від фізичних осіб (тему від кількох осіб я навіть не піднімаю, також важко уявити, що треба нотаріусу перевірити щоб в довіреності написати «Я, А, ….як засновник ТОВ«АВС..» ) а відчужувати, пардон, буде юридична особа ( власник).Згідна з Оksana – треба буде знайти нотаріуса який прийме таку довіреність для договору.• Нотаріус не вимагає подання довіреностей на вчинення правочинів від осіб, уповноважених на це установчими документами юридичної особи… Якщо від імені юридичної особи діє колегіальний орган ( я думаю, можуть бути і загальні збори), нотаріусом витребовується документ, який стверджує повноваження цього органу та розподіл обов'язків між членами колегіального органу (статут, засновницький договір, установчий акт, постанова про обрання посадових осіб тощо).2.Стаття 207 ЦКУПравочин, який вчиняє юридична особа, підписується особами, уповноваженими на це: •довіреністю (знову ж таки юридичної особи, не її засновників)•її установчими документами ( тбт в статуті крім повноважень загальних зборів на укладення правочинів має бути встановлено порядок визначення уповноважених осіб, які можуть від імені цього колегіального органу підписувати правочини, припустим головуючий який обирається и тд и тп + відповідний протокол), Я думаю, що довіреності від засновників «не допоможуть»Якщо в статуті немає відповідних положень про заг. збори і їх уповноважених осіб, які можуть підписувати правочини, то краще щоб діючий директор підписав довіреність від ЮО на одного з учасників, якому всі довіряють.