Форум

Інформаційний ресурс

І знову про фінмоніторинг

Номер повідомлення:#1

Повідомлення В.П.. » 04 лютого 2011, 13:20

Посвідчую договір, за яким оцінка Б.Т.І. двухкімнатної квартири 475т.Продають за 370т. Місто районного підпорядкування і ринкова вартість дійсно біля 370т. У зв'язку з чим питання до обізнаних колег : Дії нотаріуса у сукупності по Ф.М. мають складатися з :- ведення реєстру фінансових операцій- Заповнення відомостей про фінансову операцію- Заповнення відомостей про учасника фінансової операції.2. Оскільки операція не викликає підозр - здійснюю внутрішній моніторинг і залишаю все папери в себе, чи маю надіслати до престольної всі три відомості.3. Якщо маю надіслати, то на протязі якого часу ?4. По По типу суб'єкта ми № 25. По Виду суб'єкта- ?6. коди у формі 2 ФМ за № 010 020 та 220,230 ті ж самі?
В.П..

Повідомлення: 147
Дякував (ла): 1 раз.
Подякували: 7 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення SV » 04 лютого 2011, 13:33

Мониторите, если клиент расплачивается наличными.
SV

Повідомлення: 239
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 4 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Vatson » 04 лютого 2011, 13:37

Не пойму, зачем, если нет подозрений, делать внутренний мониторинг?объясните мне, пожалуйста.И почему мониторить,если расплачивается наличными, продажа до 400 тыс.грн.
Каждый вечер наступает вдруг
Если кушать нечего тебе, мой друг,
Если ты от жизни от такой устал,
Может, вспомнишь, курва,
За кого голосовал?
Vatson

Повідомлення: 22384
Дякував (ла): 80964 раз.
Подякували: 45719 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення В.П.. » 04 лютого 2011, 13:42

Vatson, чому і запитую, бо не знаю
В.П..

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Cuba » 04 лютого 2011, 13:42

"Внутрішній фінансовий моніторинг - сукупність заходів, які здійснюються суб'єктами первинного фінансового моніторингущо ґрунтується на:• проведенні оцінки ризиків фынансових операцій• ведення обліку таких операцій та відомостей про їх учасників • подання інформації.Оцініть ризики з урахуванням ст.16 Закону та Наказу Державного комітету фінансового моніторингу України від 3 серпня 2010 року N 126. Якщо виявите якісь із ризиків, заповніть форму 2-ФМ і покладіть тихенько її в наряд.Якщо виявите, що має місце одночасно збіг двох обставин:1.Фінансова операція пов'язана з посвідченням договору купівлі-продажу нерухомого майна, за умови, що сума такої операції дорівнює чи перевищує 400 000 гривень +2.У Вас є [B] достатні підстави[/B] підозрювати, що операція пов'язана з легалізацією (відмиванням) доходів, [B]одержаних злочинним шляхом[/B] та/або що вона [B]пов'язана, стосується або призначена для фінансування тероризму[/B], негайно повідомляйте Орган!В усих інших випадках зберігайте нотаріальну таємницю."
Cuba

Повідомлення: 5999
Дякував (ла): 2578 раз.
Подякували: 13326 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Vatson » 04 лютого 2011, 13:47

мое мнение-внутренний мониторинг до 400 тыс проводить,если есть подозрения, их у Вас нет (я так понимаю). продажа совершается до 400 тыс. грн., хоть и оценка больше.по поводу рыночной стоимости можно показать бурную деятельность и присоединить к копиям паспортов и кодов, какую-нибудь газету с объявлениями о стоимости подобных квартир (это будет называтся по ихнему-идентификация сторон и проверка Вами что эта сделка не подпадает под критерий ризка по поводу продажи ниже баллансовой).Надо же не забывать,что проведя внутренний мониторинг и оставив у себя форму 2ФМ, а потом в случае сделки больше 400 тыс. отправите следующую форму в финмониторинг. у них уе будет следующий номер операции и они могут завернуть обратно, т.к. информации про сделку № 1 у них нет, короче в нашей стране все через ...опу делается.
Каждый вечер наступает вдруг
Если кушать нечего тебе, мой друг,
Если ты от жизни от такой устал,
Может, вспомнишь, курва,
За кого голосовал?
Vatson

Повідомлення: 22384
Дякував (ла): 80964 раз.
Подякували: 45719 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення В.П.. » 04 лютого 2011, 13:51

Подозрений нет, цена покупки действительно реальная. Видно возьму действительно газетку, сделаю копию документов и в наряд ...
В.П..

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Cuba » 04 лютого 2011, 14:09

Меня напрягает, что мы ж мониторим не только по недвижимости.[QUOTE]фінансова операція - будь-які дії щодо активів, здійснені за допомогою суб'єкта первинного фінансового моніторингу[/QUOTE]Я, например, сталкиваюсь с такими рисками:-суб'єкто господарювання має структуру, яка ускладнює процес ідентифікації справжнього власника чи вигодоодержувача -є іноземним підприємством, контроль та керівництво яким здійснюється за довіреністю....
Cuba

Номер повідомлення:#9

Повідомлення sofi » 04 лютого 2011, 14:17

а если даже и свыше 400т. сделка, но у меня нет подозрений, то зачем делать внутренний мониторинг? и что такое этот [qoute]внутренний мониторинг[qoute], где о нем сказано в норм.актах?
sofi

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Cuba » 04 лютого 2011, 14:43

[QUOTE]что такое этот [qoute]внутренний мониторинг[qoute], где о нем сказано в норм.актах?[/QUOTE]Стаття 1. Визначення термінів 4) фінансова операція - будь-які дії щодо активів, здійснені за допомогою суб'єкта первинного фінансового моніторингу 8) первинний фінансовий моніторинг - сукупність заходів, які здійснюються [B]суб'єктами первинного фінансового моніторингу[/B], спрямованих на виконання вимог цього Закону, що включають проведення обов'язкового та в[B]нутрішнього фінансового моніторингу[/B] (нотаріуси не здійснюють обов'язковий моніторінг) 10) внутрішній фінансовий моніторинг - сукупність заходів, які здійснюються суб'єктами первинного фінансового моніторингу, з виявлення фінансових операцій, що підлягають внутрішньому фінансовому моніторингу відповідно до статті 16 цього Закону2. Суб'єкт первинного фінансового моніторингу зобов'язаний: 23) проводити аналіз фінансових операцій, спрямований на виявлення тих, що підлягають внутрішньому фінансовому моніторингу відповідно до статті 16 цього Закону
Cuba

Номер повідомлення:#11

Повідомлення sofi » 04 лютого 2011, 16:09

а зачем проводить внутренний мониторинг, если подозрений нет. были бы у меня подозрения, я бы вообще ничего не оформила
sofi

Re: І знову про фінмоніторинг

Номер повідомлення:#12

Повідомлення sello » 27 серпня 2012, 14:13

trew написав:Уважаемые коллеги!
сегодня пришло письмо, Донецкая область (сам я его еще не видел, пока только позвонил коллега) в котором написанно, что нотариус при сделке проверяет клиентов по списку террористов на сайте финмона, путем загрузки соответствующего списка, актуального на день совершения сделки, на свой компьютер с последующим сохранением этого списка. эти сохранения будут проверяться в ходе проверок.
я чесно говоря в шоке полнейшем.
в какую яму мы падаем???!!!!!!!
у меня одна надежда, что может я что то понял не правильно.

Ну а что? Фантазии проверяющим не занимать, даже не взирая на регион. (бабуля 70-няя продает двушку, а я ее на террор не проверил) =-O
sello

Повідомлення: 14219
Дякував (ла): 27319 раз.
Подякували: 33292 раз.

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Nonna » 27 серпня 2012, 14:31

аесли компьютер гавкнулся и у меня вообще ничего не сохранилось....даже справочку от специалиста могу предоставить....вобщем , даже в камасутре такого нет , как в отношении нас по мониторингу.....извращенцы.... *WALL*
Nonna

Повідомлення: 31176
Дякував (ла): 30690 раз.
Подякували: 52204 раз.

Номер повідомлення:#14

Повідомлення Vолодимир » 27 серпня 2012, 15:22

сегодня пришло письмо, Донецкая область (сам я его еще не видел, пока только позвонил коллега) в котором написанно, что нотариус при сделке проверяет клиентов по списку террористов на сайте финмона, путем загрузки соответствующего списка, актуального на день совершения сделки, на свой компьютер с последующим сохранением этого списка. эти сохранения будут проверяться в ходе проверок.

Маю можливість лише переказати класика : " Не читайте за обедом советских газет " *SORRY*

А взагалі в нас є окрема тема на цю тему і там є відповідь і на цю проблематику . І ця відповідь співпадає з думкою класика :)
РОБІТЬ ДОБРО І ЗЛО ЗНИКНЕ САМО ПО СОБІ.
Vолодимир

Повідомлення: 15973
Дякував (ла): 23252 раз.
Подякували: 25656 раз.

Номер повідомлення:#15

Повідомлення Marysia. » 27 серпня 2012, 16:21

а комФютеры для склада выдавать будут? шоб было что показывать. Ну еще этого нам не вменяли, а так мы уже чего только не складируем. Пусть отвянут со своим мониторингом вообще. Ну почему риелторы этим не нагружены- пусть отчитываются и что и за сколько и кому и сколько сами получили.
Никогда не говори "никогда"!
Marysia.

Повідомлення: 15207
Дякував (ла): 55736 раз.
Подякували: 26655 раз.

Номер повідомлення:#16

Повідомлення Сана » 28 серпня 2012, 23:59

Загружать список, актуальный на день совершения сделки?
:shock: :shock: :shock:
А почему уже тогда "на день", - а не "на час" ("минуту", "секунду", возможны варианты)?

В самом деле, как-то даже просто не верится в этот сюрреализм.

Хочется думать, что это просто недоразумение.
Я - человек творческий: хочу - творю, хочу - вытворяю!
Сана

Повідомлення: 10414
Дякував (ла): 3393 раз.
Подякували: 5431 раз.

Номер повідомлення:#17

Повідомлення VITAminka » 29 серпня 2012, 12:18

trew написав:в том то и дело, как оказалось дела так и обстоят. к сожалению.
скан пытался выложить но он сильно большой а как уменьшить не знаю.
сейчас попробую отсканировать на своем может в получится уменьшить.

уменьшить можно в разных специальных программах для редактирования изображений.
самое простое - Microsoft Picture Manager - есть практически на каждом компе.
1. открываете картику в этой программе
2. ввверху по центру видите закладку "изменить рисунки"
3. нажимаете на нее, справа появляется панелька с функциями
4. выбираете самую нижнюю функцию - "сжатие рисунков"
5. переключается следющая панель и там есть фукции выбора "сжимать для:" ставите кружочек на "докумнетов" или "веб-страниц"
они отличаются "силой сжатия"
для докумнетов - сжимает не сильно, и картинка остается читабельной
для веб-страниц - чуть больше сжимает (картинка чуть-меньше, чем для документов)
когда поставили кружочек на нужный вариант нажимаете ниже кнопку "ОК".
6. нажимаете в левом верхнем углу закладку "файл" и выбираете "сохранить как" - и сохраняете куда-нибудь этот сжатый файл, чтобы потом пррикрепить его на форум.
можно конечно просто нажать "сохранить". но тогда этот сжатый вариант заменит существующий у Вас на клмпьютере "Полный вариант картинки
Я живу, как положено, а положено у меня на всё!!!
VITAminka

Повідомлення: 7034
Дякував (ла): 811 раз.
Подякували: 2560 раз.

Номер повідомлення:#18

Повідомлення Провинциалка » 29 серпня 2012, 23:09

Такими темпами придется идти на курсы иностранных языков. Может я не туда смотрю, но в этих списках часть слов на украинском, а остальные (в том числе ФИО террористов) - на иностранном языке. Я в школе учила немецкий, поэтому список прочитать не могу, так как написан он явно не на немецком.
Если бы наша управа разослала такие письма, то так бы наверное и ответила - распечатывать считаю нецелесообразным, так как не понимаю содержимого.
Провинциалка

Повідомлення: 2902
Дякував (ла): 3294 раз.
Подякували: 6737 раз.

Номер повідомлення:#19

Повідомлення Троянда » 30 серпня 2012, 13:38

И по этим спискам прийдется работать. Жуть. Мы завели отдельную алфавитку, куда тупо, як в списках вписали всех террористов.
Троянда

Повідомлення: 48
Дякував (ла): 69 раз.
Подякували: 24 раз.

Номер повідомлення:#20

Повідомлення Punch » 30 серпня 2012, 14:33

А смысл такой алфавитки?
Эти же списки, по идее, меняются, обновляются...
:shock:
Punch

Повідомлення: 55
Дякував (ла): 21 раз.
Подякували: 47 раз.

Номер повідомлення:#21

Повідомлення OLNIK » 30 серпня 2012, 14:35

Троянда написав:И по этим спискам прийдется работать. Жуть. Мы завели отдельную алфавитку, куда тупо, як в списках вписали всех террористов.

Це ж скільки сторінок у цій алфавітці, щоб терористів усього світу туди записати, як фізосіб, а ще і записати юросіб-терористів усього світу ? :-D
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Номер повідомлення:#22

Повідомлення notаrk » 30 серпня 2012, 14:36

OLNIK написав:
Троянда написав:И по этим спискам прийдется работать. Жуть. Мы завели отдельную алфавитку, куда тупо, як в списках вписали всех террористов.

Це ж скільки сторінок у цій алфавітці, щоб терористів усього світу туди записати, як фізосіб, а ще і записати юросіб-терористів усього світу ? :-D

це все подібно на несмішний анекдот :(
notаrk

Повідомлення: 18040
Дякував (ла): 10926 раз.
Подякували: 27175 раз.

Номер повідомлення:#23

Повідомлення Троянда » 30 серпня 2012, 15:16

Алфавітка від заборон відчуження. Бред полный, согласна. Нам эти списки в электр. виде ГУЮ прислало еще в 2011, работы не было, вот и равлекались *CRAZY*
Троянда

Номер повідомлення:#24

Повідомлення Marysia. » 30 серпня 2012, 15:32

Извините, не понимаю я Вас. Ну прислали Вам списки, так у Вас они на компе открываются обновленные за секунду. Зачем ненужную практику провоцировать?
Никогда не говори "никогда"!
Marysia.

Повідомлення: 15207
Дякував (ла): 55736 раз.
Подякували: 26655 раз.

Номер повідомлення:#25

Повідомлення OLNIK » 30 серпня 2012, 19:09

Троянда написав:Алфавітка від заборон відчуження. Бред полный, согласна. Нам эти списки в электр. виде ГУЮ прислало еще в 2011, работы не было, вот и равлекались *CRAZY*

Напрацьовуєте гарну практику ]:->
Така алфавітка зберігається 75 років, і вона є похідною від справи-наряду , тобто реєєтру про накладення заборон, або про накладені заборони (02-32).
Алфавітка сама по собі може бути, але тільки для мемуарів, а не для архіву.
Та і хто сказав, що такі особи (терористи, чи потенційні теростисти, злочинці усіх мастей, але особи), як учасники цивільно-правових відносин не мають права щось відчужувати ? Просто вони є особами, що вчиняють фінансові операції, які відносяться до високого ступеню риску і про них треба "стукати в ті двері", в які закон визначив, з усіма іншими внутрішніми фіноприбамбасами, які у Вас всього лише п"ять років зберігаються (справа-наряд 02-48).

Коли Ви завели таку алфавітку, та ще й згідно з номенклатурою, тоді іншими словами, можна сказати-
"записався грибом-то лізь у кошик" (тобто 2-ФМ, відсилання куди треба повідомлень, обгрунтовані підозри і т.ін.). А далі пояснення, пояснювальні, "походи", і як результат -ШТРАФ у великому розмірі.
ШТРАФ - не терористу, його ще треба спіймати і довести, штраф- борцю з тероризмом і легалізацією.

Настав час заводити алфавітки на усіх кандидатів у депутати, від усіх партій, самовисуванців, їх політтехнологів- бо
коли ЛІЗУТЬ усі в депутати,
то від народу є що скривати.
А щоб за сраку народ не взяв,
депутат сам всім манда...т показав.
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Номер повідомлення:#26

Повідомлення Vолодимир » 31 серпня 2012, 09:29

Троянда написав:Алфавітка від заборон відчуження. Бред полный, согласна. Нам эти списки в электр. виде ГУЮ прислало еще в 2011, работы не было, вот и равлекались *CRAZY*

Абзац *WALL* *WRITE* %)
РОБІТЬ ДОБРО І ЗЛО ЗНИКНЕ САМО ПО СОБІ.
Vолодимир

Повідомлення: 15973
Дякував (ла): 23252 раз.
Подякували: 25656 раз.

Номер повідомлення:#27

Повідомлення Троянда » 31 серпня 2012, 09:53

Не ругайтесь Вы так, =-O Мы для себя (без официоза), так сказать, для удобства поиска по заглавным буквам и всего-то. А алфавитка просто пригодилась для удобства *PARDON*
Троянда

Номер повідомлення:#28

Повідомлення MG » 31 серпня 2012, 09:55

и шо кого-то нашли в тех удобствах ?
MG

Повідомлення: 18357
Дякував (ла): 39710 раз.
Подякували: 28191 раз.

Номер повідомлення:#29

Повідомлення Троянда » 31 серпня 2012, 10:26

тьфу три раза, ни одного разу @}->--
Троянда

Номер повідомлення:#30

Повідомлення Сана » 31 серпня 2012, 10:43

Троянда написав:тьфу три раза, ни одного разу @}->--

А предполагали, что можете найти???
:shock: :shock: :shock:

Нет, ну, конечно, может, в Вашем городе люди продают квартиры с единственной целью - для финансирования Аль-Каиды, - тогда понятно...
*WALL*
Я - человек творческий: хочу - творю, хочу - вытворяю!
Сана

Повідомлення: 10414
Дякував (ла): 3393 раз.
Подякували: 5431 раз.

Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]