Форум

Інформаційний ресурс

Виправлення помилки на бланку в довіреності

Номер повідомлення:#31

Повідомлення Весна :) » 20 квітня 2011, 18:36

роблю виправлення і буду робити!!! приймаю правильно оформленні документи із застереженими виправленнями технічних помилок:)))
Весна :)

Повідомлення: 2447
Дякував (ла): 179 раз.
Подякували: 88 раз.

Номер повідомлення:#32

Повідомлення Чайка » 20 квітня 2011, 18:42

[B]notD[/B]Ладно, по второму пункту согласна, что скажете о первом?
Чайка

Номер повідомлення:#33

Повідомлення notDen » 20 квітня 2011, 18:44

Внес дополнение, путем осуществления дописки)))), в порядке установленном законодательством
«Ветер яростно плюнул в лицо, тому, кто плевал на ветер» В.І. Герасименко (мій дід)
notDen

Повідомлення: 1811
Дякував (ла): 845 раз.
Подякували: 2277 раз.

Номер повідомлення:#34

Повідомлення OLNIK » 20 квітня 2011, 18:46

[QUOTE]VatsonОт Вашего офиса до моего километров 500 будет.[/QUOTE]В том то и дело, что чем бельше километров между офисами, тем страшнее ошибка ((Особенно если нотариус нотариусу- волк.Я тоже приму с исправлением, в пределах разумного, но может перезвоню нотариусу, чтобы для себя убедиться.Так что нотариусы -не обижайтесь, если звоню, это значит только то, что хочу принять документ. И Вашему звонку тоже буду рада, а в таком случае-особенно )))
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Номер повідомлення:#35

Повідомлення nion » 20 квітня 2011, 18:47

Весна:) поддерживаю и делаю также
nion

Номер повідомлення:#36

Повідомлення notDen » 20 квітня 2011, 18:49

Согласен с Чайкой, но после внесения изменений в Инструкцию и завернул бы такой документ...
«Ветер яростно плюнул в лицо, тому, кто плевал на ветер» В.І. Герасименко (мій дід)
notDen

Номер повідомлення:#37

Повідомлення S.Wetochka » 20 квітня 2011, 18:52

[QUOTE]роблю виправлення і буду робити!!! приймаю правильно оформленні документи із застереженими виправленнями технічних помилок:)))[/я теж так зробила нещодавно власник зробив довіреність і поїхав у Росію, а повірена особа вичитала своє прізвище і знайшов помилку - замість першої літери [B]К[/B] я написала [B]Е[/B] (бо в клавіатурі стоять вони рядом)Нову довіреність немає можливості зробити, тому і робила виправлення (сказала що якщо нотаріус не прийме, їдьте до мене - я зроблю передоручення)вже два рази робила передоручення по цій довіреності знаю, що будуть помідорчики, а іншого шляху не бачила..щось у мене вилазе все [qoute]цитування[qoute] не можу убрати
S.Wetochka

Повідомлення: 2703
Дякував (ла): 109 раз.
Подякували: 516 раз.

Номер повідомлення:#38

Повідомлення Весна :) » 20 квітня 2011, 18:55

[QUOTE]завернул бы такой документ...[/QUOTE]завертати документ потрібно коли він не відповідає вимогам закондавства, а не тоді коли клерки роблять із нас ідіотів, а ми як стадо баранів дозволяєм їм це робити.навіть ветеренари піднялись коли їм заборонили використовувати обозболюче, а ми, що ми... все стерпим, ми закону не знаєм і ми не знаєм, що помилки можуть виправлятись, не не вміємо відмежувати технічни помилки чи опечатки від суттєвих змін чи доповнень, зате вміємо відповідати всім своїм майном:( Якщо чесно вже сил не має все це терпіти.
Весна :)

Повідомлення: 2447
Дякував (ла): 179 раз.
Подякували: 88 раз.

Номер повідомлення:#39

Повідомлення Чайка » 20 квітня 2011, 19:23

[QUOTE]Внес дополнение, путем осуществления дописки)))), в порядке установленном законодательством[/QUOTE]Скажу по-народному: [qoute]Шо попало![qoute]Дополнение - это доп. договор. К доверенности никакого дополнения законодательно не предусмотрено, как и изменения, впрочем.Кроме того, с чего Вы взяли, что я не принимаю документов с исправлениями. (Если вижу, что ошибка техническая и на суть документа не влияет, то, почему б не принять, ведь ни Инструкция ни Правила не говорят о том, что такой документ после внесения в него исправлений становится недействительным).
Чайка

Номер повідомлення:#40

Повідомлення notDen » 20 квітня 2011, 19:38

Чайка, хорошо согласен: [qoute]Шо попало[qoute], хотел поразмышлять и в споре родить че-нибудь.... не получается....а вот по поводу:[QUOTE]Кроме того, с чего Вы взяли, что я не принимаю документов с исправлениями. (Если вижу, что ошибка техническая и на суть документа не влияет, то, почему б не принять, ведь ни Инструкция ни Правила не говорят о том, что такой документ после внесения в него исправлений становится недействительным).[/QUOTE]ч. 3 ст. 47 ЗУ [qoute]О нотариате[qoute]: [QUOTE]Для вчинення нотаріальних дій не приймаються документи, якіне відповідають вимогам законодавства або містять відомості, щопринижують честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи абоділову репутацію юридичної особи, [U][B]які мають підчистки або дописки,закреслені слова чи інші незастережні виправлення[/B][/U], документи,тексти яких неможливо прочитати внаслідок пошкодження, а такождокументи, написані олівцем.[/QUOTE]....Можна ли их считать [qoute]застережиними[qoute], если порядок их застереження не предусмотрен законодавством?
notDen

Номер повідомлення:#41

Повідомлення irsipa » 20 квітня 2011, 19:41

Всем сердцем поддерживаю Весна:) и OLNIK. Получается сейчас инструкцией по деловодству вообще не регулируется исправление технических ошибок, опечаток в документах, требующих подписи клиентов. Ведь техническая ошибка, опечатка не есть синоним - изменения, дополнения. Значит будем применять аналогии, общие нормы при отсутствии частных...Они нам сказали, что если человек что-то хочет изменить в доверености или дополнить ее, то он должен сделать новую. Мы это знали, спасибо. А про то, что если нотариус сделал техническую ощибку, опечатку - ничего не сказали.
irsipa

Повідомлення: 5259
Дякував (ла): 4116 раз.
Подякували: 5593 раз.

Номер повідомлення:#42

Повідомлення Чайка » 20 квітня 2011, 19:44

Ни один нормативный акт не пишет, заметьте, что исправления вносить нельзя...
Чайка

Номер повідомлення:#43

Повідомлення notDen » 20 квітня 2011, 19:45

но один пишет, как можно и в какие документы...
notDen

Номер повідомлення:#44

Повідомлення irsipa » 20 квітня 2011, 19:46

к №45 Вот именно - не запрещено, а аналогиями вся жизнь полна.
irsipa

Номер повідомлення:#45

Повідомлення irsipa » 20 квітня 2011, 19:49

[QUOTE]но один пишет, как можно и в какие документы...[/QUOTE] И не только один. Вот это и называется аналогия.
irsipa

Номер повідомлення:#46

Повідомлення Доктор ZAZ » 20 квітня 2011, 20:00

Исправления можнаТеория права. Раздел 5 [qoute]Аналогия[qoute]
Когда начинают часто говорить о патриотизме, значит - опять что-то украли
Доктор ZAZ

Повідомлення: 10860
Дякував (ла): 4836 раз.
Подякували: 13849 раз.

Номер повідомлення:#47

Повідомлення irsipa » 20 квітня 2011, 20:03

777, у Вас же Раздел 5 назывался [qoute]Абзац[qoute].
irsipa

Номер повідомлення:#48

Повідомлення Husky » 20 квітня 2011, 20:09

Исправления неможнаТеория права. Раздел последний [qoute]Паталогоанатомия[qoute]
Чем больше я узнаю людей, тем больше мне нравятся собаки.
Генрих Гейне (1797— 1856)
Husky

Повідомлення: 1426
Дякував (ла): 113 раз.
Подякували: 1178 раз.

Номер повідомлення:#49

Повідомлення Доктор ZAZ » 20 квітня 2011, 20:14

[QUOTE]у Вас же Раздел 5 назывался [qoute]Абзац[qoute].[/QUOTE]ёее, депутаты уже изменения внесли! Не заметил. Раздел [qoute]Аналогия[qoute] уже под № 5-1 идёт.
Когда начинают часто говорить о патриотизме, значит - опять что-то украли
Доктор ZAZ

Повідомлення: 10860
Дякував (ла): 4836 раз.
Подякували: 13849 раз.

Номер повідомлення:#50

Повідомлення наивная дура » 21 квітня 2011, 13:24

Я принимать с техническими исправлениями БУДУ! А наше руководство лучше бы озаботилось своими ошибками! Очень бы хотелось увидить приказ з формулировкой [qoute]внести изменения в приказ в связи с этим читать замість [qoute]просвідчуваний[qoute], [qoute]посвідчувальний[qoute], замість [qoute]на протязі[qoute] [qoute]протягом[qoute]?
наивная дура

Повідомлення: 6947
Дякував (ла): 1646 раз.
Подякували: 8727 раз.

Номер повідомлення:#51

Повідомлення Per se » 21 квітня 2011, 13:39

Tortilla, согласна.. [QUOTE]принимать с техническими исправлениями БУДУ! [/QUOTE]вот только бы понять- какое исправление будет считаться техническим... Например, исправления в ФИО ,в моем понимании, не допустимо..
Per se

Повідомлення: 14136
Дякував (ла): 12938 раз.
Подякували: 14340 раз.

Номер повідомлення:#52

Повідомлення Husky » 21 квітня 2011, 14:21

Tortilla, [QUOTE]замість [qoute]на протязі[qoute] [qoute]протягом[qoute][/QUOTE] ну может они [qoute]сквозняк[qoute] имели ввиду?
Чем больше я узнаю людей, тем больше мне нравятся собаки.
Генрих Гейне (1797— 1856)
Husky

Повідомлення: 1426
Дякував (ла): 113 раз.
Подякували: 1178 раз.

Номер повідомлення:#53

Повідомлення наивная дура » 21 квітня 2011, 14:49

Ага, в голове...[B]Per se[/B], согласна определить довольно сложно! У меня был случай, кгда гражданин читая договор сделал уйму замечаний: и запятая не там, и по украински это пишется не так, и переставьте местами эти слова и эти пункты. Короче достал! Читал наверное с час, Но приэтом умудрисля не заметить, что поменяны местами номер дома и номер квартиры! На семинаре Алена Чуева сказала правильную вещь: каждый нотариус должен решать сам и быть готовым отстаивать в суде то что он сделал!
наивная дура

Номер повідомлення:#54

Повідомлення Netland » 21 квітня 2011, 16:47

Давайте приймати документи з виправленнями.Те,що вигадують окремі суб'єкти - не юриспруденція,це ступінь ідіотізму.Не треба опускатися до маразму. А в затверджених формах свідоцтва про право власності написати російське [qoute]пережившого[qoute] - це ознака великої мудрості чи елементарна безграмотність папиних синочків та доньок,яких пристроїли на тепле місце ?
Netland

Повідомлення: 564
Дякував (ла): 154 раз.
Подякували: 228 раз.

Номер повідомлення:#55

Повідомлення НЮТА » 21 квітня 2011, 19:36

[QUOTE]Они нам сказали, что если человек что-то хочет изменить в доверености или дополнить ее, то он должен сделать новую. Мы это знали, спасибо. .[/QUOTE] кто они?когда сказали и где?говорят все и совсем противоречивые речи, я принимаю сама и исправляю
НЮТА

Повідомлення: 1940
Дякував (ла): 60 раз.
Подякували: 47 раз.

Номер повідомлення:#56

Повідомлення irsipa » 21 квітня 2011, 19:48

НЮТА, [QUOTE]Они нам сказали[/QUOTE] имеется в виду в инструкции по деловодству
irsipa

Номер повідомлення:#57

Повідомлення НЮТА » 21 квітня 2011, 19:50

это Вы имеете ввиду пункт, что исправления только в момент вчинення дії?????
НЮТА

Повідомлення: 1940
Дякував (ла): 60 раз.
Подякували: 47 раз.

Номер повідомлення:#58

Повідомлення Ірин@ » 21 квітня 2011, 19:57

А как Вам форма 3, где часть наследства остаётся открытой. У меня два наследника, один малолетний, кода нет, другой явился и требует свидетельство на свою долю. И что писать во втором абзаце, если я только из справки сельСовета вижу что у умершей был второй сын. На каком основании его указывать как наследника? Ну истребую я актовую запись, а код как добыть другому наследнику, если на мой запрос налоговая не даст?Писали второго неявившегося наследника (проживавшего вместе с умершим) без кода. Так посчитали это за ошибку.
Ірин@

Повідомлення: 12588
Дякував (ла): 12458 раз.
Подякували: 16626 раз.

Номер повідомлення:#59

Повідомлення наивная дура » 21 квітня 2011, 20:15

То что при проверках могут посчитать ошибкой еще полбеды, а вот когда приходят граждане к нотариусу, и начинается: как!!! мог!!! нотариус!!! внести исправления!!!! от такой сякой, больше к нему не ходите! Вот это страшно. Потому что если при проверках все будут аргументировано объяснять почему МОЖНО делать исправления, то и замечаний делать не будут!
наивная дура

Номер повідомлення:#60

Повідомлення Lucky » 21 квітня 2011, 21:34

irsipa +1000000[QUOTE]Всем сердцем поддерживаю Весна:) и OLNIK. Получается сейчас инструкцией по деловодству вообще не регулируется исправление технических ошибок, опечаток в документах, требующих подписи клиентов. Ведь техническая ошибка, опечатка не есть синоним - изменения, дополнения. Значит будем применять аналогии, общие нормы при отсутствии частных...Они нам сказали, что если человек что-то хочет изменить в доверености или дополнить ее, то он должен сделать новую. Мы это знали, спасибо. А про то, что если нотариус сделал техническую ощибку, опечатку - ничего не сказали.[/QUOTE]Я думаю, що останнім часом ми самі собі і без наших можновладців сильно ускладнюємо життя.От хоть вбийте, я не розумію чого всі нотаруси після змін в інструкцію вирішили, що робити виправлення не можна.Де це написано?Ніде. А якщо прямо не заборонено законом значить можна.Тобто читаючи інструкцію [qoute]22. Нотаріуси не приймають для вчинення нотаріальних дій документи, які не відповідають вимогам законодавства або містять відомості, що принижують честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи або ділову репутацію юридичної особи, які мають підчистки або дописки, закреслені слова чи інші незастережені виправлення, документи, тексти яких неможливо прочитати внаслідок пошкодження, а також документи, написані олівцем.[B]Дописки, закреслені слова чи інші виправлення, які є в документах, що подаються для вчинення нотаріальних дій, повинні бути застережені підписом посадової (уповноваженої на те) особи і печаткою установи, підприємства або організації чи особи, яка видала документ. При цьому виправлення повинні бути зроблені таким чином, щоб можна було прочитати як виправлене, так і помилково написане, а потім виправлене чи викреслене. [/B]Не приймаються для вчинення нотаріальних дій документи, у яких не можна прочитати все в них написане в первісному написанні, як, наприклад, документи, залиті чорнилом, потерті та ін. Не приймаються порвані документи та документи, викладені на двох і більше окремих аркушах, якщо аркуші не прошито у спосіб, що унеможливлює їх роз'єднання без порушення цілісності, а аркуші не пронумеровано і не скріплено підписом посадової (уповноваженої на те) особи та печаткою юридичної особи, яка видала документ.[qoute]Отже, приймати документи, в яких є застережені належним чином виправлення - [B]можна[/B].Далі після останніх змін до інструкції, з інструкції були виключені пункти про виправлення, отже керуємось Правилами.[qoute]6.12. Текст нотаріально оформлюваного документа (договору, заповіту, довіреності, заяви тощо) повинен бути викладений зрозуміло, чітко, грамотно, не повинен мати підчисток, з дотриманням вимог чинного законодавства. У разі якщо текст нотаріально оформлюваного документа викладено [B]неграмотно, нечітко (незрозуміло),[/B] зміни чи доповнення до нього вносяться та оформлюються нотаріусом у порядку, встановленому законодавством. В даному пункті мова іде саме про неграмотність і нечіткість і немає жодного слова про помилку.Далі 6.13. [U]У разі допущення помилки у тексті нотаріально оформлюваного документа, який не потребує підпису особи, що звернулася за вчиненням нотаріальної дії (свідоцтва, виданого нотаріусом, копії документа, дубліката документа тощо), внесення дописок чи виправлень до тексту документа здійснюється за заявою такої особи, зареєстрованою у Журналі реєстрації вхідних документів. [/U] Виправлення помилки застерігається нотаріусом, який вчиняв нотаріальну дію, після посвідчувального напису, із зазначенням дати та проставленням свого підпису і печатки на такому застереженні. [QUOTE]Це наші законотворці прописали окремий вид документа і як в ньому робити виправлення[/QUOTE] При цьому всі виправлення мають бути зроблені таким чином, щоб можна було прочитати як виправлене, так і помилково написане, а потім закреслене.[qoute]І де ж все-таки написано, що помитки та дописки в нотаріальних документах неможливі.А ніде.Давайте не будемо ускладнювати собі і іншим життя.Я документи з виправленнями застереженими підписом та печаткою нотаріуса, що посвідчив буду приймати.І робити виправлення самій вбачаю можливим.І на даний час навіть присутність сторін правочину, якщо виправляється помилка вже не є необхідною як на мене.
Lucky

Повідомлення: 686
Дякував (ла): 76 раз.
Подякували: 118 раз.

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів