Форум

Інформаційний ресурс

Чи можливо видати Довіреність по знятому з обліку автомобілю

Номер повідомлення:#1

Повідомлення ksen » 03 травня 2006, 16:22

Шановні коллеги, підкажіть будь-ласка, в Свідоцтві про реєстрацію ТЗ зроблена відмітка, 1) автомобіль знятий з обліку, чи можливо по такому Свідоцтву робити Довіреності: -на експлуатацію (без права продажу) чи генеральну з правом продажу, якщо можливо то на який термін? 2) автомобіль знятий з обліку та закінчився термін на який встановлений тимчасовий облік (наприклад 1 квітня 2006р.), чи можливо по такому Свідоцтву робити довіреності :- на право експлуатації (без права продажу) чи генеральну з правом продажу, якщо можливо то на який термін? Будь-ласка з посиланням на нормативні акти.
ksen

Повідомлення: 1233
Дякував (ла): 4140 раз.
Подякували: 1955 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Летучая Мыша » 03 травня 2006, 18:12

1) довренность можно дать любую, но в ней (довренности) указать, что Т/З знято з обліку МРЕВ........, дата, видано транзитний номерний знак2) продлить срок временного учета и только тогда можно делать довренность.
Коли хтось каже: "Ти не зможеш цього зробити", - зроби це двічі і не забудь відправити йому фото
Летучая Мыша

Повідомлення: 10659
Дякував (ла): 9978 раз.
Подякували: 9873 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення *Женская Логика* » 04 травня 2006, 12:40

другая ситуация....доверенность выдана на автомобиль который ещё стоял на учёте в МРЕВ....по этой доверенности представитель снял её с учёта и хочет выдать доверенность в порядке передоверия....это возможно??
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Повідомлення: 6052
Дякував (ла): 286 раз.
Подякували: 633 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Летучая Мыша » 04 травня 2006, 14:10

при передоверии пишу и те номера что были и те что выдали с указанием, что машина снята с учета и выданы транзиты
Коли хтось каже: "Ти не зможеш цього зробити", - зроби це двічі і не забудь відправити йому фото
Летучая Мыша

Номер повідомлення:#8

Повідомлення pipa » 04 травня 2006, 20:22

Цікаво, а як ви робите довіреність на експлуатацію (керування) ТЗ знятого з обліку коли в свідоцтві чітко написано “Транспортний засіб знято з обліку для реалізації в межах України”? Ксюш,а якщо пригадати роз'яснення Мінюсту то коли саме воно було?
pipa

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Milla » 05 травня 2006, 01:49

шановні нотаріуси.....наскільки мені відомо (по крайній мірі в нашій області) довіреності на експлуатацію (керування) не посвідчуються...це прерогатива МРЕВ...тільки генеральні...передання ТЗ в експлуатацію без права розпорядження оформляється договором позички ст.827 ЦК.
Milla

Повідомлення: 600
Дякував (ла): 17 раз.
Подякували: 7 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення *Женская Логика* » 05 травня 2006, 12:44

"а как мы выдаём доверенности на квартиры...даже и документы не проверяем в том числе и регистрацию в БТИ...со слов пишем какой квартирой рожпоряжаться и всё....вот и я была уверенна что доверенность по поводу которой я задавала вопрос нельзя выдавать....а когда мне задали вопрос почему....я даже не смогла объяснить...где законом написано что нельзя? Ведь собстенник разрешил смимать машину с учёта и ставить...разрешил передоверять...до момента отчуждения она его собственность...единственное меня беспокоит вопрос...срок действия....основная доверенность до 2008 года..транзиты же временные...я вообщем написала так ""довіреність видана на строк дії транзитних номерів, але не більше ніж на строк дії основної довіренності а саме ...до 2008 року""как Вам такая фраза?Kirэтим вопросом меня тоже замучали клиенты...когда я стажировалась мои учителя учили меня что нужно проверять Свидетельство на ТС......вумных мыслей по вашему вопросу нету....мы вот с девчонками задали сей вопрос в наше управление.....пока вразумительного ответа не получили...."
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Повідомлення: 6052
Дякував (ла): 286 раз.
Подякували: 633 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Летучая Мыша » 05 травня 2006, 12:56

Milla, но вель можно сделать довренность на исполнение опредленных действий, например такого содержания :вчиняти наступні правочини від мого імені щодо належного мені на підставі свідоцтва про реєстрацію ТЗ (технічного паспорту) ____ № ______, виданого ______________ МРЕВ ДАІ УМВС України в _________________ області, 17.10.1999 року, транспортним засобом марки – ___ ____, випуску - 1993 року, двигун –, шасі кузов- 18573, державний номерний знак – ______ та зареєстрований там же.Представляти мої інтереси в органах ДАІ, на станціях, підприємствах технічного обслуговування та ремонту, а також перед всіма фізичними та юридичними особами з питань користування автомобілем, підтримання його технічного стану та проходження технічного огляду визначати на власний розсуд місце стоянки, зберігання цього ТЗ страхувати його (цивільна відповідальність, повне або часткове Авто-КАСКО), для чого, у випадку необхідності, укладати від мого імені договори страхування із страховими компаніями, одержувати страхове відшкодування слідкувати за технічним станом ТЗ, здійснювати його поточний ремонт, профілактичні роботи, замінювати деталі (прилади), що вийшли з ладу подавати та отримувати заяви, необхідні довідки та документи, дублікат реєстраційного документа у випадку його втрати, у разі необхідності отримати тимчасовий реєстраційний талон у органах ДАІ сплачувати необхідні платежі, в тому числі дорожній збір, та інші необхідні платежі розписуватися за мене на документах та в їх одержанні керувати вищевказаним автомобілем під час здійснення визначених цією довіреністю повноваженьа також вчиняти всі інші юридично-значимі дії, пов'язані з цією довіреністю. Ця довіреність видана довірителем на підставі договору доручення, укладеного в усній формі між мною - довірителем та вказаним представником. Зміст ст. ст. 239 - 241, 247 – 250, 1000-1009, 1187 Цивільного кодексу України мені нотаріусом роз’яснено.Мої права та обов’язки як довірителя та можливу відповідальність як власника джерела підвищеної небезпеки - мені зрозумілі. Довіреність видана до її відміни, з правом використання транспортного засобу за кордоном та передовіри повноважень іншим особам.
Летучая Мыша

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Andre vs » 05 травня 2006, 21:15

Питання - а чи можете ви відмовити клєнту в посвідченні довіреності? Ви тільки посвідчуєте, а довіреність видається довірителем. (а посвідчення всіх вказаних вами довіреностей не суперечать закону.)
Andre vs

Повідомлення: 377
Дякував (ла): 6 раз.
Подякували: 65 раз.

Номер повідомлення:#15

Повідомлення LL » 27 липня 2008, 02:18

Діюче законодавство не має обмежень , а все інше це , щось на зразок [qoute] а поговорити [qoute].
LL

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів